реклама

реклама

Вже майже два тижні в Черкасах діє «Швидка медична порада» - спільна ініціатива президента ПАТ «Азот» Валентини Жуковської і Придніпровської ради ветеранів міста Черкаси. Першим етапом проекту є надання безкоштовних медичних консультацій містянам. Протягом вересня в мікрорайонах Черкас працюватиме пересувна діагностична амбулаторія, де всі охочі можуть отримати безкоштовну консультацію лікаря-терапевта, виміряти тиск, рівень цукру в крові й зробити кардіограму.


- Ми склали графік виїздів автомобіля по мікрорайонах, по будинках будуть розклеєні оголошення. По буднях лікар працюватиме з 10 до 16 години, по вихідних із 12 до 18-ї, - каже голова Придніпровської ради ветеранів Алла Марінченко.

Люди ініціативою задоволені. Найчастіше «медичною порадою» користуються пенсіонерки, які потім обдзвонюють своїх подружок, щоб ті підходили.

- Це добре, шо таке зробили. Щоб іти у поліклініку, треба час і гроші, бо ж безплатно у нас нічого не роблять, а тут все на місці, - відгукується 55-річна черкащанка Євдокія, яка вже скористалася можливістю перевірити здоров’я. - Я останній раз здавала кров рік назад. Ми ж як правило звертаємося до лікарів, коли вже захворіємо.

Щодня на консультацію приходить понад 30 людей. У перший день «швидкою медичною порадою» скористалися аж 42 особи. А на День незалежності послуга користувалася попитом у молодих мам, які гуляли з дітьми в Дитячому парку на закритті літнього табору «Велика гра».

- У Придніпровському районі живе 42 тисячі ветеранів — це люди, які будували місто. Сьогодні дуже важливо, щоб влада пропонувала ті ініціативи, які б допомогли покращити життя цих людей. Цей проект - наша ініціатива, ми будемо запускати його двічі на рік, навесні й восени. Вважаю що отримання такої консультації – це дуже зручно для людей, яким уже важко ходити і простоювати черги в поліклініках, - зазначає Валентина Жуковська, президент ПАТ «Азот».

Нагадаємо, Валентина Жуковська підписала з Радою ветеранів міста Черкаси соціальну угоду, за якою бере на себе зобов'язання допомоги, турботи і сприяння ветеранам, пенсіонерам і літнім людям. Про це інформує прес-служба Валентини Жуковської.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100