реклама

реклама

У великодержавно-імперському дусі витримано відповідь міністра культури Росії, уродженця Сміли Володимира Мединського на нещодавнє відеозвернення  Митрополита Черкаського і Канівського Софронія (Дмитрука).
medi1

Нагадаємо, що ієрарх УПЦ (Московського патріархату) звернувся, зокрема, до голови Ради Федерації РФ, колишньої черкащанки Валентини Матвієнко і до міністра культури Росії Володимира Мединського, закликаючи їх пам’ятати, хто вони за походженням, і не зраджувати Україну. Відповідь Володимира Мединського митрополиту Софронію опублікувала газета «Известия».

medi0 При цьому українську національну ідею доктор наук  Мединський називає «бандерівською», нинішню влади України таврує як «нацистську», а історію України подає у вигляді гримучої суміші справжніх фактів, домислів і відвертої брехні.

«Якийсь Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Україна) вирішив публічно засоромити «уродженців Черкаської області» - Валентину Іванівну Матвієнко і мене, затаврувавши як «посібників агресорів» і «зрадників українського народу», - пише Мединський. - Послухав я його пристрасну проповідь. Кумедний чоловік цей митрополит. Для початку оголосив, що міряє роботу мозку людей на відсотки. Ті, значить, хто з українців у Росії за Путіна - у тих мозок працює менше, ніж на чотири відсотки. Ну, гаразд, спасибі хоч міряє мозок, а не череп - циркулем. Про це багато хто в нової української влади явно мріють.

Російський міністр повчає авторитетного українського єпископа

Російський міністр повчає авторитетного українського єпископа


Далі Софроній виголошує, що хотів би подивитися нам в очі і запитати, чи пам'ятаємо ми історію і чи знаємо про «страждання українського народу». Я теж хотів би подивитися в його очі. Хотів би зазирнути йому в очі - і запитати, чи пам'ятає сам святий отець історію України?

Чи пам'ятає про страждання українського народу, що принесла бандерівська бридота? Та, що знищила десятки тисяч українців - серед них мого двоюрідного діда, розпиляного на частини за те, що посмів викладати в сільській школі російську мову, історію та літературу.

medi5

Про страждання, які принесли націоналісти в 1917-1918 роках, впустили на землю України німецьку армію і влаштували міжусобну різанину під прапором боротьби за самостійність?

Про ті страждання, що принесло народу України розчленовування СРСР, яке розрізало по живому економіку, культуру, сім'ї, людські долі?

Про страждання і знущання, які несе йому сьогодні дивна недовлада на Україні? Дивна суміш наївних романтиків, цинічних політиканів і нацистських вигодованців - немов перевертнів, що вилізли із тіні западенських лісів.

medi7 Софроній каже, що «історія запам'ятовує лише тих людей, які всупереч обставинам пам'ятають про своє походження».

Відповім: ми про нього пам'ятаємо. Ми пам'ятаємо, в якій країні народилися - в єдиній країні, де Росія і Україна були однією плоттю, одним великим народом».

Мединський згадує досягнення – справжні та уявні, які були наслідком спільного існування українського і російського народів, вершиною якого нібито стала «світова наддержава», в якій, на думку міністра, не було ані міжнаціональних воєн, ані організованої злочинності.

«Від усього цього закликають відмовитися манкурти – Софронії, - пише Мединський. - Все це змінити - на що? Кого обрати в «батьківщини батьки»? У зразки своєї історії? Терориста Бандеру? Серійного зрадника Мазепу? На цих прикладах ви, Софроній, хочете виховувати дітей України? Софронії - інтелектуальні збоченці, що позбавляють великий народ великого минулого - минулого Перемог і звершень - і пропонують йому натомість його великих Отців і Матерів сурогатні вироби. Націю титанів - засновників і будівничих Великої тисячолітньої Русі - українцям пропонують замінити на історичну дрібноту, політичних карликів і просто всіляку лісову бридоту».

"Націю титанів - засновників і будівничих Великої тисячолітньої Русі - українцям пропонують замінити на історичну дрібноту, політичних карликів і просто всіляку лісову бридоту"

"Націю титанів - засновників і будівничих Великої тисячолітньої Русі - українцям пропонують замінити на історичну дрібноту, політичних карликів і просто всіляку лісову бридоту"


Продовжуючи свою відповідь, Мединський пропонує «згадати», що «кожен, кожен (!) Раз, коли Україна відривалася від Росії, вона ставала легкою здобиччю: Орди, Литви, Польщі, Німеччини».

Нагадаємо, що здобиччю Орди тривалий час була саме Володимиро-Суздальська (згодом – Московська) Русь, тоді як землі нинішніх України й Білорусії утворили разом з Литвою Велике князівство Литовське і Руське.

Наостанок Мединський «радить» владиці Софронію не розрізняти ні за якими ознаками «росіян» - «великоросів і малоросів», татар, «чухонців», мордвин, кавказців, башкир тощо.

Знов таки нагадаємо, що «малороси» - це принизлива назва українців, а «чухонці» - фінно-угорських народів північно-східної Росії.

реклама

Коментарі  

 
+1 #62 Максим 21.05.2014 16:26
Мєдінскій - це звичайнісінький путінський Геббельс. Пише він виключно для російських шовіністів із запаленим мозком. Не дарма Павло Штепа казав, що малорос гірший за великороса, бо більше ненавидить українство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #61 Людмила 23.04.2014 14:01
Боже який жах.Щож це з людьми робиться.Щоб отак своє коріння зневажати.Мабуть правда скоро кінець Світу настане.Бо коли люди можуть зневажати свою Батьківщину свій народ, то мабуть ми вже немаємо права жити на цій землі.І нехай Бог простить нам усім за наші гріхи.І прийдуть нові люди які будуть шанувати і любити своє коріння.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #60 Хома 11.04.2014 09:57
Очень много, скажем мягко, нехороших людей в Украине любят наше сало, вареники, галушки, а Украину ненавидят и работают на Россию...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #59 Варенуха 08.04.2014 19:23
Цитую незнайка:
Ваненуси чи варенцю треба выконувать втановлени правыла высказывать свое мнение по теме опубликованного на сайте Таковы законы нашего государства нетолерантный ты наш Не нравится-не читай

О, Незнайка побiг толерантнiсть свою доповiдати виховательцi у дитячий садочок. Та наравиться менi усьо на сайтi ! Чого бя читав його ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #58 Варенуха 08.04.2014 19:20
Цитую Хома:
А Варенуха то засланый казачок. Сваренный где то в коридорах ФСБ...

Може ти й з "Фе эС Бэ ",а я полюбляю вареники та галушки! А на Хомi .... каталась!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #57 незнайка 07.04.2014 10:31
Ваненуси чи варенцю треба выконувать втановлени правыла высказывать свое мнение по теме опубликованного на сайте Таковы законы нашего государства нетолерантный ты наш Не нравится-не читай
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #56 Хома 07.04.2014 09:51
А Варенуха то засланый казачок. Сваренный где то в коридорах ФСБ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #55 Варенуха 07.04.2014 01:26
Цитую Набайдужий:
Митрополит Софроній "закликав їх пам’ятати, хто вони за походженням". Вони памятають, хто вони за походженням, і ми памятаємо: євреї. По барабану їм Україна і тим більше Черкащина. Для них вони не батьківщина, а лише місце народження.

А яку Бiблiю читае Софронiй , чи не еврейську??? Та й небайдужий мабуть знае де храм знаходиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #54 Варенуха 07.04.2014 01:24
Цитую Соціопсихолог:
МЕРЗОТНИК! Путлер таких наближує і використовує, а генетичне захворювання з зайвою хромосомою їх зближує. Ось для чого потрібні перинатальні центри - при виявленні генетичної вади, пропонується перервати вагітність. Путлера і Мединського могло б не бути :sigh:

Перинатальни центры для вспоможения при родах..............!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #53 Варенуха 07.04.2014 01:22
Цитую Рось:
Малоросия это не оскорбление а часть территории Руси 100 лет назад .А чухонцы это те кто за бабло америкосов хочет разделить один народ. У нас общая история,культур а и Вера .10 милионов украинцев живет в России ,10 миллионов русских живет на Украине ,общая граница в 1.500 км ,и у нас нет другой альтернативы ,как только жить в мире как братские Православные народы .Но месионерам и антихристам нужна война у нас ..не дождетесь ушлепки. ;-) ;-) ;-)

Шо правда, то правда!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100