Зимова погода завжди непередбачувана. До снігових заметів наче й готувалися заздалегідь, проте, як показала ситуація, без спільних зусиль з наслідками негоди самотужки не справитися. Золотоніський район вкотре продемонстрував єдність дій у складних ситуаціях. Вже 17 січня, у перший день рясних опадів мокрого снігу, оперативним штабом під керівництвом голови РДА Олександра Лісового був розроблений алгоритм взаємодії всіх служб задля протидії загрозам ускладнення дорожнього руху та забезпечення життєдіяльності соціальної сфери району. Подолання наслідків рясних снігопадів, що відбулися потребувало координації дій та великої відповідальності.

0-02-04-ef0446589d53848dee85d7947da5346ae3a64a3aa6c0ee2dbc66ee8ebac16734_full

Аби забезпечити безперешкодний рух транспорту та недопустити утворення автомобільних заторів, без перепочинку працювали автодорожні служби: Золотоніський райавтодор та Золотоніська ДЕД.  Для боротьби зі стихією райавтодор залучив сім одиниць техніки: три автомобілі, три трактори і один навантажувач. За цей період від снігу було очищено 101,1 км доріг загального користування місцевого значення. Для подолання зимової слизькості на 91,7 км використано близько 250 т піщано-соляної суміші. На ліквідації негоди сумлінно трудилося 10 працівників підприємства. Не менш відповідальними були й дорожники Золотоніської ДЕД.

Для розчистки було задіяно чотирнадцять одиниць снігозбиральної техніки, зокрема: чотири трактори, два автогрейдера, вісім автомобілів КДМ, навантажувачі. Найскладнішим видався напрямок Бориспіль-Дніпропетровськ. Окрім автошляхів державного значення працівники дільниці розчистили від снігу більше 80 км місцевих доріг. Тільки за цей короткий період негоди від ожеледиці використано 750 тонн піщано-соляної суміші. Механізатори, водії дільниці працювали майже без перепочинку, техніку, яка не витримувала такого навантаження, ремонтували на ходу: машини ламалася, грейдери не витримували, ножі зчісувалися. Тому через це та  сильний снігопад на мороз на деяких дорогах уникнути ожеледиці не вдалося. Жителі Золотоніщини постійно повідомляли про найбільш аварійні ділянки, туди відразу виїжджали бригади. Керівники району запевняють, що до приведення доріг до нормального стану докладено максимум зусиль, зробили і роблять усе, що можуть.

Також завдяки старанням автодорожників вдалося уникнути затримок руху транспорту. Рейсові автобуси, хоч деякі із затримкою, вийшли на маршрути.

Велику матеріальну та фінансову допомогу надали всі без винятку сільгосппідприємства району. А ще, завдяки їхній техніці вдалося пришвидшити розчистку доріг від снігу. Райдержадміністрація висловлює щиру вдячність за це. На добрі слова заслуговують й приватні підприємці, які з своїми тракторами долучилися до ліквідації негоди. Сільські голови на місцях зуміли організувати людей для розчистки снігу.

Немалого клопоту завдав снігопад господарству електропостачання. Налипання мокрого снігу на лінії електропередач та налягання гілок дерев, що не витримали снігового тягаря, призвели до відключення електроживлення. Золотоніські РЕМівці намагалися якнайшвидше провести аварійно-відновлювальні аби забезпечити жителів сіл електроенергією.    У деякі села напругу подали відразу, оскільки поломки були менш складними. Інші ж населені пункти  через серйозні пошкодження були без електрики триваліший час. Найдовше світла не було на території Благодатнівської, Бубнівсько-Слобідської, Подільської, Коробівської, Дмитрівської, Деньгівської, Вільхівської сільських рад.

Завдяки спільним діям місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, а також залученню техніки сільгосппідприємств  снігові замети ліквідовано вчасно, дороги розчищено та забезпечено нормальне дорожнє сполучення між населеними пунктами. Дієва координація зусиль і відповідне реагування унеможливило виникнення надзвичайних ситуацій.

Про це інформують у відділі внутрішньої політики Золотоніської РДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100