реклама

реклама

Щойно, о 8.00, на Черкащині стартували позачергові вибори до Верховної Ради України.

Черкаська область поділена на 7 округів, де розміщені 1104 дільниці. Орієнтовна кількість виборців в області – 1024035.

Голосування триватиме без перерви до 20.00.

Для отримання виборчих бюлетенів для голосування в одномандатному виборчому окрузі виборці мають надати члену дільничної виборчої комісії документ, який підтверджує особу та громадянство України. На звичайній та спеціальній виборчій дільниці це – паспорт громадянина України; тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби);

У виборчому бюлетені для голосування в одномандатному виборчому окрузі ставиться позначка «плюс» («+») або інша, що засвідчує волевиявлення виборця, у квадраті проти прізвища кандидата у депутати, за якого він голосує.

Виборець може голосувати лише за одного кандидата у депутати.

Якщо на виборчому бюлетені зроблено більш як одну позначку або не поставлено жодної позначки, то такий виборчий бюлетень вважається недійсним.

Заповнений виборчий бюлетень виборець особисто вкидає до виборчої скриньки.

У разі якщо виборець, заповнюючи виборчий бюлетень, припустився помилки, він має право невідкладно звернутися з письмовою заявою до члена дільничної виборчої комісії, який видав цей бюлетень, з проханням видати інший виборчий бюлетень.

Інший виборчий бюлетень видається тільки в обмін на неправильно заповнений і лише один раз.

Повторна видача виборчого бюлетеня замість неправильно заповненого не допускається.

За 5 хвилин до 20.00 голова дільничної виборчої комісії оголошує про закінчення голосування та зачинення виборчої дільниці о 20.00. Виборці, які на 20.00 прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати. Один із членів комісії о 20.00 підходить до входу у приміщення для голосування та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100