Загрозливих порушень на виборах у 197-го окрузі на Черкащині, як і на виборах нардепа на Херсонщині та міського голови Харкова, поки що немає.

Опора

Про йшлося щойно під час брифінгу Громадянської мережі ОПОРА.

Незаконних вкидань бюлетенів на виборах не зафіксовано. В окрузі №197 на десяти дільницях виявлено спроби видачі виборчих бюлетенів без належних документів. На 1,5 відсотках дільниць зафіксовано поодинокі інциденти порушення таємниці голосування: виборці «демонстрували» свої бюлетені.

Подекуди спостерігаються спроби виборчих комісій заповнити протоколи про результати голосування ще до того, як почався підрахунок голосів.

Найбільш загрозливим у ОПОРі вважають присутність біля дільниць осіб, які мають списки громадян і ймовірно фіксують прибуття або неприбуття виборців із цього списку на виборчі дільниці. В ОПОРі намагаються ретельно вивчати цю ситуацію, оскільки вона може свідчити про наявність контрольованого голосування.

– Повідомлення, які з’являються, свідчать про певну системність цього порушення, – каже координатор за виборами в Черкаській області Захар Колісніченко. – Поки що зарано говорити про його масштабність. Але маємо факти від спостерігачів, кандидатів, і всі вони не розходяться в показах. На жаль, досі не вдалося з’ясувати, яка доконечна мета. Можна припустити, що йдеться про контрольоване голосування – одну з ознак підкупу виборців. Поліція реагує, чекаємо на офіційну інформацію від правоохоронних органів. Зараз уся увага спостережної спільноти прикута саме до цих випадків. Що ж до процедурних порушень, то вони не є загрозливими і не мають системного характеру.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Рибак 01.11.2021 09:32
Хто купив - того і Опора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Сам ты желна! 31.10.2021 20:19
Цитую дятел:
чого кофта зелена???

Для острых клювом обьясняю - в целях конспирации, чтобы за своего приняли и я мог больше заметить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 дятел 31.10.2021 18:14
чого кофта зелена???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Ден 31.10.2021 16:39
Опора ще той спостерігач. Не здивуюся, якщо вони працюють на одного з кандидатів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100