реклама

реклама

Станом на 18 червня представники всіх черкаських окружних виборчих комісій відзначають, що система «Вибори» не запрацювала. Окрім того, наявні проблеми з матеріально-технічним забезпеченням та із відсутністю інтернету.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Так, у окружній виборчій комісії № 194 активістам ОПОРИ нарікають: попри те, що комп’ютерами члени комісії забезпечені, до інтернету прилади досі не підключені.

19-06-19_Cherkasy_OVK194

У свою чергу в комісії №195 повідомляють, що працюють повноцінно, але зазначають: кількості отриманих комп’ютерів – недостатньо. ОВК отримала п’ять пристроїв, але цього замало. Інтернет також не працює, але цю проблему обіцяють усунути вже найближчим часом.

У ОВК №196 розповідають про проблема зі стільцями:

«Оргтехніка є, інтернет працює. Приміщення теж є, знаходиться у Корсунь-Шевченківському районному центрі дитячої і юнацької творчості. Кворум стабільно збирається. Загалом все добре, окрім стільців. Нам дали їх, але вони розламані. А до нас люди приходять, немає де сісти. Ми звернулися до районної ради з проханням допомогти з вирішенням цієї проблеми», - коментує голова комісії Олена Босенко.

Окрім того, власного інтернету члени комісії також не мають, тому користуються безкоштовним Wi-Fi, який працює в ЦДЮТ.

У окружній виборчій комісії №197 відзначають проблему із відсутністю достатньої кількості комп’ютерів.

«У нас немає комп'ютера для серверної, робочих комп'ютерів для секретаря та чергового. Телефони наявні, однак не підключені до зв'язку. Відповідно не працює ще і система "Вибори". Також члени  комісії користується інтернетом зі стороннього роутера, бо ще не мають власного інтернету. Інформаційний стенд та навіть вивіска у приміщенні ОВК відсутні, оскільки досі не надані матеріали для їх виготовлення», - коментує голова комісії Тетяна Туз.

Натомість у ОВК №198 кажуть, що особливих проблем не мають. Вивіска та інформаційний стенд у комісії є, у достатній наявності і оргтехніка. Система «Вибори» встановлена, але ще не працює.

19-06-19_Cherkasy_OVK198

У ОВК №199 повідомляють, що мають необхідну оргтехніку для здійснення своєї діяльності, до мережі Інтернет при цьому не підключені, інформаційна вивіска відсутня.

«У розпорядженні ОВК три окремі приміщення для діяльності членів комісії та два–  для бухгалтерії:  є для роботи і засідання ОВК (там наявні комп’ютер, принтер, телефон і факс), є кімната для системного ресурсу. Окрім того, наявна кімната для бюлетенів із зручним розташування: одразу ж під’їзд із двору для бюлетенів», - коментує голова комісії Михайло Хлипавка.

19-06-19_Cherkasy_OVK199

Окружна виборча комісії №200 має приміщення, оргтехніку, стенд та інформаційну вивіску. Проте інтернет досі не підключений.

19-06-19_Cherkasy_OVK200

У всіх окружних виборчих комісіях запевняють, що проблем із тим, щоб зібрати кворум для засідань, наразі в них немає. Окрім того, у всіх комісій є графіки чергувань.

Щодо відвідуваності, то впродовж роботи ОВК зберігаються певні тенденції щодо представників партій, які систематично не приходять на засідання. Зокрема, в п’яти комісіях повідомили, що жодне засідання не відвідали представники від партії «Солідарність жінок України», ще у чотирьох – «Інтернет партії України». Зазвичай представники цих політичних сил або проживають в інших містах, або ж не виходять на зв'язок із керівництвом ОВК.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100