реклама

реклама

«Народний фронт», який очолює Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, не брав самостійної участі у виборах, але підтримував президентський Блок Петра Порошенка «Солідарність». Чи свідчить це про занепад «Народного фронту»? Наскільки задоволені «фронтовики» результатами місцевих виборів? Які позиції займає партія на Черкащині? Про це – в інтерв’ю «Прочерку» народного депутата України від «Народного фронту» Максима Полякова.

– Уже відомі деякі попередні результати місцевих виборів, у тому числі й на Черкащині. Як Ви їх оцінюєте?

– Поки що, очевидно, ще рано говорити про результати як такі. В цілому у більшості районів Черкащини Блок Петра Порошенка «Солідарність» перемагає. У багатьох містах, наприклад, в Умані, в боротьбі за посаду мера також перемагають кандидати від «Солідарності». Ми бачимо досить несподівані результати Аграрної партії. Очікуваних результатів досягли регіональні структури партії «Черкащани». Те, що досить значних успіхів досягла «Свобода», радикальні сили, свідчить про те, що на часі – кардинальні реформи, яких очікують від Президента. Це – досить вагомий «дзвіночок» про те, що українці хочуть відчувати реальні досягнення реформ, реальну боротьбу з корупцією.

 

– Наскільки, на Вашу думку, Президент і його оточення готові до таких реформ?

– Я думаю, що наразі у Президента немає варіантів. Гратися вже запізно. Якщо він не буде робити реформ, у нас будуть нові вибори і новий Президент. Скажу так: Президент мусить робити реформи. Якщо за це не візьметься Петро Порошенко, то візьметься інший Президент. Люди не хочуть більше чекати. Вони вже не сприймають обіцянок. Потрібні реальні кроки.

– Ви – народний депутат України від «Народного фронту». Яке, на Вашу думку, майбутнє цієї партії?

– Наша політична сила присутня абсолютно в кожному районі Черкаської області, зокрема на рівні моїх приймалень. Наша команда, підтримуючи державну лінію, в союзі з Блоком Петра Порошенка «Солідарність» брала активну участь у виборах. Фракція «Народного фронту» – одна з найактивніших в українському парламенті. Вибори показали, що ми правильно зробили, не «пішовши в популізм», не загравали з виборцями соціальними подачками, збільшенням пенсій тощо. Ми винесли уроки із усього політичного процесу останніх років. Думаю, це дасть можливість вдихнути нову енергію в нашу політичну силу.

 

– Але ж існує інформація про те, що «Народний фронт» має в Україні досить низькі рейтинги...

– Найкращим рейтингом є наша перемога на торішніх парламентських виборах. Цьогоріч ми не брали самостійної участі у виборах, тому коментувати нема чого. В українській політиці «Народний фронт» – одна з лідируючих сил.

– «Народний фронт» – це одна із партій Майдану. Чи стають зараз депутатами місцевих рад ті люди, які разом із Вами стояли на Майдані?

– Більшість наших яскравих активістів пішли на вибори. Наприклад, учасник Майдану, волонтер Андрій Габров брав активну участь у виборчих процесах у Черкасах. Наша активістка, голова ГО «Солдатські матері Корсунщини» Тетяна Перетятько брала участь у виборах мера Корсунь-Шевченківського. Результати отримаємо невдовзі.

– Як колишній уманчанин, прокоментуйте, будь ласка, ситуацію в Умані, де посаду міського голови, начебто, здобув представник «Солідарності» Олександр Цебрій, а значну кількість місць у міськраді – партія «Відродження».

– Олександр Цебрій переміг не «начебто», а стовідсотково! Це відомо і по екзит-полах, і за попереднім підрахунком голосів. Інша справа, що розпочато кримінальне провадження щодо фальсифікацій, які здійснювалися на виборах в Умані представниками партії «Відродження». Зараз іде підрахунок голосів, ці факти зафіксовано, і відрив Цебрія від представниці «Відродження» істотно збільшується. Мало того, на деяких дільницях ми зафіксували, що за партію «Відродження» стоять абсолютно однакові галочки однією ручкою на всіх бюлетенях. Немає сумніву, що уманчани хочуть бачити міським головою господарника, місцевого. А серед частини кандидатів від «Відродження» в міську раду – люди, які жодного разу в житті не були в Умані! Можливо, вони навіть не знають про існування цього міста. І це – майбутні депутати міської ради!

Олександр Цебрій – під час спілкування з виборцями

Олександр Цебрій – під час спілкування з виборцями


– Але ж ця партія все-таки отримала досить значний відсоток голосів виборців!

– Я думаю, що мали місце дуже серйозні порушення і фальсифікації з боку партії «Відродження» в місті Умань.

– Тобто, ви будете оскаржувати ці результати?

– Перемога міського голови – беззаперечна. По партійній лінії зараз буде йти підрахунок. Якщо буде багато підстав для звернення до суду, оскаржуватимемо результати. Але вже зараз зрозуміло, що більшість буде сформована демократичними силами.

На фото – Олександр Цебрій

На фото – Олександр Цебрій


– А чи можлива після виборів співпраця в міськраді колишніх суперників?

– Із перефарбованими регіоналами «Солідарність» дружити не може a priori. Але я сумніваюся, що там буде з ким «співпрацювати». Ці люди, думаю, навіть не приїжджатимуть до Умані. Шкодую, що частина уманчан, які звикли отримувати гречку від Партії регіонів, потім – від «Відродження», голосували за цю гречку і на цих виборах. А зараз ми отримали депутатів, яких ніколи не бачили і не виключено, що ніколи й не побачимо.

– Якби Ви були на моєму місці, яке запитання поставили б Максимові Полякову?

– Я б запитав, що Максим Поляков думає про низьку явку на вибори нашої молоді. Дуже шкода, що це так. Лідерами голосування на цих виборах були, на жаль, не молоді виборці, а пенсіонери. Це – дуже велика проблема. Молодь завжди заявляє, що хоче жити по-новому, розмахує прапорами, а проголосувати на виборах, на жаль, бракує бажання. Замість того, щоб іти на дільниці, сидять у кафе і барах. Тож молоді люди втрачають своє майбутнє і делегують його пенсіонерам... Якби молодь була активна, результат виборів був би зовсім іншим.

Довідка «Прочерку»

Явка виборців на місцевих виборах 25 жовтня в Умані становила 40,27%. За результатами паралельного підрахунку голосів, здійсненого за копіями протоколів дільничних комісій міським штабом БПП «Солідарність», прохідний бар’єр подолали такі політичні сили: «Відродження» – 28,33% БПП «Солідарність» – 19,93% «Свобода» – 8,73%, «Батьківщина» – 7,85%, «Самопоміч» – 6,43%, «УКРОП» – 5.24%. У боротьбі за посаду міського голови Умані перемогу отримав Олександр Цебрій з результатом 38,7% (9744 голоси). Друге місце посіла Ірина Плетньова – 38,17% (9611 голос).

Фото «Прочерку», з «Фейсбуку»

реклама

Коментарі  

 
0 #18 Сеня Рудик 17.11.2015 14:56
Правильно: якби молодь була активнішою, то результат БПП був би значно скромнішим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 Влад 30.10.2015 09:52
Цитую Анна:
Дякую Максиму Полякову за об'єктивну оцінку результатів виборів в Умані. Дивують коментарі. Результати виборів сфальсифіковано Антоном Яценко - нардепом, що голосував за закони 16 січня, колишнім регіоналом, н...гідником і брехуном, а увесь негатив ллється на БПП і Народний фронт - просто дива...

А кто позволил этим яценкам так нагло всё это проделать, незадумывались?Кто после прихода уже так называемой "народной власти".которую мы с Вами привели,предста л перед судом за свои злодияния?Все эти яценки,зубики и прочая ... должна была б сидеть в местах не столь отдалённых.а не участвовать в выборах.Прочитайте внимательно весь список депутатов.которых привела "солидарность" в обл.раду,Я прочитал и ужаснулся!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #16 Оксана МацУцька 29.10.2015 14:35
Бондаренко та Одарич обдурили мешканцiв Черкас своєю демагогією, взяли
до своїх команд одіозних осіб з метою власного збагачення та пограбування
державних фінансів, перерозподілу активів, нерухомості, земресурсів.
Висновок: "не можна пускати козла в город, а вовка до отари овець".
Колишні шахраї філософами не стануть.Хитрість не є розум, а тільки
посилена робота інстинктів, викликана відсутністю розуму.
Висновок:"Д"реба порубати усi берези у Черкасах-символ Росії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #15 Анна 28.10.2015 21:14
Дякую Максиму Полякову за об'єктивну оцінку результатів виборів в Умані. Дивують коментарі. Результати виборів сфальсифіковано Антоном Яценко - нардепом, що голосував за закони 16 січня, колишнім регіоналом, н...гідником і брехуном, а увесь негатив ллється на БПП і Народний фронт - просто дива...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14   27.10.2015 22:08
А активні завжди тільки владці. А молодь, батьки та діди навчили бути пасивними в відношеннях з нею. От і ...., традиційно, "активні" всих цих "пасивних в четвертому поколінні" .... і в 200 гривень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #13 Реаліст Комаров 27.10.2015 13:11
Народный фронт существует только на бумаге и если в стране ничего в лучшую сторону не изменится за 2 года, то так же будет и с Солидарностью БПП Ляшко уже поплатился за свои антинародные голосования в ВР в конце 2014 года. Очень умный ход был со стороны его противников, а он и не заметил.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 сергей 27.10.2015 11:45
Да он за Цебрия тянет думает как раду распустят хоть в Умани в горисполкоме пристроится
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #11 Макар 27.10.2015 10:31
"солидарность"ссолидировала весь админ.ресурс по всей Украине,а теперь рассказывает о победе.Что я хочу сказать друзья то,что эта пирова "победа"порошенка и его камарильи ни у кого не вызывает сомнения, и она рассыпется после первых платёжек за комм.послуги.Чоколад с присущим ему выражением "лица",страшным таким выражением,опов естил о послевыборных шагах реформирования нашей страны.Недай бог им осуществиться.Господи! Убереги Украину от таких реформаторов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #10 Марина 27.10.2015 08:53
поляков,думай уже куда перебегать будешь на досрочных парламентских выборах.А что касается фейковой победы "солидарности",так цеплят по осени считают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 стабилизец 27.10.2015 08:46
гы, ето какой такой другой. молодежь давно поняла, что бизнес намертво сросся с политикой и выбирать кого либо из хоровода денежных упырей абсолютно бесполезно. нужно мнять систему, но это, похоже, никому не нада :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100