реклама

реклама

Керівник Національної поліції в Черкаській області Владислав Пустовар, якого звинувачують у дачі хабара заступнику керівника Нацполіції за безперешкодне проходження атестації своїх підлеглих, під час сьогоднішньої прес-конференції назвав ці звинувачення провокативними і зарані змодельованими.


Пан Пустовар зазначив, що із заступником керівника Національної поліції України, якому він нібито давав хабара, він зустрічався лише тричі: перший раз, коли познайомився із ним після його призначення на початку лютого, і двічі – 28 березня.

– Сумарний час цих трьох зустрічей – не більше 10 хвилин, – зазначив Владислав Володимирович. – Як тепер відомо, під час цих зустрічей проводилися негласні слідчі дії – їх записували на аудіо- та відеоносії. Я буду наполягати на оприлюдненні цієї аудіо- і відеоінформації. Коли ви побачите, що там відбувалося, ви все зрозумієте... 10 хвилин переглянути не важко. Але наперед попереджаю: якщо вам покажуть якийсь 5-секундний ролик, то це – або відеомонтаж, або вирвані з контексту фрази. Я чітко пам’ятаю всі свої слова, дії, рухи. Під час усіх моїх зустрічей з цією особою ні про які гроші, ні про яку неправомірну вигоду розмова не велася.

За словами Владислава Пустовара, в день, коли його затримали, він ввійшов до кабінету керівника, маючи при собі 4 аркуші паперу: штатний розпис працівників головного управління Національної поліції та показники роботи управління за 3 місяці цього року і лист з проханням виплатити борг у сумі 120 тис. грн за навчання патрульної поліції на право керування водними засобами.

– Крім цих документів, у мене при собі була 31 гривня. Я пам’ятаю купюри, в яких були ці гроші (бо їх у мене вилучали): це одна купюра 10 гривень, три купюри по 5 гривень, дві купюри по 2 гривні і дві – по 1 гривні. Крім того, були посвідчення, мої права і дозвіл на травматичну зброю. Були моя зарплатна банківська карта і кредитна карта «Приватбанку». Ось усе, що в мене було при собі, коли я зайшов у кабінет до даної посадової особи, – наголошує Владислав Пустовар.

За його словами, розмова, яка велася, стосувалася думки самого Пустовара, а також громадськості, щодо керівного складу головного управління Національної поліції в області.

– Я не просив за когось. Я повідомив, про кого є негативна (ще раз повторюю: негативна!) інформація – щодо «кришування» та інших протиправних дій. Про інших 55 співробітників я мав позитивну думку. Якщо мені інкримінують 2000 доларів хабара, і цю суму поділити на 55 осіб, то виходить, що за атестацію в нас дають хабарі по 36 доларів за людину? – дивується Владислав Пустовар.

Таким чином, підсумовує пан Пустовар, він, усупереч очікуванням керівника, не привозив ніяких грошей і нічого не пропонував. Попрощавшись, він поїхав до Черкас, але з півдороги його повернули назад і «розіграли виставу».

– Десь о 12.30 мене затримали, а через годину слідчі зателефонували моїй дружині й повідомили, що вони стоять під дверима з обшуком, – продовжив розповідь Пустовар. – Зрозуміло, що за цей час від центру Києва до центру Черкас доїхати неможливо. Це говорить про те, що механізм був запущений, і після того, як мене не вдалося спровокувати на надання неправомірної вигоди, зворотної команди вже ніхто не міг дати. Тому вирішили мене повернути, щоб усе це інсценувати... Якби я привіз неправомірну вигоду, то який мені сенс було повертатися назад?

Владислав Пустовар наголосив, що, всупереч показаному по телебаченню, під час слідчих дій жодного ультрафіолетового обладнання не застосовувалося.

– Гроші (долари, – ред.) не мої, я їх ніколи в руки не брав, відбитків моїх пальців на них немає. Я буду наполягати на проведенні експертизи, щоб довести цей факт, – зазначив пан Пустовар.

На запитання журналістів, чи не стоїть за цією справою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Владислав Пустовар відповів заперечно.

– Я вважаю, що Аваков не має до цього ніякого відношення. Якби стояло питання про моє звільнення, якби Аваков бажав мене звільнити, то для цього знайшли б підстави, і цього (інсценування, – ред.) робити було б не потрібно. Чи виконували особи, які це все провели, чиєсь замовлення, покаже час. Думаю, після того, як я приїхав і не запропонував нічого, вони побоялися доповідати керівництву про те, що справа розсипається. На мою думку, єдина мотивація – це те, що (організатори, – ред.) побоялися відповідати, тому й створили такі штучні умови, – переконаний Пустовар.

На запитання, хто вніс заставу за звільнення Владислава Пустовара з-під варти, він відповів, що, наскільки йому відомо, це – декілька його знайомих. Після закінчення слідства ці гроші обов’язково їм буде повернуто.

Журналісти запитали, звідки на відеозаписі затримання з’явилася велика кількість гривень. За словами Владислава Пустовара, в той момент у кабінеті перебувала ще одна особа (викладач академії МВС), в якої також вилучили всі наявні кошти. Крім 31 грн, вилучених у Пустовара, і невідомого походження доларів, усі грошові цінності й документи було вилучено з барсетки цього громадянина. Про походження талонів на бензин Пустовар нічого не знає.

На запитання, чи пов’язана провокація проти нього із його службовою діяльністю, Владислав Пустовар відповів: «На сто відсотків!» Але хто замовник і виконавець провокації, він наразі не знає.

Коментуючи підтримку, яку він отримав від громадськості після затримання, і відповідаючи на запитання, чи не має він планів піти в політику, Владислав Пустовар відповів, що політика – це найменше, що його зараз турбує.

– Головне – довести мою правоту, очистити своє ім’я, а потім – наполягати, щоб ті, хто організував цю провокацію, понесли кримінальне покарання, – наголосив він. – Щодо підтримки з боку громадськості... Я не скажу, що я цього не очікував. Але те, що відбулося в місті, я вважаю, це і є справжня реформа МВС. Колись було таке, що за працівника поліції, якому інкримінують хабар, піднялася громадськість і його захищала? Це говорить про те, що довіра до поліції за останні два роки в нас дуже зросла, і ми на вірному шляху. Реформи, які в нас відбуваються, мають бути доведені до кінця.

реклама

Коментарі  

 
+5 #36 Висоцький 12.04.2016 14:41
ДА ТИ І НЕ ЖДАВ ЩО ГАЙДАШ ТЕБЕ ТАК ПРІДСТАВИ І ЗДАСТЬ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #35 слідство вели... 11.04.2016 13:04
"Крім 31 грн, вилучених у Пустовара, і невідомого походження доларів..." Що ще казати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #34 слідство вели... 11.04.2016 13:02
"Крім цих документів, у мене при собі була 31 гривня.", а все остальне бакси та бензин, але це вже інша історія...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #33 воїн 11.04.2016 12:52
Просто цікаво, щоб якийсь опер з нової поліції таку казку розказав пустовару то пустовар скільки б хвилин реготав з такого бреду і куди той опер поїхав працювати? Чи взагалі б працював. Тому що це розповідь на 2-3 клас нігерійської школи в українській на таке не поведуться. Для солідності хоч би не читав із папірця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #32 дід 08.04.2016 14:42
не виннна я. він сам прийшов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #31 воїн 08.04.2016 14:40
Трошки сліз. А то все мені носили, а тут якась не зрозуміла ситуація. тільки плакати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #30 Чекіст 08.04.2016 13:37
Кум, сват, брат... Мер, губер, мент.. За "красиві очі" на такі посади не потрапляють, тому і тримаються слуги народу "могучої кучки". Сьогодні - Пустовар, завтра до інших доберуться :-x :-x НЄ.... МИ ТАК НЕ ДОМОВЛЯЛИСЬ :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #29 Цинік 08.04.2016 10:13
Смішно слухати генерала, він таких "отмазок", за часи роботи наслухався і на память знає, тепер сам "горбатого ліпить". Нічого нового система не придумала, а шановний "генераль", пропрацювавши таку кількість років в органах, веде себе як сільський голова, якому привезли три доляра, і закрили за корупцію. Схема класична, яка працює десятиліттями. І якщо попався , значить лох, булки розслабив, припух, самовпевневся, тепер вигрібай.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #28 Корито 08.04.2016 09:27
Ще тиждень назад був королем, бабло само плило в кармани. І на тобі, як тепер жити без корита.
Жадность фраєра згубила.
А хто підставив? Свої та київські ж і підставили. Бо свої давали гроші пану для вирішення питання явно не по одній тисячі доларів. Крім цього і йому ж за роботу теж заплатили, бо чого б він бросав роботу і перся до Києва? А він замість вирішення питання, мабуть гроші прикарманив і думав вирішить питання на халяву, талонами на бензин. А в Києві теж не дурні сидять, знають скільки "вирішення питання" коштує, вот і провчили скрягу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #27 Цикавый 07.04.2016 17:21
Цитую Цензор:
Усе набагато простіше. Гроші давав посередник. П.впевнений, що вину не доведуть, оскільки забракне доказів. Все залежить від компетентності слідчих по справі. На пресс-конференції якась жінка вірно спитала: "а чого ви ходили з тою людиною?" Ось тут була невнятна відповідь. Сам факт був. Юридична оцінка буде пізніше.


100%
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100