реклама

реклама

Стати своєрідним «лобі» черкаських підприємців у Верховній Раді обіцяє новостворена громадська організація «Агенція регіональної підтримки підприємництва та інвестицій».


– Діяльність народного депутата не обмежується законотворчістю. Ми мусимо також безпосередньо допомагати бізнесу, – переконаний народний депутат з Черкащини, один із ініціаторів створення агенції Максим Поляков.

За його словами, ця організація стала першою спробою черкаських підприємців заявити про себе на загальнодержавному рівні.

З одного боку, агенція проводитиме навчання підприємців особливостям українського законодавства (за словами нардепа Георгія Логвинського, в Україні діє близько 50 тис. різних законодавчих актів, що дозволяє корупціонерам легко ними маніпулювати), а з іншого – сприятиме донесенню думок підприємців до уваги законотворців. Головне, щоб самі бізнесмени могли чітко сформулювати свої спільні інтереси.

Нардеп із Черкащини Сергій Рудик упевнений, що «40% проблем бізнесу можна зняти за рахунок знань і впевненості самих підприємців». Тож ситуація в країні не така жахлива, як багато хто вважає.

На переконання пана Рудика, не всі, хто вступив до університетів, зробили це за гроші, і не всі успішні бізнесмени досягли успіху за допомогою корупції. Нардеп вважає, що кожен громадянин, кожен підприємець має навчитися відстоювати свої законні інтереси, особливо коли стикається з корупцією.

Його думку поділяє і начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар.

– На жаль, коли бізнесмени стикаються з корупцією, вони не виносять цю проблему на загал. Але про це треба говорити, тільки так ми можемо протидіяти корупції, – вважає Владислав Володимирович.


Голова агенції Дмитро Просвірнов переконаний, що пасивна позиція підприємців відходить у минуле. Сьогодні бізнес нарешті готовий об’єднуватися. Перша і головна мета такого об’єднання – це боротьба саме з корупцією.

– В Україні корупції нема... Є грабіж і мародерство! Ми до рівня корупції не виросли... – емоційно заявляє Віктор Кривенко, один із нардепів, що погодилися сприяти діяльності агенції.

Він переконаний, що в подоланні корупції зацікавлені всі верстви українського суспільства – від підприємців і найманих працівників до самих держслужбовців. Адже сьогодні вони мають настільки малі зарплати і настільки великі можливості для зловживань, що «не красти» їм «просто неможливо».

На думку Максима Полякова, для подолання корупції необхідні дві основні речі: зміна системи (без неї «нові люди» при владі також стають корупціонерами) і громадський контроль.

Як зазначив нардеп Геннадій Кривошея, крім корупції, підприємці стикаються з безліччю інших труднощів. Серед них – надмірна бюрократизація й зарегульованість ухвалення рішень чиновниками. У цьому питанні реформатори очікують підказок та пропозицій з боку самих підприємців.

Нардеп Геннадій Кривошея, який також бере участь у діяльності агенції, звернув увагу на своєрідне «відгалуження» корупційної діяльності – блокування прийняття рішень. Працюючи головою Печерської РДА (м. Київ), він помітив, що держслужбовці відкладають прийняття важливих для громадян рішень до кінця наданого законом терміну. На зауваження вони відповідали, що «мають на це право».

На думку депутата, подолати зловживання владою може запровадження «електронного спілкування» між владою і бізнесом. Крім того, необхідно заборонити держслужбовцям ухвалювати неоднозначні рішення на кшталт: «Ваше прохання може бути задоволене, якщо...» Влада повинна давати однозначні відповіді: так чи ні. Хіба що може попросити донести необхідні для прийняття рішення документи.


Анонс заходів громадської організації «Агенція регіональної підтримки підприємництва та інвестицій»

Виконавча дирекція розпочинає курс науково-практичних семінарів для членів організації та її прихильників, зокрема:

– Лекція «Кризовий менеджмент як передумова ефективного інвестиційного співробітництва» (дата і тема уточнюються). Доповідач – доцент кафедри страхування та ризик менеджменту КНЕУ, бізнес-тренер Віталій Нечипоренко.

– Лекція «Інвестиційна політика країн Європейського Союзу – можливості до міжнародного партнерства та відновлення економічного потенціалу регіону». Доповідач – директор Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України Юрій Бойко.

Адреса: м. Черкаси, вул. О. Дашковича, буд. 19 (ТРЦ «Хрещатик-Сіті»).

Режим роботи: 09.00 – 18.00

Телефон (0472) 32-21-81

e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #18 незнайка 07.03.2015 21:32
Шото от всех умных от области в Киеве сельское население ОБЛАСТИ устойчиво ВЫМИРАЕТ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Сергій, Громадська Рада 25.02.2015 22:56
Дякую за надану консультацію і допомогу! Яка вартість членського взносу вашої Громадської організації, та які привелегії отримують її співучасники?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #16 Ольга 25.02.2015 00:52
Долар 35 євро 45. А корупціонери депутати, будують корумповані схеми. В людей зарплата 40 доларів і нікому це не цікаво, немає грошей на елементарне на квартплату та їжу, а про ліки й мови немає, зразу руки скласти і чекати кончини. А їх там сидить 420 бездар і жмуть кнопки самі незнають за що. Прийшли до влади на крові, і думають лише про себе. Нікому не потрібні агенції відкривають. А бізнесмени ведуться на ці розводи, краше б ці кошти що тратять на горе-депутатів, то хворим дітям віддали. А цих депутатів до взязниці, вони всі корупціонери.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #15 Serg 24.02.2015 13:57
Дуже добру справу затіяли! Якщо будете працювати відкрито, і кожний черкащанин зможе через Агенцію доводити до депутатів слушні думки та пропозиції, щодо внесення змін в існуючи Закони, які будуть мати користь для народу та зможуть полегшити ведення бізнесу. Але ж тільки відкрито і чесно. А поважати Агенцію люди будуть тільки за конкретні справи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #14 Василь 23.02.2015 11:27
Покажіть мені на верхньому хфото хоч одного українця
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #13 Василь 23.02.2015 11:26
Можна подумати, в армян і київскої мафії немає в парламенті свого лоббі. Глянеш на п..ки за столом - шо не ... то регіонал
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 андрій 22.02.2015 10:27
Директору агенціі, а тепер ви хочите, щоб вам давали хабарі. Просто так Поляков нічого не робить. Якщо ти нормальна людина, то довго з ним не напрацюеш, за який счет там сидіти будете. Бізнесмени будуть давати, зараз всі гроші рахують, а давати Полякову на піар немае сенсу. Нехай, щось нормальне придумае, щоб люди там заробляти могли. А це чистий розвод шахрая в нього тільки на це мозги працюють. Не ведіться, всіх кинув і вас кине.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Семен 21.02.2015 23:22
Так вони ж при владі, так вони ж і є корупціонери, з ким боротися будуть, самі з собою.Уже зовсім з глузду зїхали. В простого народу останю копійку вибороти хочуть. Як , ще раз пройдисвіти приїдуть, то я за себе не відповідаю, збиру народу, а його багато прийде і будемо гнати .... мітлою, що й не втраплять куди бігти. Лобісти, чортові душу продали і над люльми знущаються. Шахрай, як його тільки земля носить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #10 Фермер 21.02.2015 20:56
Гонтарєва заявила, що курс долара пішов у вільне плавання і більш ніколи не буде фіксований. Сьогодні курс долара перевищив 30-ти гривневу відмітку. Українці з кожним днем стають біднішими і злиденішими, перетворюючись у наддешеву робочу силу.
Шановні "лобі" зупиніть падіння гривні та захистіть свій народ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 Семен 21.02.2015 20:30
Поляков лобірує тільки свої інтереси. В нього досвід є на "Уманьхлібі" лобірував поки всі акції не забрав. На схід , державу боронити, а не у людей останнє видурювати. Сидять, пихаті, на дорогих авто їздять в ресторанах їдять по закордонах мандруюють на,які кошти , на зарплату депутата 6 тис.грн. А народ горбиться на 1 тис.грн. і на АТО допомагають, вважають своїм обовязком, бо патріоти. А цих пихатих в шию гнати, допомагати вони будуть, напишіть закони нормальні і без вас розберемося. Ганьба цьому аферисту Полякову і всій депетатські шайці. Це не слуги народу , це вороги народу України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100