Марія та Олег Тарнавські з Умані не встигли евакуюватися із Індії й тепер вимушені шукати собі їжу. Олег Тарнавський разом із дружиною полетіли за кордон ще у січні. Жінка на 7-ому місяці вагітності. Коли почалася масова евакуація через пандемію коронавірусної інфекції, не змогли потрапити на літак. Українське посольство на дзвінки не відповідає.

397387344281_o

Про це пише видання «Вечірні Черкаси».

– Поїхали ми ще в січні. У дружини це перша вагітність, і хотів, аби вона побула на сонці й поїла морепродуктів, – розповідає Тарнавський. Спілкуємося з ним через вайбер. – Мали квитки на 27 березня. Але 21 числа їх скасували, а гроші не повернули. Ми нічого не змогли вдіяти. Після цього одразу звернулися в консульство України, до Президента й до інших структур. Відповіді ні від кого не було. Консульство зараз нас взагалі заблокувало на сайті, аби не набридали. Телефони не відповідають.

Евакуація відбувалася в місті Делі. Проте туди подружжя не змогло дістатися.

– Доїхати в Делі просто неможливо, – пояснює чоловік. – Країна повністю закрита. Проїзд у машині коштує приблизно 1000 доларів. Але он люди спробували так пробратися, їх зупинила й побила поліція. Продуктові магазини всі зачинені. Нічого не працює. Добре, що індуси нам подарували ананас й папайю. Це вся наша їжа. Риби ловити не можна. Грошей залишилося у нас мало. Тримаємо їх на крайній випадок. Нещодавно таки потрапили до магазину, але там все розгребли. Та й впускають лише місцевих. Ставлення до нас не дуже добре. Нас вигнали з аптеки. Так роблять з усіма європейцями. Їх звинувачують у поширенні вірусу.

Уманчани винаймають кімнату в місцевої мешканки. Та їх пожаліла й не вигнала на вулицю. Подружжя вже не сподівається вибратися з Індії до закінчення карантину. Хочуть просити у представників посольства, аби ті домовилися з місцевою владою про медобслуговування.

– Через цю ситуацію в дружини почалися проблеми, – хвилюється уманчанин. – Я вже почав дивитися відео про пологи. Але ж це вже занадто. Якби українське консульство направило в місцеву лікарню хоча б листа, аби нас там прийняли. Це головна проблема. Ми не просимо грошей чи доставки додому.

Сергій Радченко

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 [email protected] 09.04.2020 16:05
Ну, мажоры, развлекайтесь... Кто сидел дома - тот не париться...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 До чого це? 09.04.2020 13:57
А при чому до інформації рубрика "Коронавірус"? :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 стабилизец 09.04.2020 12:56
калавур. зубожилых абыдэлы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 фокс 09.04.2020 12:46
вже місяця 1,5-2 весь світ "ковбасить" коронавірусом, то в лютому-березні слабо було повернутись? тягнули до останнього, то тепер на себе і нарікайте! зато круто аж 3 місяці "оттянулися" в Індії на сонечку і морепродуктах ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100