реклама

реклама

За два дні робочої поїздки народний депутат України Богдан Губський відвідав більше двох десятків сіл Канівщини. Парламентарій приділяє велику увагу безпосередньому спілкуванню з мешканцями як міст, так і невеликих сіл, адже, за його словами, проблеми, озвучені під час таких зустрічей, і  лягають в основу розроблених ним законопроектів.

Це, в першу чергу таке актуальне для сільської місцевості питання, як звільнення селян від сплати при оформленні спадщини – часто, отримавши хату в спадок, люди сплачують в десятки разів більше, ніж вартість самого майна. Отримавши більше п’яти тисяч листів стосовно цього питання та провівши десятки зустрічей, де воно піднімалось, Богдан Губський розробив відповідний законопроект, в разі прийняття якого жителі сільської місцевості будуть звільнені від непомірних платежів.

Інший законопроект, створений на основі звернень людей – обов’язкова посада медичного працівника в кожній школі. Медичний працівник має стежити за здоров’ям школярів, надавати першу необхідну допомогу при захворюваннях та травмах прямо в шкільному медпункті – для сільської місцевості це є проблема.


Окремий законопроект розробив Богдан Губський по харчуванню дітей – воно має бути в межах 30 гривень на день, так як і передбачено це відповідними постановами, а не обмежуватись мізерними 3 – 5 гривнями на день, як це робиться сьогодні – діти мають харчуватися повноцінно та збалансовано.

До цих пір не отримали  своїх земельних паїв мешканці кількох сіл Канівщини. До речі, саме Богдан Губський  є  автором законопроекту про розподіл земельних паїв між працівниками соціальної сфери, що був прийнятий Верховною Радою кілька років тому. Та, на жаль, закони для деяких місцевих чиновників – не указ. Народний депутат наразі формує список усіх, хто не отримав паї та буде вирішувати цю проблему найближчим часом. За словами  народного депутата, земельні паї мають отримати й працівники пожежної охорони, дільничні міліціонери та поштарі, що працюють в селі – це підкріплено відповідною законодавчою ініціативою, яку розробив та подав на розгляд парламенту Богдан Губський.

На контролі у депутата – соціальні виплати чорнобильцям, дітям війни, іншим категоріям населення.

На зустрічі з народним депутатом приходило сотні людей – Богдан Губський зумів приділити увагу як і більш загальним проблемам, які турбують усіх сельчан, так й і індивідуальним проханням та зверненням.

Так, в селі Тростянець мешканці звернулися до депутата з проханням поновити Книгу пам’яті та встановити меморіал, аби належним чином вшанувати пам’ять односельців, що загинули в роки війни – Богдан Губський відомий мешканцям Черкащини ще й тим, що належним чином піклується про збереження історичної пам’яті та патріотичного виховання молоді. Тож депутат пообіцяв посприяти, щоб  невдовзі цей меморіал та відновлена Книга пам’яті таки  з’явилися в Тростянці.

В Козарівці місцевий ФАП зовсім не обігрівається – зайти до нього взимку, та ще й хворій людині просто неможливо. Та відтепер пониження температури не впливатиме на клімат у ФАПі – до осінніх холодів тут встановлять потужний радіатор, що обігріватиме приміщення.

Найболючішими проблемами для жителів  сіл Курилівка, Козарівка, Синявка, Яблунів, Гамарня, Кононча, Михайлівка ,Хмільна та хутора Хмільна є жахливий стан доріг, газифікація, неякісна вода, відсутність прямих маршрутів до обласного та районних центрів, незадовільне медичне забезпечення.

Окрема місцева тема, якою нардеп опікується тривалий час – газифікація Канівщини. За часи попередньої роботи, коли до округу Губського входила частина Канівського району, йому вдалося  газифікувати  села Мельники, Беркозівка, Мартинівка, Келеберда.


Сьогодні парламентарій займається питанням газифікації наступного куща сіл Канівщини – в  серпні 2009 року  Богдан Губський  направив депутатське звернення до НАК «Нафтогаз України», в якому, зокрема, йшлося про необхідність газифікації сіл Тростянець, Курилівка, Грищенці, Яблунів та Литвинець Канівського району. За результатами розгляду зазначеного звернення НАК «Нафтогаз України» включив зазначені населені пункти до переліку об’єктів, що підлягають газифікації.

Так, в березні 2011–го укладено відповідні угоди з Головним управлінням капітального будівництва Черкаської ОДА стосовно газифікації цих населених пунктів.

В травні цього року нардеп зробив повторне депутатське звернення з цього приводу.

За повідомленням від НАК «Нафтогаз України», що надійшло на адресу нардепа, сформовано та затверджено Перелік об’єктів газопостачання, у спорудженні яких передбачено фінансову участь цієї компанії, до якого включено зазначені села.

Навесні 2012 року  Богдан Володимирович звернувся до Черкаської ОДА з пропозицією найближчим часом завершити підготовку та надати до НАК «Нафтогаз України» проекти угод та пакет необхідних документів, щоб нарешті можна було розпочати всі необхідні роботи.

За два дні робочої поїздки народний депутат ретельно вивчив проблеми – частину їх вдалося вирішити тут же, про вирішення інших Богдан Володимирович пообіцяв прозвітувати під час наступного візиту.

Про це інформує прес-служба нардепа Богдана Губського.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Петро Перший 07.09.2012 16:42
як ТИ вже ........!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Василь 07.09.2012 16:32
Цитую кактус:
фото з бабуськами - жесть!!! Мабуть в ряди губського затесалися шпіони коржа...))))


Барін напевно до низ на "Ниві" приїхали, тій що на задньому плані :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 кактус 07.09.2012 16:26
фото з бабуськами - жесть!!! Мабуть в ряди губського затесалися шпіони коржа...))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Перекладач 07.09.2012 16:22
"Гігант мислі", однако :lol: :lol: :lol:
Перечитайте заголовок: виходить, депутатствующий кандидат ствердує: його законопроекти стають проблемами для людей!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100