Святкові заходи з нагоди Шевченківських днів мають бути живими, а не формальними. Саме таку мету Програми Шевченківських днів на «Дружбі народів» ставить головний ініціатор заходів – президент Благодійного фонду «Дитячий світ» Валентина Жуковська.

– Ми хочемо запропонувати людям  щось більше і цікавіше ніж той офіціоз, що повторюється з року в рік. Дуже прикро, але з часом Шевченко став занадто «монументальним», несправжнім. Що спадає на думку, коли ви згадуєте про Шевченківські дні? Напевне, похід державних діячів, політиків різного рівня до пам’ятнику великого Кобзаря. У ці дні всі вони змагаються – хто більше любить батька нації, при цьому пам’ятаючи лише один рядок із його віршів. Ми хочемо продемонструвати нового Шевченка – цікавого, модного, актуального, неочікуваного.

Саме тому, кажуть організатори, ставку зробили на залучення насамперед дитячих творчих колективів, не зашорених у своїх поглядах. І ось днями було остаточно затверджено програму заходів.

Зокрема, до 199-ої річниці народження Тараса Шевченка, в стінах палацу на початку березня проходитиме низка культурно-мистецьких подій: музично-пісенний фестиваль «Шлях до Тараса», художній конкурс дитячого малюнку, літературно-музична вистава чоловічої хорової капели імені Ревуцького «Гайдамаки». Кульмінацією подій стануть фінальні змагання юних інтелектуалів-знавців творчості Шевченка, які зберуться на фінал обласного міжшкільного брейн-рингу 9 березня, на 199-ий день народження Кобзаря. При цьому захід матиме всеукраїнський статус, оскільки вже зараз до участі у брейн-рингу зголосилися команди одразу із декількох регіонів України.

«Родзинкою» фестивалю стане художній конкурс дитячого малюнку на Шевченківську тематику. Роботи переможців стануть ілюстраціями подарункового видання «Кобзаря», що буде надруковано наступного року, до 200-літнього ювілею Шевченка.

Ініціативи фонду отримали схвальний відгук Міністерства освіти, до їх реалізації долучилися обласні управління освіти та культури, Черкаський обласний художній музей та шкільні заклади області. Головними інформаційними партнерами проекту стали телеканал «Інтер» та Черкаська обласна державна телерадіокомпанія. Інтернет-партнером виступає також найпопулярніший інформаційний інтернет-ресурс «Прочерк».

Валентина Жуковська сподівається: уже наступного року заходи, ініційовані на Черкащині, можуть стати складовою державної програми.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100