реклама

реклама

IMG_0604 Лідер Радикальної партії, позафракційний народний депутат  вимагає радикальних змін в Україні.

  У середу біля колишнього Палацу піонерів у центрі Черкас чекають одного з найвідоміших  політиків  країни – лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Зустріч запланована на 13 годину. За кілька хвилин організатори виставляють із мікроавтобуса колонки та починають скликати людей. До кількох пенсіонерів, котрі знали про зустріч і свідомо прийшли на неї, починає приєднуватися все більше громадян. Зрештою, коли депутат вийшов зі своєї машини, його чекало вже кілька десятків людей.

Пенсіонерка Ніна Іванівна одна з перших прийшла на площу. Узяла газету із заміткою про те, що в Україні обмежено максимальну пенсію.

- Хочу його спитати, чи це правда, чи тільки газети так пишуть. Мені цікаво послухати, що він буде говорити. Бачу, що він такий бойовий, прогресивні ідеї подає. Дивилася на нього в телепередачі – не «Шукаю жінку», а ото інша якась є ( «Без мандата» - ред.) То він так все справно по хазяйству робив і так з дітьми себе вів, що враження хороші, - ділиться спостереженнями жінка.

Військовий пенсіонер Михайло теж має про Ляшка позитивне враження. А загалом  каже: обирати буде «хоч чорта, аби не «регіони».

- Ляшко нормальний. Не знаю тільки, за що його Юлька вигнала. Мабуть проголосував не так, - розмірковує  ще одна пенсіонерка з Черкас Тамара Василівна.

«У Смілі й Каневі мене не пустили виступати в Будинках культури»

«У Смілі й Каневі мене не пустили виступати в Будинках культури»

Сам депутат, ставши серед групи черкащан, розповів: щойно був у Смілі й Каневі. Його не пустили виступати в Будинках культури. Сказали, що там ремонт.

- Ми завчасно подали звернення. А коли приїхали, там терміново почали робити ремонти. Бояться Ляшка і Радикальну партію, яку я очолив, - каже депутат.

«Гляньте на мене! Я побив 18 «беркутівців»

На початку своєї промови зауважує, що з Черкасами його пов’язують давні спогади. У 2002 році у видавництві «Республіка» друкували його газету «Свобода». Вилучення її тиражу стало  тоді гучним скандалом.

- В друкарні тоді керував Леонід Туменко. За командою міліції Кучми правоохоронці заблокували друкарню, щоб вилучити тираж газети. Ми з Туменком удвох стали на прохідній, куди ломилося 20 «беркутівців» і нас виштовхували. А потім проти мене порушили кримінальну справу й судили за те, що обороняв газету. 18 «беркутівців» написали заяву, що я їх побив і завдав їм тяжких тілесних ушкоджень. Гляньте на мене: я побив 18 «беркутівців»! Так що спогади в мене про Черкаси давні, але приємні! – розповідає Олег Ляшко.

- Бачте, на базарах усі торгують, - киває у бік Центрального ринку

- Бачте, на базарах усі торгують, - киває у бік Центрального ринку

Далі починає розповідати про програму дій Радикальної партії. Головне, каже, - це відновити національне виробництво.

- За 20 років Україну перетворили на територію споживання. Мільйони людей без роботи, без зарплати. Бачте, на базарах усі торгують, - киває у бік Центрального ринку. – Скільки людей тиняються без роботи, без зарплати. І ще й на базарі по блату торгують, за містові, за хабарі.

Щоб відродити виробництво, на думку депутата, треба радикально знизити податки, яких із «роботяг здирають три шкури». Також потрібно обмежити імпорт в Україну.

- Сьогодні наші селяни, наші виробники не мають можливості продавати свою продукцію, бо в наших магазинах єгипетська картопля, китайська гречка, турецькі огірки й помідори. Кожна продана єгипетська картоплина – це вкрадена в українського і черкаського селянина копійчина, - переконаний Ляшко.

Черкащани знімали колоритного нардепа на мобільні телефони

Черкащани знімали колоритного нардепа на мобільні телефони

Кардинальні зміни пропонує здійснити депутат і в системі кредитування. У його програмі – доступні кредити для молодих сімей на 30 років під 3% річних.

«У Верховній Раді - дармоїди»

Радикал Ляшко пропонує радикально скоротити кількість депутатів у Верховній Раді. Замість 450 – максимум 200. Потрібен, на його думку, й механізм відкликання депутата, бо більшість із них за 5 років не написали жодного закону. Якщо ж депутат досягає пенсійного віку, має скласти мандат і йти «няньчити онуків на 800 гривень, як це прості люди роблять».

- Радикальна партія пропонує обирати депутатів не на 5 років, а на 4, а то й на 3. Чим частіше вибори, тим менше крастимуть, - вважає Олег Ляшко. – Сьогодні у Верховній Раді 140 депутатів – пенсіонери. 15 тисяч зарплати отримують, 15 тисяч пенсії і жодного закону не написали. Для чого вони там треба, дармоїди! По 20 років сидить у Верховній Раді і тільки вперед ногами його звідти винести можна. Нехай молоді хлопці й дівчата працюють!

Переконує: щоб усе це здійснити, треба, аби люди голосували за нього.

- Коли я там буду не один, а матимемо потужне представництво, то ми це зробимо. Висоцький колись співав: «буйных мало, вот и нету вожаков». Було б там десяток таких, як Ляшко, то давно б навели порядок в країні.

Від нинішніх влади й опозиції, на переконання Ляшка, нічого, крім «політичної тріскотні» не дочекаєшся.

- Одні й ті самі 20 років при владі.  І Янукович, і Тимошенко, і Азаров, і Ющенко, і оці Тігіпки, які обіцяють золоті гори, а потім дурять людей, піднімають пенсійний вік. Треба радикально міняти ситуацію, досить топтатися на місці й вестися на оті гори обіцянок. Колись у 2004 році Ющенка на руках принесли, сьогодні плюємось на цього Ющенка. Казали: месія, месія! А цей месія, крім глечиків і бджіл нічого більше не бачив. Сьогодні нам про чергову месію розказують. Уже 5 років були месії, чим воно закінчилося? Гризлись між собою, привели до влади Януковича, - емоційно розповідає Ляшко.

Прихильники відпускають Ляшка неохоче. Хапають за руки й просять поставити автограф на візитці

Прихильники відпускають Ляшка неохоче. Хапають за руки й просять поставити автограф на візитці

Обіцяє: тільки він зможе надати молоді дорогу в політику. Бо формує команду молодих енергійних людей, які зможуть працювати для країни.

- Я хочу дати можливість вашим дітям себе реалізувати. Бо сьогодні там без блату, без грошей, без волохатої руки нічого не досягнеш. Подивіться: у Верховній Раді, в Уряді – одні родичі. А куди простій дитині пробитися? Тому потрібно Януковичів і всіх інших – на політичний смітник. Це політичні привиди, яким давно пора на кладовищі динозаврів бути – і Тимошенко, і Азарову, і Тігіпку, які сидять при владі й нічого не роблять, - закликає черкащан Ляшко.

«Коли ми прийдемо до влади, я сам сяду на бульдозер і позношу оті забори…»

Критикує Ляшко й запровадження ринку землі. Каже: це чергова афера, в результаті якої людей позбавлять усього.

- Нам кажуть: коли продамо землю, то тут буде добре. Брехня! Мільйони українських селян ходитимуть на землі батраками! Нам не дадуть ходити по землі. Зараз ви, черкащани, добре знаєте: до водосховища не доступишся, одні забори, одні маєтки скрізь. Ні до води, ні до лісу не дійдеш. І тому, коли ви підтримаєте нас, коли ми прийдемо до влади, я сам сяду на бульдозер і позношу оті забори, які стоять на березі водосховища, щоб кожен з вас мав можливість прийти до води, зловити рибину! – закликає до підтримки Ляшко.

Гостро критикує радикал Ляшко й Пенсійну реформу. Каже: у Верховній Раді він один до другої ночі відстоював права людей.

- Жінкам узагалі не включають період декретної відпустки у стаж. Це роблять навмисно, щоб українські жінки перестали народжувати дітей. Оце так влада розказує про соціальну справедливість. Один я воював у Парламенті за ваші права, ніхто мене не підтримав, бо нікому ви не потрібні! Тільки перед виборами вас згадують, - каже Ляшко.

Поки пан Ляшко агітує черкащан підтримувати його партію, помічники роздають людям візитки та ручки. Дехто набирає по жмені ручок. Люди запитують Ляшка, як вступити до нього в партію. Помічник диктує адресу громадської приймальні – на третьому поверсі готелю «Черкаси». Багато хто записує. Серед них – і пенсіонерка Ольга Григорівна. Каже, що вона учасник бойових дій у Афганістані. Живе в гуртожитку й не може добитися від міської влади квартири.

- Ходжу, а вони тільки сміються. Кажуть: в гуртожитку краще жити, ніж на вулиці. Піду, може, він мені хоч щось порадить, якийсь документ може написати? – жінка пише адресу на візитці.

У Черкасах Ляшко знайшов нових палких прихильниць

У Черкасах Ляшко знайшов нових палких прихильниць

Ще одна пенсіонерка скаржиться депутатові, що її позбавили допомоги як багатодітну матір, бо діти вже повиростали.

- До того, як стати депутатом, я виріс у дитячому будинку й в інтернаті, - відповідає їй Ляшко. – Все що я досяг у житті – це завдяки Господу Богу й своїй голові. Тому коли в мене є можливість допомогти, то я допомагаю дітям-сиротам. Хто бачив програму «Без мандата», той знає.

Прихильники відпускають Ляшка неохоче. Хапають за руки й просять поставити автограф на візитці. Депутат швидко розписується, бо спішить на телестудію «Рось» для запису. Підходячи до автомобіля, обнімається з черкащанами, дехто проситься сфотографуватися напам’ять. Із авто махає рукою, а пенсіонери – йому вслід.

реклама

Коментарі  

 
+4 #11 Андрій 18.08.2011 10:31
Нехай приклад на своїх маєтках покаже!!!! ЗАРАЗА ТАКА
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 правдоруб 16.08.2011 14:42
не завадило б і у Сосниці на Дісні пройтись бульдозером уздовж берега по хаткам Ляшка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 ляшко 16.08.2011 00:50
давай олежка давно пора сровнять твой курятник вместе с тобой......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Ташия 12.08.2011 11:31
Це могло би бути смішно, якби не було так сумно... Тільки і вміють, що горлянку дерти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Витя 11.08.2011 17:15
гідроп*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 ... ЖЛОБОВ С ПЛЯЖА 11.08.2011 16:37
ОДНОЙ ИЗ ТЕМ РЕЙТИНГА ВЛАСТИ - ЭТО РЕШЕНИЯ ВОПРОССА В СВОБОДНОМ ДОСТУПЕ ЧЕРКАЩАН ДО ИСТОРИЧЕСКИХ БЕРЕГОВ ДНЕПРА. НАВЕРНОЕ, ЧИТАЯ "ПРОЧЕРК", О.ЛЯШКО ПОНЯЛ, ЧТО ЭТИМ РЕАЛЬНО ЗАТРОНЕТ ДУШУ КАЖДОГО ЧЕРКАЩАНИНА. И ДЕЙСТВИТЕЛЬНО, ГОРОД С 300ТЫС. НАСЕЛЕНИЕМ ПРОЖИВАЕТ С ДИСКОМФОРТОМ, А 20-30 "СЕМЕЙ", ПРОСТО "ЖИРУЮТ".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 :::::::::: 11.08.2011 16:33
Так он а***? А говорили, что п***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #4 неголубой 11.08.2011 15:54
Ляшко красноречиво говорит, всех критикует и пудрит мозги десятку людей идущих с рынка, а сам в своей жизни привык только ******** Ничего он бульдозером не снинет - кишка тонка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Філософ 11.08.2011 15:46
Ціль у цього *** одна - відволікти увагу від арешту Тимошенко, а хто йому цю ціль поставив - і до гадалки не ходи...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Андрій 11.08.2011 14:38
Хай Майбороду забирає до себе,за лозунгами схожі,два балабола-це вже буде сила!!!тим більше,що в цій партіі Люба ще небула))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100