Старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року. Щеплення зробили вже в кожній з областей України – медикам, які працюють в в мобільних бригадах та ковідних лікарнях. Також щеплення розпочали робити нашим військовим в районі проведення Операції об'єднаних сил.

ff6bb28d7231a90ac02fbb117ad7e8da

Про це інформує «Прочерк» з посиланням на МОЗ.

За добу 25 лютого 2021 року щеплено від COVID-19 1179 осіб. Чоловіків за минулу добу щеплено більше ніж жінок. 792 проти 387.

За попередню добу найбільша кількість щеплених у Черкаській та Тернопільській області (90 щеплень) та в м. Київ.

Від початку кампанії щеплено 1338 осіб. Найбільше в Черкаській області – 170.

Станом на 25 лютого 2021 року отримано 7 повідомлень від державного підприємства «Державний експертний центр МОЗ України» про зареєстровані несприятливі події після імунізації (несерйозні випадки), із них: 1 повідомлення – Чернігівська область; 6 повідомлень – Черкаська область.

Водночас, зазначимо, що на Черкащині зафіксовано нових 127 випадків COVID-19.

Також у інтерв’ю телеканалу ВІККА заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондар повідомила, що лікар мобільної бригади попросила 24 лютого двох осіб прийти наступного дня через підвищений тиск після щеплення.

– Мені відомо про одну побічну реакцію, ну, це не побічна реакція, а ті моменти ,які обумовлені інструкцією до застосування вакцини – це біль на місці введення уколу. Хоча, як і при любій вакцинації, в людей може виникати підвищення температури, слабкість. Точно так само як при плановій вакцинації дітей, – каже фахівець. – Всі щеплені почуваються добре.

Нагадаємо, що першим в Україні вакцинувався від COVID-19 саме черкащанин.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100