Не встигла в країні офіційно розпочатися агітаційна кампанія, як стартувала низка засобів так званого «чорного піару», спрямованого проти певних кандидатів. Як правило, мішенню для цього обираються найсильніші та найрейтинговіші кандидати, які так чи інакше «заважають» чинній владі та тим діячам, яких вона підтримує. Не стала винятком і Черкащина.

Нині в цілій низці округів спостерігається практика реєстрації так званих «двійників» або «клонів» – технічних кандидатів, які мають однакові або співзвучні імена та прізвища (а іноді й по батькові) з прізвищами відомих політиків чи громадських діячів, інформує прес-служба кандидата в депутати Верховної Ради України Богдана Губського. На думку політологів, головною метою таких кандидатів є не балотування до парламенту, а введення в оману виборців.

Одним з найбільш «урожайних» з точки зору застосування таких технологій на Черкащині став одномандатний мажоритарний виборчий округ № 197, так званий Канівсько-Золотоніський. Саме тут найрейтинговішим і найсильнішим кандидатом вважається самовисуванець Богдан Губський, який працює на Черкащині більше десяти років та має найвищий ступінь довіри серед виборців.

Як приклад: нещодавно всеукраїнські та місцеві ЗМІ поширили інформацію про те, що 7 серпня, в зв’язку з невідповідністю вимогам чинного законодавства, ЦВК відмовила в реєстрації Губському Богдану… Едуардовичу – нікому не відомому звукорежисеру, який прописаний в Києві. А вже через тиждень з’явилась інша інформація, що цей кандидат був зареєстрований, але сам добровільно відмовився від участі у виборах.

Здавалось би, де логіка? Логіка проста – обманути виборців, розтиражувавши фальшиву інформацію. Спочатку потрібно за допомогою ЗМІ повідомити виборцям, що Губському відмовили в реєстрації, про те, що це клон-двійник, звичайно, скромно замовчується. Це перша хвиля впливу на свідомість і перший рівень маніпуляції. Прізвище Губського добре відоме на Черкащині, і багато хто з виборців і справді подумали, що це той самий Богдан Володимирович. А щоб закріпити в свідомості цю фальшивку, робиться наступний хід – Губський зареєструвався, але добровільно відмовився від балотування.

Таким чином, певна частина прихильників народного депутата Богдана Губського можуть просто не прийти на вибори, повіривши в те, що їхнього кандидата не буде в бюлетенях.

Тож цілком можливо, що саме так влада намагається «нейтралізувати» лідера виборчих перегонів. Можна лише здогадуватися, скільки ще технологій під час виборів буде застосовано до таких лідерів, як Богдан Губський. Утім, вплинути на високий рейтинг кандидата вони неспроможні.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Сміла 21.08.2012 19:52
Цитую Правдоруб:
Дякуємо писунам губського, адже якби ви не написали ми і не взнали б про цю страшну технологію тате які жахливі наслідки вона несе!

Повторєніє - мать учєнія)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Правдоруб 21.08.2012 17:05
Дякуємо писунам губського, адже якби ви не написали ми і не взнали б про цю страшну технологію тате які жахливі наслідки вона несе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Валерій 21.08.2012 15:46
ДЖИНСА — замовний матеріал, ганьба прочерку !!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Василь 21.08.2012 13:05
"Саме тут найрейтинговіши м і найсильнішим кандидатом вважається самовисуванець Богдан Губський, який працює на Черкащині більше десяти років та має найвищий ступінь довіри серед виборців"

треба бути дуже недалеким і пересічним, щоб йому довіритися :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100