реклама

реклама

Сільським головою села Подільського на Золотоніщині став 22-річний студент. Артем Кухаренко, який зараз навчається на 5 курсу ЧНУ ім. Богдана Хмельницького став головою села, набравши понад 80% голосів односельчан. Про те, що спонукало студента балотуватися на виборах та які перші кроки планує робити на посаді очільника села Артем Кухаренко розповів кореспонденту «Прочерку».


Новобраний сільський голова Подільського говорить, що завжди був активістом, з 18 років був членом сільського самоврядування, виконував обов’язки спортивного інструктора.

– Бажання стати головою села виникло, коли побачив, що рідне село припинило розвиватись, коли воно завмерло. Молодь, друзі, знайомі тікають, їдуть у місто. А я не хочу тікати. Думаю, треба робити добре, там де ти живеш, а не шукати, де добре.

Свою активну громадську діяльність молодий голова почав 2011 року саме зі створення спортивної команди.

– Разом з односельчанами вирішили відродити сільську футбольну команду, яка на той час не мала змоги виступати. Зібрали хлопців, зробили футбольні карточки для суддів, шукали гроші організації ігор. І не дарма. У нас є дуже талановиті хлопці. Наприклад, наш Денис Степаненко. Я вірю, що колись він стане професійним футболістом і про нього почують.

Крім цього активний студент почав вирішувати і нагальні для села проблеми. Разом з молоддю села організували благодійний концерт, запросили творчих студентів та усією громадою збирали гроші на дитячий майданчик. Головним ініціатором був саме новоспечений голова. Однак, за його словами, майданчик робили ледь не цілим селом.

- Наші місцеві підприємці підтримали ідею. Один з них навіть доклав більшу частину коштів. Адже ми розраховували побудувати майданчик приблизно за 12 тисяч грн, а в результаті, судячи із цін на матеріали, його вартість склала набагато більше. Ці гроші вклав наш односельчанин, підприємець, і до того ж ніколи не акцентував на цьому увагу.

Крім усього іншого, Артем Кухаренко ще з дитячих років захоплюється співом. Інколи його хобі стає для нього навіть джерелом доходу – сільського співака активно запрошують на святкування весіль та Днів народжень у якості вокаліста. Артем уже вирішив, як його талант допомагатиме у розвитку села.

– Ми хочемо створити сільський благодійний фонд. Плануємо проводити благодійні концерти, залучати творчих людей, тим більше досвід у нас є. Гроші благодійного фонду будемо використовувати для невідкладної допомоги нашим односельчанам. Також, частину коштів, які я за можливістю буду заробляти, співаючи на весіллях і святкуваннях, також будуть надходити до благодійного фонду.

До своїх обов’язків молодий голова села повинен приступити 6 листопада. Артем говорить, що в першу чергу має познайомитись зі своєю командою – депутатами сільської ради. Також сільський голова має на меті створити новий орган – комітет по відродженню села та звернути увагу на церкву, яка зараз в незадовільному стані. До того ж не забуває і про культуру. Обіцяє радувати односельчан концертами, «щоб людям була хоч якась розрада, а не тільки корови та свині».

реклама

Коментарі  

 
0 #14 Ігор 06.11.2015 00:19
Бував в одному Карпатському селі де знайшли гроші на три, Карл ТРИ! нові церкви, але розбиті дороги, немає освітлення, ніяка школа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 Друзі з ЧНУ 05.11.2015 22:36
Артеме, вітаємо! У новому статусі якомога швидше позбавляйся романтичної наївності, вчи закони, гуртуй однодумців і в тебе все буде добре. Хай Бог помагає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 бульба 05.11.2015 22:10
Ню ню. Люди зовсім з безвихіддя вдаються до будь яких необдуманих рішень. Зламає хлопця перший же наїзд прокуратури або КРУ. Обіллють брудом і вряд чи село так дружно стане на захист. Добрий токарь зовсім рідко стає мудрим керівником в наш вовчий час.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Вова 05.11.2015 21:21
Цитую Кориснюку:
Цитую Корисні поради:
дитино, займись в першу чергу вивченням Законодавства,щ об дізнатись, що співати на весіллях відтепер будеш безоплатно.

А ти "вумний, аж страшно"? :lol: :lol: :lol: :lol:
Гонорари за творчу діяльність не заборонені навіть для держслужбовців, а голова сільської ради держслужбовцем не являється.
Так що не вказуй "дитині", бо хлопець більше від тебе у житті розбирається!

"Вумний" - це ти. А сільський голова не"являється"(являється чорт уві сні), а є посадовою особою місцевого самоврядування. Це тотожно державному службовцеві. І всі пільги та відповідальніст ь такі ж. Читайте книжки люди добрі, а не тільки надписи на заборах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Корисні поради 05.11.2015 20:48
Не голова села, а сільський голова, не державний службовець, а посадова особа місцевого самоврядування. Не збивайте молодь з толку своєю безграмотністю. Слушні поради допомогають, а ті,хто лінується відкрити книгу, чи інтернет, лише заважають виконанню благородноі місіі, яку Артем перед собою поставив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Артем 05.11.2015 19:54
[quote name="Корисні поради"]дитино, займись в першу чергу вивченням Законодавства,щ об дізнатись, що співати на весіллях відтепер будеш безоплатно.[/qЗ З законодавством ознайомлений, що офіційно можу поєднувати тільки видавницькою, викладацьку і науковою діяльністю,240 годин на рік в не робочий час. Але можу співати безоплатно, а людина щоб віддячити через певний час добровільно перерахує кошти на благодійний фонд. Це тільки плани, а чи вони вийдуть покаже тільки час. Думаю що зможу зробити так щоб "співати не заміченим", думаю це краще ніж красти і про це ніхто не дізнається. Але за критику дякую, приємно. Деякі мої плани по наївному дитячі, їх видозмінить досвіт, співробітництво і час...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Земляк 05.11.2015 18:54
Цитую ledi:
молодець! а голова і є державним службовцем

То тобі ж, ледя, сказано: держслужбовець має право отримувати гонорари за творчу діяльність! Якщо ще щось не розібралася - запитуй прямо тут на форумі або у студента, який став сільським головою ;-)
Молодчага, студенте! а на заздрісників - плюнь і розітри!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #7 Черкащанин 05.11.2015 17:52
За такими майбутнє. Село не помилилось. Методом спроб і помилок буде гідним головою села. Підтримайте хлопця!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #6 ledi 05.11.2015 16:42
молодець! а голова і є державним службовцем
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #5 Правда 05.11.2015 16:27
Цитую Дерзай!:
От з такого може й толк буде!

Таких і треба обирати - хватких, активних, незіпсованих грішми і корупційними зв"язками. Успіхів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100