436 черкаських правоохоронців та працівників з інших ГУМВС-УМВС України охоронятимуть громадський порядок під час паломництва хасидів в Умані.

До цієї роботи залучені працівники різних служб та підрозділів – вибухотехніки, оперативники карного розшуку, працівники ДАІ, працівники патрульно-постової служби, дільничні інспектори міліції. Також до міста Умань прибудуть кінологи кінологічного центру УМВС з 16-ма службовими собаками.

Безпосередньо на місці проведення паломництва, біля могили цадика Нахмана, будуть працювати працівники «Беркуту». У заходах із забезпечення охорони громадського порядку, окрім працівників міліції, братимуть участь близько 30 членів громадських формувань міста Умань. Допомагати українським правоохоронцям в охороні громадського порядку під час паломництва хасидів приїдуть колеги з Ізраїлю. Минулого року з міліціонерами працювали шестеро ізраїльських поліцейських, цього року також очікується прибуття такої ж кількості поліцейських.

Працівники зведеного загону для зручності під час спілкуванні з іноземними гостями будуть забезпечені розмовники з англійської мови та мови іврит. Для паломників надруковано близько тридцяти тисяч екземплярів пам’яток англійською та російською мовами з роз’ясненнями, як правильно себе поводити, щоб не стати жертвою злочину.

Правоохоронцями створено оперативний штаб, куди надходитиме вся інформація щодо приїзду, перебування хасидів та ймовірні порушення громадського порядку. Несення служби з охорони громадського порядку в період перебування іноземних гостей на Черкащині, здійснюватиметься в двохзмінному режимі. Кожен патруль буде забезпечений засобами зв’язку для негайного та ефективного реагування на будь-які зміни в оперативній обстановці.

Супроводження транспортних засобів, якими прямуватимуть організовані групи іноземців до місць проведення культових заходів, здійснюватиметься посиленими нарядами Державної автоінспекції, повідомляють у прес-службі обласної міліції.

За попередніми даними, цього року для участі в проведенні культових обрядів очікується прибуття близько 30 тисяч паломників майже з 25 країн світу. Найбільше прочан має прибути з Ізраїлю.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Олег О 06.09.2012 10:10
Нехай не бушують і поводяться як гості, а ми будемо з ними, відповідно, як доброзичливі господарі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100