У мережі «Facebook» черкасець Ян Ткаченко обурився умовами в міській інфекційній лікарні. В закладі нібито немає гарячої води, в палатах спека, а на ліжку може вміститись лише одна людина.

271888043_1121040455402078_4725227572950854184_n

Про це пише видання «Про все».

«Хочу звернути увагу на Черкаську інфекційну лікарню за адресою Самійла Кішки, 210. Відділення, де лікують хворих на COVID-19. Гаряча вода – відсутня. Душ – відсутній. Туалет – на всі відділення один. У палаті спекотно. Ліжка настільки вузькі, що там може спати лише одна людина», – написав Ткаченко.

Під дописом й інші люди зауважили, що лікуватися їм було некомфортно.

Директорка КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» Світлана Волгіна визнає, що деякі проблеми й справді існують.

– Відділення забезпечене гарячою водою постійно, – коментує Волгіна. – З приводу тепла справді – температура може бути вищою, ніж хотілося б пацієнту. Просто вона розрахована на дитяче відділення. У деяких палатах є окремий душ і туалет, а в деяких немає. Але є окремі рукомийники. Туалет є в коридорі. Ліжка вже давно замінені, і всі вони сучасного зразка. На них дійсно одна людина може вміститись. Але є й такі, де може лежати мама з дитиною. Звичайно, є недоліки. Наприклад, могло бути навантаження на зміну й могли пропустити провітрювання. Зазвичай, палати провітрюються молодшим персоналом два рази на день.

Волгіна зауважує, що пацієнтам не варто ставитись до лікарні, як до санаторію. Для кожного хворого медики не можуть забезпечити окремий душ і туалет.

Директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг ЧМР Всеволода Кульчиковського закиди з боку пацієнта здивували.

– Людям, які лежать у «ковідному» відділенні, рухатися забороняється, – каже Кульчиковський. – Мови про душ взагалі не йде. Той, хто питає про нього, явно не повинен лежати в цьому відділенні. Там лежать люди, в яких при найменших фізичних зусиллях різко падає сатурація, і вони в один момент можуть стати «критичними». Персонал ходить у «скафандрах», а хтось питає про душ.

Насамперед, у відділенні мають рятувати життя, пояснює медик. Коли приміщення інфекційної лікарні ремонтувалося, євроремонт не передбачався.

Підготував Сергій Радченко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #13 Люк 03.02.2022 16:22
Это просто нет слов... "Лежите в конюшне и еще возмущаетесь то нет туалета, вы что лечится сюда пришли или в туалет ходить??? А еще вам и душ? Скажите спасибо что вам не холодно, смотрите им жарко..." И это говорит о многом, зачем вам человеческие условия, скажите спасибо что вас вообще лечат.. Небось данный чиновник так не лечится... :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 ддд 03.02.2022 12:31
Стыдно читать ответы этих медицинских руководителй. Ян Ткаченко должен был не обуритись, а обратиться с данной проблемой в МОЗ в письменном виде. Интересно было бы послушать их ответ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Л 03.02.2022 02:31
А якщо у жінок критичні дні? Душ та горяча вода - це теж розкіш?! Пам'ятаємо, що туалет один на відділення!
Керівництво обурюється , що "персонал ходить у скафандрах, а вони тут про душ" ?! Це РІЗНІ речі! Персонал відробить зміну, прийме душ (їм належить по інфекц. нормам ) і піде додому. А хворий перебуває у таких умовах багато днів і тижнів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #10 Л 03.02.2022 02:30
Щодо слів пана Кульчиковського про те, що "у ковідному відділенні рухатися забороняється". Директор департаменту охорони здоров'я та медичних послуг не чув про реабілітацію?! З лежачою людиною повинні працювати реабілітологи і у міру того, як відступає хвороба (під контролем сатурації) необхідно як мога раніше, щоб людина починала ПОСТУПОВО рухатися (сідати в ліжку; сідати, спустивши ноги; ставати коло ліжка: робити перші кроки і тд.
Чи після ковіду і суворого лежання черкащан випихують відразу додому?! Без мінімальної реабілітації гіпотрофованих м'язів, липких від залишків температурного поту, задихаючихся від спеки у непровітреній палаті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 Л 03.02.2022 02:29
До речі. Про ліжка. Так, пані Волгіна, ковідне відділення- не санаторій. Передбачається, що там перебувають тяжкохворі пацієнти, які потребують стороннього догляду та допомоги. А отже ліжка для таких хворих ПОВИННІ БУТИ БАГАТОФУНКЦІЙНИ МИ. На фото ліжко не виглядає таковим, воно більше схоже як наче у казармі для здорового солдата або ж просто найдешевшим лікарняним ліжком, які тільки можна було закупити. Лікарняним ліжком ДЛЯ ЗАГАЛЬНИХ відділень, НЕ для тяжкохворих, потребуючих догляду. Для надання ефективної допомоги потрібно, щоб змінювалась висота відносно підлоги, щоб опускався- піднімався головний та ніжний відділ: перегородки, щоб людина без свідомості і яка марить при гіпертермії не впала з ліжка і тд. Цього нема- страждають пацієнти та середній і молодший медперсонал (який буде мовчати). А керівництво вже свою справу зробило, тепер " обпльовує" людину,яка посміла поскаржитись
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Л 02.02.2022 23:49
У хворих дуже часто температура то наростає, то падає ( коли збивають). Є таке поняття, як " проливний піт", людина потіє. Медики, починаючи від середнього медичного персоналу , повинні це знати. Це ще вчать із коледжу.
Якщо в палатах ще й жарко... ( якісь санітарно- гігієнічні норми, критерії температури для палат передбачені? Робився ж типу " ремонт", вбухали гроші, а коринування температурного режиму не провели? Зато супер - пупер ліжка закупили, на які соромно дивитися. Скільки грошей відмили?!
Дивно від медиків на таких посадах чути " відгавкування" про душ. Зважте, людина не прохала індивідуальний. Просто помитися ( навіть з допомогою медперсоналу, щоб завезли на катальці в душ і під контролем пульсоксиметру провели гігієнічні процедури пацієнту) - це право на людську гідність!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Ося Кульчашкин 02.02.2022 18:58
Туалета и горячей воды захотели... А может вам еще дать ключ от вкартиры, где деньги лежат?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #6 Микола 02.02.2022 18:54
Почитав коментар медичного генерала - отстой! Виявляється хвора людина має бути як скотина- не мита і не чесана. Дуууже негадує радянський союз, де не було туалетного паперу і люди пальцем витирали жопу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Оо 02.02.2022 18:43
Т.е гигиена и медицина два не взаимосвязанные понятия?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 місцевий 02.02.2022 18:36
сидорову респект!!! ви там лікуєтесь, а не відпочиваєте від дому!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100