реклама

реклама

Сфера освіти та місцевого самоврядування залишаються одними з пріоритетних напрямків діяльності народного депутата Богдана Губського. Із черговою робочою поїздкою він відвідав села Софіївка та Свидівок Черкаського району, Лукашівка та Броварки на Золотоніщині та місто Черкаси.

Станом підготовки навчальних закладів Черкащини перед першовереснем продовжує цікавитись народний депутат України Богдан Губський. Народний обранець – не новачок в цій галузі: не перший рік він реалізує на Черкащині освітні програми «Розумна дитина» та «Школа майбутнього», та є автором багатьох законопроектів, спрямованих на захист та підтримку галузі освіти України в цілому, та Черкащини зокрема.

Тож і чергова робоча поїздка парламентарія була покликана вивчити та вирішити проблеми освіти та місцевого самоврядування Черкащини.

Колективи дитсадків сіл Свидівок та «Лісова пісня» в Черкасах візитом народного депутата задоволені – завідувач ДНЗ (ясла-садок санаторного типу) № 74 «Лісова пісня» в Черкасах Валентина Прокопенко на зустрічі з народним депутатом підкреслила, що відвідини можновладцями закладів дошкільної освіти, зокрема, їхнього дитсадочка – рідкість.

– Дуже приємно, що депутати звертаються, щоб підтримати, вивчити наші проблеми і в подальшому їх вирішити, – говорить пані Валентина. – Тим паче, що Губський – не вперше в цьому дитсадочку, і частина проблем, завдяки його сприянню, вже вирішена.

На фото: Богдан Губський з колективом загальноосвітньої школи №6 міста Черкаси

На фото: Богдан Губський з колективом загальноосвітньої школи №6 міста Черкаси


Загальноосвітня школа № 6 міста Черкаси – особлива, адже в ній навчається найбільше в місті дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Народний депутат зустрівся з педагогічним колективом, обговорив проблеми, що існують, та поінформував вчителів про свої депутатські ініціативи в галузі освіти – а це і збільшення дотації на харчування учнів, і запровадження обов’язкової ставки медсестри в кожній школі, і урівняння матеріальних виплат вихователям та технічному персоналу закладів дошкільної освіти.

А щоб активне дозвілля школярів і дошкільнят стало змістовним та проходило на свіжому повітрі, нардеп дбає, реалізовуючи власну програму «Здоров’я нації». В її рамках Губський вважає за необхідне не лише цікавитись безпосередніми проблемами місцевої медицини, а й станом спортивних майданчиків. Цього разу на запрошення громади мікрорайону «Луначарський» парламентарій відвідав один зі спортивних майданчиків по вулиці Галана. Тож невдовзі спортмайданчик, який до цього знаходився в аварійному та занедбаному стані, буде в оновленому форматі приймати юних спортсменів та просто любителів здорового способу життя.

Не новиною є для депутата і вирішення проблем місцевого самоврядування – як великих населених пунктів, так і маленьких, віддалених сіл. Учора Богдан Губський став активним учасником знаменної для села Софіївка Черкаського району події – в місцевій амбулаторії відновили водопостачання. За словами завідуючої амбулаторією загальної практики сімейної медицини Лідії Іванченко, ця проблема не давала спокою місцевій громаді більше ніж півроку. І ось тепер, як і передбачають санітарно-гігієнічні норми, амбулаторія та її відвідувачі – з водою.

У Броварках Золотоніського району народний депутат не вперше – на запрошення сільської громади бував вже тут і 9 травня, вручав жителям села прапор Перемоги, що зараз зберігається в місцевому музеї пам’яті поколінь. Ось і тепер відвідав село, привітав мешканців із Днем села.

На фото: Богдан Губський з громадою села Лукашівка Золотоніського району

На фото: Богдан Губський з громадою села Лукашівка Золотоніського району


Також в православне свято Успіння Пресвятої Богородиці Богдан Губський відвідав церкву в селі Лукашівка на Золотоніщині. Сільському храму понад двісті років, він станом на сьогодні потребує ремонту. А ще в ньому зберігається чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, яка, за словами отця Стахія, місцевого священнослужителя, час від часу восени  мироточить.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Василь 29.08.2012 20:01
ПРоблема освіти вирішиться після введення обов'язкового 8-річного навчання без відриву від веробництва. Мінімум математики - максимум трудового навчання, зарубіжої літератири та різних гуманітарних наук. Після цього на фермах і фільварках Боді буде результат
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Петька знає все 29.08.2012 17:05
бє-є-є... :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100