реклама

реклама

Про свій вихід з усіх консультативно-дорадчих органів при органах виконавчої влади і припинення інших форм співпраці - до «зміни влади і повернення України на шлях демократичного розвитку й європейської інтеграції» - оголосили керівники громадських організацій Черкащини. Про це йдеться у відкритій заяві громадських організацій Черкаської області «щодо насильства над учасниками Євромайдану, здійснених українською владою 01.12.2012» за підписом голови Громадської ради при Черкаській ОДА Сергія Гончара. Також заяву підтримали обласні організації КВУ, «Опори», Демальянсу та Національної Спілки журналістів України.

VMZ_BUDYNOK_PYSMENNYKA.m2p_000015080 

Письменник Іван Андрусяк пише на своїй сторінці у Facebook, що лікарі надавали допомогу кільком активістам, які заховалися у будівлі Спілки письменників в Києві, коли «Беркут», розбивши вікна на першому поверсі будинку, увірвався туди і жорстоко бив усіх без розбору, а поранених забрав.



Громадські організації Черкаської області приєднуються до Заяв Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, Української Гельсінської спілки з прав людини, Міжнародного фонду “Відродження”, інших громадських та правозахисних організацій України, міжнародних організацій та дипломатичних представництв іноземних держав, що «рішуче засудили насилля, здійснене українською владою проти мирних громадян України й інших країн в Києві та інших містах України». 



У заяві наголошується, що «останні події довели, що правлячий режим, очолюваний Віктором Януковичем і Партією регіонів, втратив зв’язок з народом, діє не в його інтересах, вдається до насилля та виправдовує кровопролиття мирних громадян».  Тому черкаські неурядові організації вважають, що «співробітництво громадянського суспільства України з режимом, який практикує насилля та залякування мирних громадян, неприйнятним».
d064f8c--foto-jaroslava-debelogo.postrazhdalij-pid-chas-driaki-z--berkutom--bilja-administratsiji-prezidenta
"Спроби виправдатись тим, що проти працівників міліції була застосована сила, також не можуть братись до уваги, у світлі числених повідомлень і свідоцтв про заздалегідь підготовлені владою провокації".


Підписанти заявляють про свій вихід з усіх консультативно-дорадчих органів при органах виконавчої влади і припинення інших форм співпраці - до зміни влади і повернення України на шлях демократичного розвитку й європейської інтеграції, та закликають інших громадських активістів вчинити аналогічно.

Також громадськість вимагає від


голови ОДА 
- припинити залучення бюджетних працівників на мітинги та заходи що організовує Партія Регіонів, використання бюджетних ресурсів для організації таких заходів провести розслідування та покарати винних у розгоні зібрання на підтримку ЄС та знесенні наметів на Соборній площі 24 листопада, відшкодувати вартість пошкодженого міліціянтами майна громадських діячів. 
- підкріпити своє оприлюднене "щире обуреня подіями, які відбулися вночі на Майдані Незалежності" діями, та не встановлювати ялинку від Облдержадміністрації, утриматись від проведення розважальних заходів на Соборній площі - головній політичній площі області. (вперше ялинка на цій площі була встановлена владою під час "помаранчевої" революції для блокування проведення на ній Майдану - ганебна практика продовжується до цього дня, коли під виглядом організації всіляких свят фактично скасовується право громадян на проведення мирних зібрань). 

Виконавчому комітету міської ради 
- звернутись до суду наряду з іншими громадськими організаціями партіями та громадянами щодо скасування постанови суду про заборону проведення мирних зібрань на ключових площах міста до 25 січня 2014.



реклама

Коментарі  

 
+6 #7 Патріот 02.12.2013 10:58
Уже і до ялинки причепились...
Може допишіть у вимоги і Новий рік відмінити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Валерон 02.12.2013 10:53
А вы вообще видели что происходило в Киеве?
Такие все белые, пушистые и мирные сразу стали.
А как митингующие бросались камнями, бутылками и фаерами в беркутов, то чем они думали?
Что они просто стоять и смотреть будут?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Гонта 02.12.2013 10:30
З Гончара і з інших грантоїдів як з козла - молока! Скажи, що ти зробив, скільки грантів проїв. Скільки доріг європейських збудував, скільки дитячих майданчиків розмістив і т.д. Слабо! То сиди і жри американський пайок и свій п*сок в козацькому краї не висовувай!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Нестор Іванович 02.12.2013 10:11
Аналогічну позицію мають зайняти всі порядні жителі одласті, а ті депутати місцевих рад, у яких ще є залишки совісті. мають вийти з фракцій П*Р**нів у радах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Дід Трохим 02.12.2013 09:51
От в середу я не пожалію грошей і скуплю всі черкаські газети. І подивлюся, хто як НЕ співпрацює з владою. І ті, де побачу патрет Барісича, навсіда вичеркну із жизні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #2 Last Kamikadze 02.12.2013 09:42
Де мій особистий коментар? Львіфф - Чекасам)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Last Kamikadze 02.12.2013 09:41
От д*рні))))) Село - є село)))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100