реклама

реклама

Хоча в юридичному плані вибори в 194-му окрузі відбулися, величезна кількість порушень дозволяє стверджувати, що їх результат було спотворено. Про це заявив голова обласної організації КВУ Максим Михлик під час прес-конференції, що організувала «Нова Доба», 17 грудня.

– У 194-му виборчому окрузі кампанія була дуже напруженою, – констатував Михлик. – Тут було дуже багато чорного піару. Ми зафіксували величезну кількість порушень (123), яка перевищила торішню (64). День голосування тут також був дуже напруженим. Так, виборчі комісії все добре порахували і, з технічного боку, попрацювали добре. Юридично підстав визнавати вибори такими, що не відбулися, немає. Але, з іншого боку, вся ця ситуація, яка була і у виборчий період, і в день голосування, спотворила результати виборів, і той результат, який ми маємо, є наслідком порушень, що були в цій кампанії.

За даними КВУ, найсерйознішим порушенням став підкуп виборців, яким було охоплено десятки тисяч громадян. Опозиція прямо звинуватила кандидата Поплавського в застосуванні цієї технології. Інформація КВУ, «ОПОРИ», ЗМІ та звичайних черкащан це підтверджувала. Як твердять у КВУ, в системі підкупу не останню роль відіграли органи самоорганізації населення. Організаторами і виконавцями злочинів часто ставали старші будинків. При цьому міліція і прокуратура виявляли бездіяльність.

Тлом процесу підкупу стала брудна кампанія кандидатів по взаємній дискредитації. «Чорний піар» поруч із підкупом став ще однією «візитівкою» виборів у Черкасах. Фіксувалися факти поширення компрометуючої інформації як проти Миколи Булатецького, так і проти Михайла Поплавського.

Протягом дня голосування головні суперники поширювали дані так званих екзит-полів, і даних паралельного підрахунку голосів, які пророкували перемогу то одному, то іншому кандидату, а також застосовувалась методика наповнення провокативними повідомленням в соціальних мережах та в Інтернет-ЗМІ.

На думку представників КВУ, апогеєм брудних виборів стало втручання міліції і блокування автотранспорту опозиційних активістів.

«Вибори в окрузі пройшли в атмосфері зневаги до закону, в умовах бездіяльності або упередженої діяльності правоохоронних органів, при ігноруванні окремими суб’єктами виборчого процесу принципів чесної конкуренції», – йдеться у висновках, зроблених КВУ.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Нестор Іванович 17.12.2013 20:48
Черкасам краще взагалі обійтися без депутата, ніж нас буде представляти у раді людина яка не має ні стиду ні совісті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Валентина 17.12.2013 20:28
Цитую ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО:
МАСОВАНЕ ПОРУШЕННЯ ПОПЛАВСЬКИМ ЗАКОНОДАВСТВА СТАЛО МОЖЛИВИМ ЗАВДЯКИ ЗЛОЧИННІЙ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ СБУ, ПРОКУРАТУРИ ТА МІЛІЦІЇ В ЧЕРКАСАХ, ЯКІ ВІДМОВИЛИСЬ РОЗСЛІДУВАТИ ЦІ ЗЛОЧИНИ!

А вы к ним обращались? Вы же сами были учасником массовых нарушений. Заместитель председателя ОВК В. Миколенко что то молчал всю избирательную кампанию а теперь вдруг проснулся. Крепкий сон обеспечивали гривны Поплавка? Или у нас нарушения были только в день голосования? Продажный звиздун!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Виктор 17.12.2013 16:15
ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО клоун. Табачку про.... и молчит. Народ все помнит!

Кстати, то что Вася увеличенным шрифтом свои посты печатает, говорит о явной неуравновешенно сти психики. )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО 17.12.2013 15:56
МАСОВАНЕ ПОРУШЕННЯ ПОПЛАВСЬКИМ ЗАКОНОДАВСТВА СТАЛО МОЖЛИВИМ ЗАВДЯКИ ЗЛОЧИННІЙ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ СБУ, ПРОКУРАТУРИ ТА МІЛІЦІЇ В ЧЕРКАСАХ, ЯКІ ВІДМОВИЛИСЬ РОЗСЛІДУВАТИ ЦІ ЗЛОЧИНИ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 незнайка 17.12.2013 15:31
Думаю 50 млн выделенных из госбюджета на выборы успешно освоили На судебные тяжбы деньги из госбюджета не предусматривали сь Устанавливать справедливость-власным коштом или спонсорским
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Хмельницький 17.12.2013 15:29
Михло! Чемодан, вокзал, Америка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100