Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко закликав Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державне агентство меліорації та рибного господарства звернути увагу на проблему промислового лову риби в Кременчуцькому водосховищі.

1644481821-254

Про це він написав у фейсбуці.

«Мені здається, що якщо це не зупинити, про рибу можна забути», – додав мер Черкас.

У свою чергу, його дружина, депутатка облради Валерія Бондаренко ініціювала проєкт рішення обласної ради про заборону промислового вилову риби на території Кременчуцького водосховища від Черкас до Канева.

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що у верхів’ях водосховища було дозволено промисловий вилов риби. «Від Черкас до Канева вище дамби з ехолокаторами йдуть баркаси і бачать ту рибу, яка зібралася на зимівлі, як грона винограду. Її просто тягнуть усю сітками. Фактично через місяць нерест. Риба вся з ікрою. Чи лишиться після цього якась риба в Дніпрі, неясно…» – сказали в розмові з «Прочерком» місцеві рибалки.

Проте, вже наступного дня голова Держрибагентства Артем Ріпенко повідомив, що промисловий вилов риби у верхів’ях Київського, Канівського і Кременчуцького водосховищ тимчасово закрито. Наразі проект режиму рибальства у рибогосподарських водних об’єктах (їхніх частинах) України у 2022 році перебуває на розгляді в Мінагрополітики.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #7 Юрій 11.02.2022 23:46
Всю рибу до єдиної виловити неможливо,апріо рі.Все одно вона відновлюється.А ніхто не задумувався,яки м чином ми більше риби втрачаємо? Від того що ,її ловлять,чи внаслідок постійних щорічних штучних перекачувань рівня води в водосховищі? Мало того,що риба там гине,так ще й гниє,забруднююч и акваторію.А на Дніпрі давно треба провести декомунізацію.Повернути в стан до 1954 року,відбудуват и населені пункти,які комуняки зруйнували та затопили! Тоді і риба в своєму руслі житиме постійному,і водойма буде чистішою значно,знаходяч ись під постійною течією.Робота тих ГЕС зараз особливого ефекту вже ніякого не дає в енерговидобутку .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Олексій 11.02.2022 20:30
От який у нас мер. НАПИСАВ В Facebook!!! А на заборі не пробував?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Виктор 11.02.2022 18:33
Сегодня видел баркас возле моста,состояли возле берега и уплыли в верх по течению.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #4 Антон 11.02.2022 13:50
Не встиг пропіаритись,от горе так горе..
Наліпи більше висоток на пляжі, будеш рибу з балкона патрулювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 черкащанин 11.02.2022 13:13
Про заборону рибальства потрібно було думати ще в попередні періоди і чітко визначитися з датами, а не в свинячий голос ,коли пізно пить боржомі. бумажка в міністерстві можить вилежуватися місяцями, а дане питання потребує негайного вирішення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Промисловий вилов 11.02.2022 13:01
Цитую Жах:
То вже ж нібито заборонили промисловий вилов
да,піар ні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Жах 11.02.2022 12:20
То вже ж нібито заборонили промисловий вилов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100