IMG_1338 «Дачі Тулуба, Рибака чи Черняка тут не буде! – запевняв журналістів перший заступник голови Черкаської обласної ради Анатолій Рибак, показуючи так звану «дачу Андреєва». – Ну що тут такого ви бачите? А про це всі писали!» Після подальшої екскурсії складалося враження, що Анатолій Рибак поставив собі за мету переконати всіх присутніх у непорядності попереднього орендаря приміщення – приватного підприємства «Гостинний двір».

  А починалося все за зеленим забором, якого майже не було видно за густими заростями. З широко розкритої брами, біля якої стояв охоронець, до машини вискочили декілька псів. Крізь шпарини в мощеній бруківці доріжок попроростала трава. За високими і густими кронами дерев майже не видно Дніпра. Серед дерев стоїть будівля, яка, за словами Анатолія Рибака навіть назви не має. Так собі, будинок за адресою Менделєєва, 4. По народному – «дача Андреєва».

IMG_1346

Колись будівля, що сховалася серед дерев, була партійним майном. Пізніше тут був дитячий садочок. «Я приїжджав сюди будучи заступником міського голови. Дивлюся, а тут грибок завівся тощо. Ми побачили, що галузь не може утримувати цю будівлю. Після цього будівлю передали на баланс нашого готелю «Дніпро». Поступово тут робили ремонти… Останній раз я тут був в 2003 році» – розповідає Анатолій Рибак.

Рибак: "Є думки. Але ні в якій мірі не дача Тулуба чи Рибака"

Рибак: "Є думки. Але ні в якій мірі не дача Тулуба чи Рибака"

Заходимо всередину будівлі. Там пахне вогкістю. Але видно – тут справді робили ремонти.

– Пам’ятаю, що був тут десять років назад, то зараз нічого нового. Ви бачите, що тут все цвіте і пропадає. Хоча попередні орендарі поставили нам вимогу – поверніть два мільйони за щось. Але якщо це нормальний орендар і виконує умову оренди, то мають бути відповідні фінансові документи. А просто так на вимогу повернути гроші ніхто ж їх з бюджету не даватиме. А вони вимагають, мотивуючи тим, що вклали в ремонти цього приміщення й території певну суму. Я не озвучуватиму яку, бо не бачив підтверджуючих документів. Зараз конфлікт триває, – говорить Анатолій Рибак.

IMG_1365

А от інший конфлікт стосовно того, у чиїй власності має перебувати будівля, вже вирішений. Як запевняє Анатолій Рибак, через порушення орендарем договору оренди, суд повернув будівлю області.

– Чітко виписано в умовах оренди правила гри. Їх потрібно дотримуватися. Якщо одна сторона порушує правила, то має нести відповідальність. В умовах оренди було те, що тут будуть створені умови на прикладі готельного комплексу, щоб люди приїжджали і відпочивали. Основна з цих умов була порушена. Люди то приїжджали і відпочивали, але є ж правила гри. Коли ми з вами приходимо в готель, то в нас просять паспорт, дають амбарну книжку, реєструємося, платимо за ціну питання. І маємо підтверджуючі документи. А тут зовсім було по іншому… – каже перший заступник голови Черкаської обласної ради.

IMG_1375

Зараз цей об’єкт знаходиться на балансі управління по утриманню будівлі обласної ради. Влада планує робити в будинку косметичний ремонт за бюджетні кошти, «щоб підтримати своє комунальне майно». Мовляв, сирість робить своє. Треба робити косметичний ремонт. А перед цим перевірити всю систему опалення, каналізацію, водовідведення, електромережі.

– А є ж іще приміщення. Он – два, – показує Анатолій Рибак на господарчі будівлі між деревами. – Ну конюшня в поганому селі краща за цю будівлю!

 

Зимою, запевняє Анатолій Рибак, будівлі можуть бути непереливки, якщо влада не домовиться з облгазом за борги.

IMG_1369

– Тут є котельня. Він (попередній орендар приміщення – Ред.) нам залишив 40 тисяч гривень за газ. Прийшли з облгазу і поставили велику пломбу. З бюджету нам не можна заплатити борг, бо потрапимо під кримінальну статтю. Будемо вести переговори з НАК «Нафтогаз України», – розповідає Анатолій Рибак. – Сьогодні ми підписали лист на керівництво облгазу, зустрінемося, проведемо перемовини. Знайдемо вирішення питання. І, звичайно, будемо звертатися до орендаря з вимогою оплатити борги. Якщо ні, буде звернення в суд. А що далі? Є думки. Але ні в якій мірі не дача Тулуба чи Рибака. Я просив би навіть не згадувати такого… Це не ті часи, коли все було в закритому режимі. Сьогодні все відверто! Тим більше, у нас з вами є право на доступ до публічної інформації. Моє бачення щодо долі цієї будівлі? Тут можна зробити хороший оздоровчий комплекс. Для людей, які проживають на території міста і для гостей…

IMG_1388

«Прочерк» намагається отримати інформацію про ситуацію навколо «дачі Андреєва» і у керівництва ПП «Гостинний двір». Крім того, побачивши саму будівлю і дізнавшись про наміри влади зробити тут масовий оздоровчий комплекс, все-таки хочеться дізнатися: чи потрібно для реалізації таких намірів аж 5,4 га землі над Дніпром? Саме таку ділянку депутати Черкаської міськради надали комунальному підприємству «Управління експлуатації Будинку рад і об’єктів комунальної власності» під комплекс будівель (готель, будинок обслуговуючого персоналу, котельня, огорожа та замощення) за рахунок власних земель на сесії у червні…

IMG_1355

реклама

Коментарі  

 
0 #27 О.ЧУПРИНА 25.04.2012 00:22
Що могло змусити цю людину так опуститися? Холуйська психологія!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #26 ЕНЕРГЕТИК 07.09.2011 15:09
А світло горить серед білого дня. Не жаліють бюджетних коштів. Чи може Рибак заплатить із своєї зарплати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #25 Посторонний наблюдатель 07.09.2011 10:38
Если эти "руководители" облсовета просто "зашились" в таком простом деле,то как они могут решать серъезные проблемы? Вранье этого Рыболова видно невооруженным глазом. Ничего он не знает,ничего не помнит,куда девал коньяк и картины говорить отказывается,не сет какой-то бред и самое страшное гордится этим. Правильно оценил в свое время его действия С.Б.ТУЛУБ (речь шла о подписке на партийную прессу),примени в выражение "не от великого ума".Гоните Сергей Борисович от себя таких помощников подальше,время шутов у власти уже прошло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #24 ОРЕНДАР 05.09.2011 21:43
І відповідні фінансові документи,що свідчать про проведення ремонтних робіт власнику майна надавались двічі.Якщо "ОРАТОР" претендує на роль одного з керівників облради,повинен про це знати.Якщо не знає,то це свідчить про те,що працівники апарату ради його вважають непотрібним персонажем.Якщо все-таки знає,тоді логічно запитати:"Навіщо включає дурня?" Чи може він вважає,що усі навколо "ЛОХИ" і його ХИТРОЩІ не розпізнають? Брехнею не проживеш!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #23 Каменяр 05.09.2011 09:23
Валерій Черняк у обоймі Тулуба виконує роль фарфорової ляльки: ЖОДНОЇ ВЛАСНОЇ ДУМКИ, ЖОДНОГО ВЧИНКУ, ЖОДНОГО САМОСТІЙНОГО РІШЕННЯ. :P :P Більш бездарного голови обласної ради в Україні немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #22 ОРЕНДАР 04.09.2011 17:15
"Можна зроби тут оздорлвчий комплекс"-з розумним виглядом каже пан Рибак.Мабуть йому все таки показали листи - пропозиції підприємства "ГОСТИНИЙ ДВІР" з цього приводу.А ще не лишнє було б почитати вельмишановному листи підприємства з клопотанням надати згоду на здійснення ремонту двох приміщень та листи облради,якими ОРЕНДАРЕВІ відмовляли в цьому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #21 Мисливець 04.09.2011 14:21
З "хижаком" не погоджуюсь.Черняк самодостатня,ду же поважна людина.Ще не народилася така людина чи партія,"пальчик" якої міг би помітити Валерій Петрович.А його об"єднавчу місію у владних структурах тяжко переоцінити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #20 ІВАН ІВАНОВИЧ 04.09.2011 14:03
Цитую хижак:
Цитую ПРОСТО ІНФОРМОВАНИЙ:
Хочу уточнити! Вадиме,там репутація не волога,а навіть дуже підмочена!!! Що ж стосуєть Черняка,раджу не втягувати його в брудні "розборки".Він єдиний серед керівників області,який не зганьбив свою честь та гідність.

ага не зганьбився. А хто з Народної партії перебіг до регіонів як тільки пальчиком поманили? небось посади захотів. Що скажете???

Валерій Черняк за посадою в черзі не стояв і "пальчиком поманити" його неможливо на відміну від тих,хто за фахом тільки керівник. В.П.Черняк має те,чого не може ні дати ні відняти жодна партія,це ЗОЛОТІ РУКИ ХІРУРГА. Так,що думайте перш ніж висловлюватись таким чином.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #19 хижак 02.09.2011 12:46
Цитую ПРОСТО ІНФОРМОВАНИЙ:
Цитую ВАДИМ ЧЕРКАСЬКИЙ:
Те,що відбувається навколо Андріївської дачі-великий сором для області та провладної партії.Вважаю за потрібне та конче необхідне зайнятися цією проблемою особисто голові обласної ради В.П.Черняку.Такі серйозні питання не можна доручати "КОЗАЧКАМ" з вологою репутацією.

Хочу уточнити! Вадиме,там репутація не волога,а навіть дуже підмочена!!! Що ж стосується Черняка,раджу не втягувати його в брудні "розборки".Він єдиний серед керівників області,який не зганьбив свою честь та гідність.

ага не зганьбився. А хто з Народної партії перебіг до регіонів як тільки пальчиком поманили? небось посади захотів. Що скажете???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #18 Мойша - РЕПОРТЕРУ 02.09.2011 10:04
Аппалитично рассудаешь..
А за бюджетные деньги эта дача строилась, содержалась и до этого.
А почему так много "возмущенных".Так они из тех, кто типа арендовал (ведь никто не говорит сколько должна была стоить аренда и сколько платили). А почему арендари так надуваются от гнева? Наверное потому что не удалось реализовать схему аренды с ПОДАЛЬШЕЙ приватизацией..(видимо обещанной бывшими керманичами).
А то что должен быть громадський контроль и то что пресса не должна молчать (а она, об аренде этой дачи до этого НИКОГДА не писала)чтобы не уплывала госсобственност ь.. Я только за.
А что касается приемов и подразумевающих ся фуршетов... то уважаемый РЕПОРТЕР знает. Что именно ваши ВЫ и ваши коллеги, независимо от взглядов по окончании прессконференци й дружно пьете и сладко жрете (кушаете)- хотя писать будете каждый по своему :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100