До суду скеровано обвинувальний акт відносно керівника органу досудового розслідування Смілянського міськвідділу міліції, чотирьох слідчих даного відділу та процесуального керівника, які притягнули до кримінальної відповідальності і ініціювали подальше взяття під варту семи завідомо невинних осіб, які не були учасниками акцій протестів у м. Черкаси, з метою перешкоджання таким акціям, що відбувались на території усієї країни під час Революції Гідності, шляхом залякування їх дійсних учасників.

005-01-400x250-0d7

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Діючі та колишні слідчі на виконання незаконної вказівки начальника слідчого відділу за підтримки і погодження їх неправомірної діяльності прокурором, протягом 24-25 січня 2014 року сфальсифікували офіційні документи, повідомили про підозри, склали клопотання про тримання під вартою щодо семи незаконно затриманих громадян, начебто, як учасників масових заворушень у м. Черкаси 23 січня 2014 року, які в подальшому, за підтримки слідчих були неправомірно задоволені слідчим суддею, обвинувальний акт щодо якого раніше скеровано до суду, а потерпілі – позбавлені волі.

Таким чином, особи обвинувачуються у вчиненні, у тому числі, тяжких злочинів – притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 КК України) та завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою (ч. 3 ст. 371 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Центральним апаратом Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Перехожий 23.03.2021 13:58
Цитую 123:
Маразм...

Маразм не оргазм. Не треба було справи ліпити...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Степанич 16.02.2021 18:24
Не минуло і 7 років.
А суддів смілянських і черкаських хто буде притягати до кримінальної відповідальност і та звільняти із забороною пожиттєво займати держпосади та ліквідацією всіх пільг та надбавок??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 123 09.02.2021 09:48
Маразм...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100