реклама

реклама

У Черкасах під двері церкви УПЦ МП принесли іграшку, реагуючи на Всеукраїнську акцію. Відповідне фото в «Фейсбуці» опублікував активіст Андрій Черевань.

26195578_10215352878359160_8146255342268890188_n

Нагадаємо, що акція набрала обертів після того як у Запоріжжі служитель Української православної церкви Московського патріархату відмовився відспівувати дворічну дитину через те, що вона була хрещена священиками Київського патріархату. Про інцидент повідомляли Всеукраїнські ЗМІ.

Флешмоб стартував після заклику у соцмережі Facebook запорізького журналіста Юрія Гудименка відреагувати таким чином на поведінку служителів церкви УПЦ МП під час похорону дворічної дитини, загиблої в результаті падіння на неї самогубця. При цьому, як повідомляє Гудименко, флешмоб поширюється й на інші міста України.

Як повідомив керівник Чернігівської єпархії УПЦ КП Євстратій Зоря, дитину відмовилися відспівувати прямо під час поховання. Також її відмовилися відспівувати і в іншому храмі, тому це зробив служитель Київського патріархату, пише УНІАН

У розмові з журналістом інформаційного агентства Forpost владика Лука повідомив, що його підлеглий з МП зробив правильно, а в ситуації, що склалася винна ритуальна служба, бо запросила не того, кого мала б.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Роман 07.01.2018 00:17
Як же ж задовбали ці "служителі"... Та й журналісти теж, які їм "підспівують"... Що це за "владика", "отець" в біса? Над ким він владичиствує? Який він отець, як мені в сини, а комусь і в онуки годиться? І воно,дурне як сало без хліба, мені буде розказувати, як правильно чи як неправильно, кого запрошувати, а кого не запрошувати? І от ще питання: чому, коли людина вважає себе Наполеоном, її саджають до кімнати із м'якими стінами, а коли вважає себе владикою (митрополитом, єпископом тощо) із вигаданим прізвиськом - то їй кланяються і ручку цілують? От чого я не розумію... Велике прохання до журналістів світських ЗМІ: не називайте цих горе-служителів всякими там "отцями", "владиками" тощо. За межами церкви вони такі самі громадяни як і ми, тому називайте, будьте так ласкаві, їх справжні, а не видумані, імена. Наприклад, «громадянин Коваленко Андрій В'ячеславович, також відомий як митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука». Бо останнім часом Україна нагадує середньовічну державу...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Віруючий 06.01.2018 23:27
А якщо завтра під «Прочерк» принесуть іграшку, це буде флеш-моб?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 vlad 06.01.2018 00:55
Два дебила это сила. Что МП, что КП - одно Г.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 И напоследок, о религии 05.01.2018 21:19
Дочь Цезаря, отдавалась штопать себя своим барабанщикам, только после того, как чувствовала себя беременной. Атцу Анухрею - инфа к его келийным медитациям, в его одиноком ските, врытом в крутой пустынный берег дахнівської канавы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Prof 05.01.2018 20:27
Попи не можуть поділити фінансові потоки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100