реклама
Sucurity Police

реклама

Понад 20 тисяч українців на заклик Аграрної партії України зібралися вчора під стінами Верховної Ради, щоб висловити протест проти планів керівництва держави скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. «Хай почує влада: красти землю – зрада!» – скандували учасники акції. На мітингу була гідно представлена й Черкащина.

Черкащани

– Ми зібралися не за примусом, не за чужі гроші! Ми з’їхалися, щоб сказати «ні!» грабунку українського народу, української держави! – наголосив, виступаючи перед учасниками мітингу голова Аграрної партії України Віталій Скоцик.

Сцена

Як відомо, влада України взяла зобов’язання перед міжнародними структурами в найближчі місяці скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення з тим, щоб земельний ринок запрацював уже з 2018 року. Така поспішність викликала справжнє обурення в українських аграрників.

Три мільйони голосів було зібрано в Україні проти запровадження дикого ринку землі. З них Черкащина надала 121 091 голос. Також партія привезла на мітинг майже 400 резолюцій місцевих рад щодо недопущення поспішного запровадження торгівлі землею.

Показник Черкащини

– «Не дамо вкрасти землю!» – головне гасло цього Всеукраїнського мітингу, – сказав у коментарі нашому виданню голова обласної організації Аграрної партії України Віктор Полозов. – Кожен із нас розуміє, що землю в сьогоднішній економічній і політичній ситуації продавати не можна. Будь-який господар скаже: «Тричі міряй, а раз відріж». Я думаю, що наша влада не «відміряла» жодного разу, вирішивши запровадити торгівлю землею.

За словами Віктора Олександровича, перш ніж дозволяти продавати землю, потрібно, щоб економіка вийшла з кризи, щоб було доведено до логічного завершення судову реформу, ухвалити цілу низку інших важливих законів.

– Щоб не бути голослівною, Аграрна партія запропонувала свій шлях до цивілізованого ринку землі. Розроблений законопроект буде передано до Верховної Ради України, – наголосив Віктор Полозов.

Полозов

Те, як політичні лідери України намагаються розтягнути її землю, активісти Аграрної партії продемонстрували мовою перформансу. Було приготовлено великий торт у формі України, й актори в масках керівників різних політичних сил намагалися цей торт з’їсти. Проте, аграрії відігнали їх і роздали виріб простим українцям – учасникам мітингу.

Дiлять Украiну

Не менш цікавою була й інша сценка: «народні депутати» організували «продаж землі» на торгових ятках біля Верховної Ради. Прицінювалися й купляли землю «Олігарх», «Іноземець» і «Латифундист». Але молоді активісти Аграрної партії мітлами вигнали нахаб геть.

Iноземець

Той факт, що серед прихильників Аграрної партії чимало людей креативних і творчих, продемонстрували й виступи з головної сцени мітингу. Серед промовців була поетеса із Золотоноші Ніна Жук.

– Я ніколи не стояла з гаслами перед Верховною Радою. Я ніколи не брала участі в таких масових заходах, як сьогодні. Але всякому терпінню настає межа. Нині Україна в небезпеці. І я добре усвідомлюю, що сьогодні, як ніколи, українському народові потрібно гуртуватися, – наголосила Ніна Григорівна. – Бо якщо в нашого народу відберуть єдиний скарб – землю, Україна втратить свою державність. Особливо цинічним для мене є те, що в умовах війни, коли наші хлопці віддають своє життя за кожний клаптик української землі, влада вирішує нею, цією землею, торгувати. Я часто запитую себе: якби піднявся мій покійний батько, що б він сказав мені про сьогоднішню Україну? Я не знаходжу відповіді. Й тому я сьогодні тут.

Жук2

Біль душі вилився у Ніни Жук у пісню, яку зі сцени мітингу виконала переможниця міжнародного конкурсу «Слов’янський базар-2015» Анна Твердоступ.

З ініціативи Аграрної партії відбувався Всеукраїнський автопробіг, метою якого було привернути увагу громадськості до проблеми продажу землі. В обласних центрах відбувалися також пікетування управлінь Держгеокадастру, озвучувалися вимоги аграрників. У день мітингу фінал автопробігу відбувся в урядовому кварталі Києва.

За півтора місяці таблички з хештегом «#Не дамо вкрасти землю!» обійшли всю Україну. У день мітингу мовчазний флешмоб із цими табличками було проведено біля Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента України, біля Міністерства аграрної політики та під стінами Верховної Ради України.

Не дамо вкрасти землю

– Автопробіг Аграрної партії показав, що для молоді не байдужі питання землі, – наголосив активіст автопробігу, голова молодіжного крила Аграрної партії в Черкаській області Валерій Вака. – В цьому я переконався, спілкуючись зі своїми однолітками. У 1990-их роках більшості з нас було по 5-6 років. Ми не могли вплинути на ті події, які тоді відбувалися в агропромисловому секторі країни. Але нині ми – дорослі люди. І ми чітко усвідомлюємо, що відкриття ринку землі без попередньо проведеної земельної реформи відкине Україну в ті самі 1990-ті. Й сьогодні ми тут, щоб заявити нашим народним обранцями: «Не народ є вашими слугами, а ви – слуги народу!» А ті три мільйони підписів, які зібрала Аграрна партія, беззаперечно свідчать, що народ – проти продажу землі в нинішніх умовах!

Вака

Валерій наголосив, що під час збору підписів люди охоче підходили до агітаційних наметів Аграрної партії, аби підтримати позицію аграрників у протистоянні безвідповідальному підходові до ринку землі.

– По факту сьогодні в молоді немає земельних паїв. Але вони є у наших батьків, дідів. І ми не хочемо залишитися без спадку наших пращурів! – наголосив Валерій Вака.

Про свої враження від спілкування з земляками під час збору підписів поділився й активіст Аграрної партії з Кам’янщини, депутат районної ради Євгеній Довгошея.

– Сьогодні ми рятуємо свою рідну землю, – наголосив він. – Ми, народ, за Конституцією – єдине джерело влади в нашій державі. Й ми не просимо, а вимагаємо припинити «дерибан» землі! Ми вимагаємо продовжити мораторій на торгівлю землею! Не приймаймо законів дикого ринку землі!.. Три мільйони підписів – вагомий доказ того, що народ України проти торгівлі землею в нинішніх умовах! Нам вбивають у голови, ніби ми посягаємо на реалізацію права власності людей... Але це – пересмикування! Прийміть нормальні закони, створіть земельний банк, щоб держава могла викуповувати паї в тих селян, які хотіли б її продати. І щоб місцеві органи влади (а не Держгеокадастр!) могли розпоряджатися цими паями. Й тоді земля залишиться в українців!

Кам\'янчанин

Євгеній Довгошея наголосив, що земля має в Україні не тільки економічне, а й сакральне значення. «Земля – матінка, свята земелька. Вона полита кров’ю наших пращурів і сучасників», – кажуть українці.

– У скільки оцінить влада гектар землі, яку сьогодні відстоюють найкращі сини й дочки українського народу?! – з обуренням запитав Євгеній Довгошея. – І в якій валюті?! Я – із Черкащини, з землі гайдамаків. Хочу нагадати, що дуб Максима Залізняка ще не всох! Якщо влада з народом не домовиться, ми посвятимо ножі знову! Не дамо вкрасти землю! – емоційно завершив свій виступ Євгеній Догошея.

Мiтинг2

Підсумки мітингові підвів лідер аграріїв Віталій Скоцик.

– Торік під стінами Верховної Ради стояло значно менше селян і аграріїв. Ми говорили депутатам: якщо ви не почуєте власного народу, не зробите те, чого народ від вас очікує, людей буде значно більше. Тоді нас було 4 тисячі, сьогодні нас – понад 20 тисяч... Я хочу нагадати: немає нічого страшнішого за селянські бунти. Але ми не підемо на Верховну Раду – й по дуже простій причині: крові в цій країні було і є багато. Не кров’ю здобувається майбутнє держави. Воно здобувається демократичними методами, передусім виборами. Нинішня влада, яка злилася з залишками попередньої, з олігархатом, влада, яка поглинута корупцією, йде тим шляхом, що через підвищення тарифів, податків робить так, щоб бідний народ у своїй країні радів тому, щоб йому «дозволили» продати свою землю, аби можна було купити ліки й оплатити електроенергію та газ. Довести людей до такого стану – це зрада свого рідного народу!

Проект резолюції мітингу озвучив Денис Марчук, заступник голови партії.

«Ми, український народ, не допустимо розпродажу українських земель! – йдеться у резолюції. – Понад 80% українців – проти поспішного продажу землі в Україні у сучасних умовах. Ми, український народ, вважаємо, що зараз, поки не проведена належним чином інвентаризація та оцінка вартості земель сільськогосподарського призначення, поки не сформовано якісний земельний кадастр та не завершено процедуру розмежування земель, поки в країні процвітає корупція, спроби створення ринку землі є зрадою національних інтересів! Ми, український народ, не допустимо, щоб священна українська земля, яка нині штучно знецінена, перетворилася на об’єкт спекулятивних ігрищ! Ми не допустимо, щоб мільйоні українців стали жебраками, щоб під загрозою опинилася продовольча безпека всієї крани!»

Текст резолюції, а також підготовлений Аграрною партією законопроект щодо завершення земельної реформи, 3 мільйони підписів українців та близько 400 резолюцій місцевих рад разом із символічним буханцем хліба було передано народному депутату Віталію Гудзенку. Він пообіцяв донести вимоги учасників мітингу до парламентського комітету з аграрних відносин і керівництва Верховної Ради. А під стінами парламенту було розгорнуто величезний прапор Аграрної партії.

Мiтинг3

Завершився мітинг виступом гурту «Плач Єремії», який виконав пісню «Срібне поле».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #10 Регіональна Тальнівщина 19.06.2017 11:20
Цитую 123:
дама с бубликом на голове всегда была в ярой оппозиции по отношению к КПУ


Навіть тоді, коли була в комсомолі і ширкувалася з ПР/КПУ. Досить поширювати басурінську пропогадну
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 123 13.06.2017 12:13
кого из демократов интересует мнение людей? Украина - это просто территория на карте
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #8 123 13.06.2017 12:12
да, осталось продать последнее - землю, лес, недра... потому что все остальное уже продано. а людей согнать в резервации.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 123 13.06.2017 12:09
к "Режисеру"

у Вас каша в голове - дама с бубликом на голове всегда была в ярой оппозиции по отношению к КПУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Гарик 12.06.2017 11:07
Цитую Семен:
Комуністичний шабаш латифундистів :eek: :eek: :eek: Розікрали землю, а селянам - дулю!! Найняли тітушек і влаштували свято мракобісся. :P :P Вистава не пройде! Будете за замлю платити, а не дачі на Майорці будувати *************** ***!

А мне такой спекталь нравится - наржался до упаду! Как можна было столько де............. собрать? Полна чудес могучая природа!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Режисер 12.06.2017 11:04
А де лідер комуністичних бабушек Юлія Тимошенко?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Семен 12.06.2017 10:35
Комуністичний шабаш латифундистів :eek: :eek: :eek: Розікрали землю, а селянам - дулю!! Найняли тітушек і влаштували свято мракобісся. :P :P Вистава не пройде! Будете за замлю платити, а не дачі на Майорці будувати *************** ***!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Дмитро 11.06.2017 07:13
Землю можна тільки давати в оренду, ні в якому разі не продавати!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ghost 09.06.2017 19:44
"..Ми, український народ" Навішо нам СОВОК?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Регіональна Тальнівщина 08.06.2017 20:25
Найгучніше кричить "дєржи вора" той хто вкрав. "Аграрникам" в свій час надурно роздали державну землю, вони прикупили собі позашляховиків, а дітям квартири в Києві. Тепер халявну годівницю в них хочуть забрати і віддати в концесію китайцям , хасидам і житєлям дамбасу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100