реклама

реклама

Нині між демократичними силами ведуться активні переговори щодо утворення коаліції в новому парламенті. Про те, який можливий результат цих переговорів, хто очолить новий Уряд, а також наскільки демократичними та «чистими» є нинішні вибори, ми поспілкувалися з головою Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, керівником Черкаської обласної організації «Народного фронту» Максимом Поляковим.


– Максиме Анатолійовичу, виборча кампанія закінчується, уже можна підбити певні підсумки...

– Найважливішим підсумком є високий рівень популярності демократичних сил. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав ще до завершення виборів сформувати демократичну більшість, яка діятиме в майбутній Верховній Раді. Президент України також заявив про необхідність утворення демократичної коаліції. Дуже важливо, щоб люди орієнтувалися і вже знали, хто буде керівником Уряду, адже сьогодні «Народний фронт» – єдина політична сила, яка реально може взяти на себе відповідальність очолити Кабмін і має достойного кандидата на посаду Прем’єр-міністра, а саме Арсенія Яценюка. Крім того, відбувається агресія з боку Росії, і в нас немає часу, щоб довго формувати Уряд. Люди очікують швидкого результату переговорів. З цим згідні самі демократичні сили, і я думаю, ми зможемо отримати належний ефект.

– А з якими саме політичними силами веде переговори «Народний фронт»?

– Насправді, як я вже не раз казав, вибори цього парламенту – це, по суті, вибори Прем’єр-міністра, адже, за змінами до Конституції, саме новообрані депутати формують Уряд і призначають його керівника. За останні 20 років Арсеній Яценюк – найбільш професійна людина, яка обіймає цю посаду. Зрозуміло, що ми формуватимемо ту більшість, яка підтримає саме цю кандидатуру. Думаю, до більшості ввійдуть, у першу чергу, «Народний фронт», Блок Петра Порошенка та інші демократичні сили, які пройдуть в парламент. Зрозуміло, не може бути ніякої коаліції з колишніми регіоналами, які намагаються шляхом підкупу та різних маніпуляцій потрапити до Верховної Ради, щоб уникнути відповідальності за свої діяння. Сподіваюся, що такі люди до парламенту й не пройдуть.

Між іншим, «Народний фронт» разом з іншими політичними силами, ініціативою «Реанімаційний пакет реформ» та рухом «Чесно» підписали меморандум щодо підтримки у Верховній Раді VIII-го скликання «дорожньої карти реформ» у судовій, адміністративній, конституційних та інших сферах.

– А як ви оцінюєте шанси Арсенія Яценюка знов очолити Уряд?

– Зважаючи на ту шалену підтримку, яку він має сьогодні серед громадян України, серед політиків та фахівців-економістів інших країн, зважаючи на його досягнення в газових питаннях, вважаю, що в нього найбільше шансів знов обійняти посаду Прем’єр-міністра. Між іншим, під час підписання меморандуму про «дорожню карту реформ» було обговорено й кандидатуру майбутнього Прем’єр-міністра. «Народний фронт» наполягав, що тільки Арсеній Яценюк може очолити європейський уряд.

– Але є й інші потенційні претенденти на цю посаду – Олег Ляшко, Віталій Кличко, Олег Тягнибок...

– Якщо ви зробите елементарне соціологічне опитування, то побачите, що деякі з названих вами кандидатур викликають у людей веселий сміх. Інші й самі не надто претендують на прем’єрське крісло. Сьогодні, щоб урятувати країну та розвивати її, щоб ми могли стати дійсно повноцінним партнером Євросоюзу, а в майбутньому – і його членом, потрібно, щоб уряд очолив саме Арсеній Яценюк.

– Наскільки багато під час цих виборів фіксується порушень виборчого законодавства?

– Досить багато. Це – по суті перша справді демократична виборча кампанія, тому ще не вдалося подолати всі корупційні «знахідки» деяких кандидатів у народні депутати, «напрацьовані» в попередні роки. На жаль, фіксуються випадки підкупу виборців, які здійснюють колишні регіонали. Розпочато кримінальні провадження за фактами підкупу, які мали місце у 195-му виборчому окрузі. Крім того, в 200-му окрузі зникли печатки частини дільничних виборчих комісій. Тут також балотується колишній регіонал. Переконаний, у разі, якщо він не проходитиме, то намагатиметься зірвати виборчу кампанію. Тому я прошу всіх фіксувати порушення виборчого законодавства, звертатися з цих питань у правоохоронні органи, в Комітет виборців України, в «Опору», щоб цю ситуацію можна було змінити.

Серйозна проблема цієї виборчої кампанії на Черкащині – це використання адмінресурсу для підтримки висуванців від Блоку Петра Порошенка. Так, на Жашківщині голова райдержадміністрації Наталія Стельмах відкрито агітує за кандидата в депутати Василя Фурмана. Зустрічаючись із вчителями, вона закликає їх голосувати тільки за нього. При цьому представники жодних інших політичних сил у районі не мають можливості зустрітися з педагогами. Так само очільниця району проводить зустрічі з керівниками сільських рад і веде не менш відверту агітацію за кандидата від партії влади.

– А що, на Вашу думку, люди найбільше чекають від нового Уряду?

– Чекають боротьби з корупцією, зупинки інфляції, збільшення заробітних плат, тепла в домівках – цілком зрозумілих і необхідних речей. Сподіваюся, нова проукраїнська Верховна Рада сформує саме такий Уряд, який зможе гідно відповісти на ці побажання людей.

реклама

Коментарі  

 
-1 #11 Сантьяго-дель-Эстеро 26.10.2014 13:21
Цитую Я черкащанин:
Вот она, истина-то!

Знов двiйка-вивчить рiдну мову.А розпад СРСР-це благо для усiх.Один одного позбулися.Гарно,гарно,а істина на дні бочки там i шукайте а не не майданi "10".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Христина 24.10.2014 10:39
Арсеній молодець, голосуємо за Народний фронт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 Я черкащанин 23.10.2014 18:37
А в новом будущем "процветающей, вставшей с колен России" будет "самое правильное, не переписанное" прошлое, где успешный менеджер Сталин, приняв Россию с сохой, оставил ее с атомным оружием, где славные рыцари-чекисты громили кулацкую мразь, мешавшую передовому крестьянству сторить коммунизм на селе, где крестьянство, стремясь внести свой вклад в индустриализаци ю, в едином порыве записывалось в колхозы (правда, были отдельные перегибы, не без того) и обеспечивало индустриализаци ю страны продажей хлеба за границу, таким образом подготовив страну к отражению немецко-фашистских оккупантов и их бандеровских прихвостней, только и думавших, как бы это похитрее обмануть собственный народ и под шумок перебить побольше доблестных советских солдат. Ну и, конечно, развал СССР - главная трагедия ХХ века, зловредный Запад и доблестный Путин. Вот она, истина-то!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Галина Андріївна 23.10.2014 18:26
Цитую Бархударов:
"Народный Фронт",во главе с Яценюком обвесили всю Украину своей рекламой, потратив сумасшедшие деньги, а у людей последние копейки отбирают. Поляков полный..., ни авторитета, ни имени в Черкассах не имеет.


Партія доносить інформацію про себе в абсолютно законний спосіб, а щодо авторитетності Полякова - то це Ваша особиста думка, а Ваша авторитетність теж під великим питанням
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Голос Америки з Вашингтон 23.10.2014 16:35
У новому майбутньому незалежної європейської України
буде інше минуле - в якому УПА і ОУН при
підтримці ленд-лізу, Америки і прогресивних сил
вермахту вигнали з України нацистів і вже вигнали
б москалів, але тимчасово завадили ж..ди. В цьому
оновленому минулому Україна буде знемагати під
голодомором окупаційної тиранії, уповати на
Бандеру, під загрозою ГУЛАГу розмовляти на
ненависнiй кацапськiй мовi (а думати і -
пошепки - розмовляти у будинку на рідній мовi).
У цьому оновленому минулому Україна,
звільнівшісь від загарбників, доб'ється незалежності,
дозволить своїм співвітчизників   відмовитися від
ненависної москальської мови, а в 1997 навіть
зашпіндяріть до космосу Першого українського
зiркопрохiдця Каденюка на Першому Українському
багаторазовому космiчному Човнику «Укрлумбiя».
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #6 Бархударов 23.10.2014 11:54
"Народный Фронт",во главе с Яценюком обвесили всю Украину своей рекламой, потратив сумасшедшие деньги, а у людей последние копейки отбирают. Поляков полный..., ни авторитета, ни имени в Черкассах не имеет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Галина Андріївна 23.10.2014 10:07
Цитую Нестор Іванович:
– Насправді, як я вже не раз казав, вибори цього парламенту – це, по суті, вибори Прем’єр-міністра, ...

Дивно, що п. Поляков незнає елементарних повноважень українського парламенту.


Ви, Несторе Івановичу, перше самі з цими повноваженнями ознайомтесь, а потім будете критику наводити
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Сеня Рудик 23.10.2014 00:52
Як тепер визначити : шо таке ДЕМОКРАТИЧНІ СИЛИ? У Максима Полякова - це Блок ПП і НФ. Анатолій Бондаренко (БАТЬКІВЩИНА) назвав себе "єдиним кандидатом від демократичних сил"... Куди не кинеш оком - самі "демократи"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Нестор Іванович 22.10.2014 20:17
– Насправді, як я вже не раз казав, вибори цього парламенту – це, по суті, вибори Прем’єр-міністра, ...

Дивно, що п. Поляков незнає елементарних повноважень українського парламенту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 клятий москаль 22.10.2014 18:32
Хочу з'їсти усе Ваше сало,запити смачною горiлкою i скакати,скакати ,скакати...
усе "НА ХАЛЯВУ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100