реклама

реклама

Протягом семи років зразковий колектив сучасного та спортивного танцю «Тандем», яким я маю честь керувати, їздив майже на всі міжнародні конкурси з хореографії, які проводились в Криму. Але цього року у зв’язку з окупацією Криму Росією Кубок світу в м. Ялта було скасовано.


Тому для мене та моєї доньки Ярослави стало великим і приємним сюрпризом запрошення від Української асоціації сучасного та спортивного танцю та колективу «УкрДенс» на 15-й Міжнародний фестиваль «Бегущие по волнам» (м. Євпаторія).

З острахом, але все ж таки приїхали в Крим. Хотілося радіти морю, сонцю, природі, але якось не виходило. Чи то напівпусті вулиці, пляжі, чи то настороженість від того, що ми на окупованій території, не давали почуття відпочинку та радості, сковували й не дозволяли вдихнути на повні груди чудового морського повітря. Численні футболки з портретами Путіна руйнували бажання навіть близько підходити до сувенірних яток. Хотілося відшукати хоча б шматочок свого, рідного, українського, яким донедавна була переповнена набережна.

Проте щире здивування було не за горами. Назви вулиць ще українською мовою, вказівники – теж. У вазонах, якось одиноко, квітнуть чорнобривці. На набережній, о, диво! Ми натрапили на українське кафе, біля якого зручно розмістились «Козак» і «Господиня», територія закладу огороджена плетеною лісою, на возі – глиняні глечики та усіляке начиння. А ще далі – ятка з українськими віночками. Не витримавши, я запитала продавчиню: «Як? Це – можна?», на що вона відповіла, що такі віночки залюбки купляють російські туристи. Цікаво – навіщо?

Не писатиму про пропаганду по телевізору... Ідіотизм та й годі. А ще нас із Ярославою якась сила змушувала розмовляти українською мовою, що неодноразово викликало здивовані погляди оточуючих. Уже на вокзалі в Сімферополі ми почули українську мову, і стало на душі трішки легше.

Запам’ятались слова провідниці поїзду: «Кримчани самі себе не поважають, бо зрадили самі себе». Особисто я – згідна з нею.

Конкурс, який зазвичай тривав протягом трьох днів, цього разу відбувся за один. У ньому взяли участь колективи з Луганська, Донецька, Маріуполя, Харкова, АР Крим та Краснодара. Ми з Ярославою – солісткою зразкового колективу «Тандем» – єдині представляли центральну Україну, своє рідне місто Золотоношу. Нас оцінювали судді: Рік Деніел (США), Ілона Гвоздьова (Київ), Антоніна Соколовська (Луганськ), Вікторія Андрієвська (Харків), Антон Овчінніков (Київ).


Ярослава Єрмолаєва представила три нових сольних танцювальних номери в різних номінаціях. Постановка «Жди меня», присвячена всім захисникам Вітчизни, бездоганно виконана Ярославою, найбільше запам’яталася суддям та глядачам. Танцюристка отримала золоту медаль і диплом першого ступеня. Другий номер під назвою «Манекен» здобув срібло і диплом за друге місце. Ліричний і ніжний танець «Купало» нагороджений золотою медаллю та дипломом за перше місце.

Як не дивно, але на конкурсі було багато українських постановок у виконанні кримських колективів. Переконана, що творчість – сильніша духом за дешеву брехню Росії.

Основне, що найбільше підняло нам настрій і закріпило надію на те, що Крим повернеться в Україну, це сказані мені слова зовсім незнайомої дівчини: «Крим – це Україна». І ще – слова президента Асоціації сучасного та естрадного танцю України, організатора конкурсу Олександра Гладиша: «Україна – єдина»!

До речі, хоча Євпаторія і курортне місто, я в думках порівнювала все, що бачила, зі своєю рідною Золотоношею. Ось, наприклад: у нас працює фонтан, а в Євпаторії – стоїть без води, у нас по всьому місту цвітуть троянди та різнокольорові чудові, незвичайні квіти і пахнуть медом і літом, а в Євпаторії – декілька клумб чорнобривців та якихось дрібних насаджень у парку Фрунзе. Навіть наш рідний магазин «АТБ» сам відкриває двері перед покупцями, а в Євпаторії – потрібно відчиняти самотужки. І проводячи паралель між цими містами, можна зробити один висновок – Золотоноша, завдяки меру Віталію Войцехівському, – це сучасне європейське місто, що розвивається з кожним днем і дивує навіть корінних жителів.

Через два дні захотілося додому... Але наша творча розвідка в Крим закінчилась вдало! Всього найкращого бажаємо ми з Ярославою всім, хто за нас вболівав!

реклама

Коментарі  

 
-4 #25 ПатрiОТ СБУ 25.08.2014 08:37
Відлітаю на 2 тижні в Росію.Укладу пару контрактів на постачання нашої смачної риби.На запрошення командування 810 бригади морської піхоти буду в Севастополі.Подивимося чи правду Ви тут пишите.Мабудь заїду до Черкас.Якщо друзi
з С.......знов продадуься за зеленi грIни.До зустрiч.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #24 ZOLO 07.08.2014 22:46
Цитую Бульба:
"Золотоноша - сучасне європейське місто"?! Потішили, дира-дирою!..

Ну й сиди в "дирi-дирою". А наше мiсто не чiпай!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #23 Бульба 06.08.2014 16:30
"Золотоноша - сучасне європейське місто"?! Потішили, дира-дирою!..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #22 Шпак 04.08.2014 09:56
А чому Україна (?) проводить конкурс на окупованій території?
Склад учасників викликає питання: "У ньому взяли участь колективи з Луганська, Донецька, Маріуполя, Харкова, АР Крим та Краснодара."
Золотоноша - класне європейське місто, судячи зі статті. Чому не провести цей конкурс там?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #21 ларс 02.08.2014 09:03
Приємний фестиваль танцю.Не треба його ,,грузити,,полі тикою за якою ,часто,стоять крадії та брехуни.Всіх розсудить час та історія.Почеуайте недовго..............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #20 Пошливы 30.07.2014 23:28
Вот где предателей натаскивают...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #19 КДБ 23.07.2014 07:40
Цитую Пошливы:
Мы в масковских кгбистских школах к счастию не абучались рожа твая нквдистская.

А МИ ВЧИЛИСЯ РАЗОМ З НАЛИВАЙЧЕНКО У 101 РОЗВШДШКОЛI ПIД МОСКВОЮ "ЛЕЦО" ТВОЄ "УПОВСЬКЕ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #18 Голос 22.07.2014 23:26
Цитую сміхтайгоді:
Войцеховський вже до виборів готується, атб спонсор:-) в здорової людини язик би не повернуся порівнювати розбиту Золотоношу з Євпаторією, яка донедавна мала найкращий благоустрій серед кримських міст. Невдала спроба, віталік:-D

Каждый раз, когда появляется положительная статья про Золотоношу, пишут, что Войцеховский идет в депутаты. И так уже четвертый год идет-идет и каждый раз только в комментариях...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #17 Пошливы 22.07.2014 16:48
Мы в масковских кгбистских школах к счастию не абучались рожа твая нквдистская.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #16 Тюнавас 22.07.2014 15:01
Цитую Володимир Юлькович:
Цитую Володимир Юлькович:
А "Дід Трохим" вже тут як тут. Надавав порад в Черкасах. Тепер вирішив взятися за Золотоношу. Звичайно, без його думки в інтернеті ну ніяк.

Це у вас там, в Золотоноші, криза з м..зками? Чи ви звикли плагіатити, і думки своєї не маєте? Нік і той вкрали. Мій коментар від 19.07 стосувався відомого тут Н.І. Якщо підтримуєте свого мера, то робіть це достойно

А тут уже "діди трохими" та "юльковичі" не помиряться. Насправді матеріал про наші реалії, пов"язані з останніми подіями в країні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100