Станом на 12:00 спостерігачами ОПОРИ було зафіксовано два випадки фотографування бюлетенів. Сталося це на двох виборчих дільницях округу №197.

фотографування

Про це повідомляють в ОПОРі.

На виборчій дільниці №710888 (м. Золотоноша), у кабіні дня голосування, виборець сфотографував свій бюлетень. Після звернення спостерігачів ОПОРИ до поліції виборець підтвердив факт фотографування, після чого видалив фото.

Також на виборчій дільниці №710877 спостерігачка ОПОРИ почула звук фотографування з однієї із кабінок для голосування. На цей раз уникнути спілкування з поліцією виборчині вдалось, а вже за межами дільниці було помічено невідомих осіб, які звіряли людей, які проголосували зі списками.

На виборчій дільниці №710207 (село Кропивна) виборець отримав виборчий бюлетень, пред’явивши членам ДВК водійське посвідчення. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ. Також вони зазначають, що це не поодинокий випадок такого голосування. Як видно на відео, члени ДВК планували видати виборцю бюлетень за його водійським посвідченням. Більше того, вони вважають, що така норма присутня у виборчому законодавстві, а також апелюють: «Це — село. Ми всіх знаємо».

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 2 Закону "Про вибори народних депутатів України", підставою для отримання виборчого бюлетеня є і можуть бути використані на звичайних та спеціальних виборчих дільницях: 1) паспорт громадянина України; 2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); 3) військовий квиток (винятково для військовослужбовців строкової служби).

ОПОРА нагадує, що згідно зі ст. 158-1 Кримінального кодексу України надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

На місце подій приїхала поліція, слідчі беруть роз'яснення у членів дільничної комісії.

photo_2021-10-31_10-05-15

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Яків Миколайович 31.10.2021 15:48
Цитую Стас:
Як Опора виявила порушення? Підгладала-порушення! Підслуховувала-Порушення! Хоча саме фотографування є тежпорушенням,а ле встановлене неправовими методами таким не визнається. Ох,вибори,вибор и,кандидати ...отакі!)))

Злочинці - невинні. Винні ті, хто повідомив про злочин та надав докази.
Вперед, до повної і остаточної перемоги зебілізму!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Це -глухе село відпочиває 31.10.2021 14:55
Тут вся область - дике поле по відпрацюванню маніпуляцій в виборчих технологіях. Того сюди всі пройдохи й лізуть, бо знають, шо на першу сходинку любого депутатства потраплять. Головне - перемогти в конкурсі вчасних оплат результатів волевиявлення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Стас 31.10.2021 14:30
у кабіні для голосування, виборець сфотографував свій бюлетень. Після звернення спостерігачів ОПОРИ до поліції виборець підтвердив факт фотографування, після чого видалив фото. Мені цікаво-Закон забороняє слідкування за виборцем в кабінці,на шляху до урни та до моменту вкидання бюлетеня в урну ніхто не має права втручатися,пере віряти дії виборця тощо... Як Опора виявила порушення? Підгладала-порушення! Підслуховувала-Порушення! Хоча саме фотографування є тежпорушенням,а ле встановлене неправовими методами таким не визнається. Ох,вибори,вибор и,кандидати ...отакі!)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Неизвестный агитатор 31.10.2021 14:27
Страхи и страсти по обох двох креслах.
https://www.youtube.com/watch?v=kf06Hh-_dmY
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100