Черкаського поета Олексія Юріна, який сьогодні сфотографував власні вірші, написані фломастером на виборчому бюлетені, притягують до відповідальності. Інцидент стався під час другого туру виборів міського голови Черкас на виборчій дільниці №710979 у школі №12.

Заборона фотографування бюлетенів, спрямована проти фальсифікацій виборів і підкупу виборців, стала причиною оформлення протоколу на людину, яка, вочевидь, до всього цього не має жодного стосунку.

– Я прийшов на виборчу дільницю, хоча внутрішній голос мені підказував, що цього не треба робити, – розповів «Прочерку» Олексій Євгенович. – Отримав бюлетень і зайшов у кабінку для голосування. Оскільки я не підтримую жодного кандидата, вирішив бюлетень зіпсувати. Будучи людиною творчою, зробив це креативно: написав на бюлетені ліричного вірша, після чого сфотографував його. Очевидно, це було якось помічено (фотоспалах чи що), бо на виході із кабінки мене затримали спостерігачі й міліція. Склали протокол...

Олексій Юрін дивується тому, що в нього вилучили виборчий бюлетень (а таємницю голосування, як відомо, ніхто не скасовував). Більше того, цей бюлетень сфотографували і представники правоохоронних органів, і журналісти. Таким чином вони повторили правопорушення, в якому звинувачують пана Юріна. Крім того, в нього для перевірки забрали фотоапарат.

– Я нікого ні в чому не звинувачую, оскільки не є фахівцем у питаннях права. Але не думаю, що це законно – забирати в людини особисті речі, – зазначає поет. – Більше того, ті, хто це робили, подивилися мій бюлетень і побачили, що ніяких спроб фальсифікацій не було. Інша справа, якби я проголосував за когось із кандидатів і сфотографував це. Але я просто написав вірші... Навіщо це все було роздувати?

Олексій Євгенович розповів, що цей вірш раніше було опубліковано в поетичній збірці. Оскільки інцидент із фотографуванням зіпсованого бюлетеню вже набув публічності, Олексій Євгенович дозволив «Прочерку» відтворити текст згаданої поезії:

Фото з фейсбуку

Фото з Фейсбуку

Навіщо про Вас?

Давайте про прекрасне.

Друга ночі, напевне, спиш,

Чарівна красуне моя,

Хай насниться тобі Париж,

Єлисейські поля і я. :-)

Подію для «Прочерку» прокоментував голова обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик:

– Якщо фотографування бюлетеню є складовою фальсифікації, то штраф за таке правопорушення становить від 1700 до 5100 гривень, або позбавлення волі до 2 років. Міліція буде розбиратись, але якщо людина сфотографувала, аби просто викласти в Інтернет, то, найімовірніше, на неї чекає адміністративна відповідальність. Але слід запам’ятати, що робити цього не можна, – зазначив експерт.

реклама

Коментарі  

 
0 #13 Проізвол? 16.11.2015 19:37
Цитую Эней:
Маразм по-черкасски. Сегодня пытались отобрать мобилку даже у Мамалыги

Та ти шо! У самого мамалиги?! :lol: Нагадай - а хто це такий?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Сергій 16.11.2015 18:14
Штрафувати потрібно не "поета", а тих "горе-кандидатів".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Батрахоміомахія 16.11.2015 13:35
Дуже хороший піар для поета! Якщо про себе періодично не нагадувати, то забудуть. Треба подякувати охоронцям, які його зупинили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 # 16.11.2015 10:23
У світлі останніх подій у Франції: що поганого цьому Юріну зробила його красуня, що він їй побажав, щоб Париж їй наснився?!
А ти, юрін, запам"ятай: порушення - це порушення, які б ти байки не розказував! І якщо ти на стіні чийогось будинку чи на заборі напишеш свої "вірші" - тебе вщучать точно так само, як якби ти там матюки писав!
Закон є закон - що тут незрозумілого, "поет"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9  00 15.11.2015 22:38
14 листопада 2015, 08:17 Черкаські фотографи провели майстер-клас для студентів Цитую  :
Що скажуть "черкаські поети"?

О, мій герой!!!! Завжди вірила в тебе!! Ти таки взув: і черкаського очільника, і черкаських фотографів, і черкаських правоохоронців і український містечковий виборчий процесс осені2015 року!! РЕСПЕКТ! Поет-фотограф! Не сумуй! Перемога буде за нами!!! Але в наступні вибори - підвозь бабусь до участку, за поцілунок. Це виявляєтбся законно!!! Як і в селі-побратиму Дахнівки - Краматорську. http://censor.net.ua/news/360778/podvoz_izbirateleyi_na_uchastki_zafiksirovan_v_kramatorske_kiu
Це дійсно є пісец!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #8 Эней 15.11.2015 22:23
Цитую Палата номер 6:
У нас що не поет/еса то по суті збоченець, але претендуючий на поняття совість народу.

Санитары ,кто в палату №6 интернет провёл?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Эней 15.11.2015 22:22
Маразм по-черкасски. Сегодня пытались отобрать мобилку даже у Мамалыги - Нина Зоря обвинила его, что он сфотографировал свой бюллетень, чтобы за голосование деньги получить! Идиотизм - пышным цветом! Интересно, сколько уголовных дел будет заведено по результатам черкасских выборов?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Безпосередній свідок 15.11.2015 22:19
Цитую Svoboda:
Одірич - колорадський кавалер
Бандаренко - шістка хероя Тулуба.

Георгівска стрічка символ перемоги, Путіна треба судити в тому числі за те, що він зганьбив цей символ перемоги над істиним фашизмом і за це йому горіти в пеклі.

А на рахунок того що Толян шістка Тулуба то це дійсно так, незважаючи на його імпотентні спроби замяти свою змову з явищем під назвою Тулуб, від якого верне всіх, найбільше тих кому довелося працювати з ним в так званній команді, але тіпки такі як Карась та Бондаренко мліли від щастя за можливість прийняти участь в підкилимових забаганках
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Svoboda 15.11.2015 20:57
Одірич - колорадський кавалер
Бандаренко - шістка хероя Тулуба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Палата номер 6 15.11.2015 20:42
У нас що не поет/еса то по суті збоченець, але претендуючий на поняття совість народу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100