Ранок 19 лютого 2014 року почався в Черкасах з повідомлення про перекриття дороги на Київ. Автоперевізники повідомляли про неможливість дістатися до Києва рейсовим автобусом.

Тож черкаським активістам доводилося добиратися у столицю на підтримку Майдану селами. В Умані активісти самотужки розблокували дорогу.

640x426-images-news-022014-a41c84db63ecdcdbf337ea1b3f242f57

Водночас люди обговорювали страшну ніч у Києві. Так, нині покійний активіст Василь Миколенко повідомляв про поїздку у Київ черкаських «Беркутівців». Люди на Майдані просили допомоги – ліків, їжі і палива, за кордоном оголошували жалобу за загиблими українцями, а тодішній міністр МВС Захарченко відповідальності за кровопролиття на собі не відчував. Підлегла Захарченку черкаська міліція просила її зрозуміти, якщо вона застосовуватиме вогнепальну зброю…

Проте владна верхівка потроху почала розхитуватись. На Тальнівщині голова РДА подав у відставку під тиском мітингарів. Нардеп Валентин Ничипоренко покинув провладну більшість у парламенті. Група депутатів-мажоритарників заявила про підтримку народу і дискредитацію влади.

Між тим, в обід у Черкасах зібрався мітинг, студенти готувались до страйку, будівлю міліції обороняли дві шеренги бійців.

fa8adb9244c0b2fe2a0c080e560198f1

Увечері черкащани знову зібралися на мітинг і пройшли під будівлю міліції, де намагалися докричатися через щити до правоохоронців, але даремно…

Після довгих вмовлянь, які були марними, молодь мирно пішла від обласного управління МВС в напрямку центру. Залишивши в спокої міліцію, черкаські радикали побили тітушок.

853f89ee958d796eb256b2cc593e7047

Нагадаємо, що Україна зустрічає другу річницю Майдану. Сьогодні, зокрема, річниця загибелі черкаських майданівців Юрія Пасхаліна та Віктора Чернеця.

Сьогодні ж в Черкасах вшановували Героїв Небесної сотні.

Як повідомляють Всеукраїнські ЗМІ, у суботу, 20 лютого, поліція посилить пильність для забезпечення правопорядку у зв'язку з пам'ятними заходами до річниці Майдану.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100