реклама

реклама

Червневого ранку 2017 року директор і один із власників ТОВ «Ватутінський комбінат будівельних матеріалів» Олександр Дрошнєв з подивом дізнався, що у державному Реєстрі юридичних осіб замість нього господарем підприємства позначено зовсім іншу особу. Можна уявити собі шок цієї людини, адже жодних документів про відчуження комбінату він не підписував.

Завод

Справа Олександра Дрошнєва, вочевидь, стане черговою сторінкою в уже доволі значній історії більш або менш удалих спроб рейдерського захоплення майна на Черкащині. Жертвами мудрувань із залученням нечистих на руку нотаріусів і суддів на Черкащині вже стали десятки людей – від відомих бізнесменів до простих пенсіонерок.

– У Реєстрі юридичних осіб ми дізналися, що 23 травня Бабушкінський районний суд міста Дніпра, жодним чином не повідомивши нас, «Іменем України» ухвалив заочне рішення й забрав у нас підприємство, – розповів Олександр Дрошнєв.

Дрошнев

Олександр Миколайович продемонстрував журналістам роздруківку судового рішення із Єдиного реєстру судових рішень. Із цього документу випливає, що Бабушкінський районний суд постановив визнати право на 75% статутного капіталу ТОВ «Ватутінський комбінат будівельних матеріалів» («ВКБМ») за таким собі ТОВ «Кометус». Власниками «Кометуса» є, зокрема, житель Рівненщини Володимир Масюк та його родичі. Крім того, ще 25% статутного капіталу «ВКБМ» належить жителю Закарпаття Василеві Малешу.

За словами Володимира Масюка, всі вони на «ВКБМ» – не випадкові люди й у різний час мали стосунок до підприємства.

Хоч усі вони, переставши бути засновниками, все належне вже отримали по суду, тепер «вирішили повернутися». Старих же власників – Олександра Дрошнєва і ТОВ «Спецбудтех» – із реєстру виключено.

Цегла

– Зверніть увагу, як це було зроблено, – каже Олександр Дрошнєв. – Бабушкінський суд визнав чинним якийсь договір, який ми нібито уклали з «Кометусом» 12 квітня 2005 року. Але найцікавіше те, що станом на цю дату ми ще не придбали комбінат, а отже не могли укладати ніяких договорів! Ми його придбали тільки у жовтні 2005 року!

Конвеер

На думку Дрошнєва, залишається загадкою, звідки взявся цей не зареєстрований нотаріально «договір», визнаний Бабушкінським судом за дійсний.

– Ясна річ, ми відразу написали заяву до поліції; було розпочато кримінальне провадження, – розповідає Олександр Дрошнєв. – За клопотанням слідства Звенигородський районний суд виніс постанову про заборону вносити будь-які зміни до реєстру власності щодо Ватутінського комбінату будівельних матеріалів. Також ми оскаржили рішення Бабушкінського районного суду. Але 18 серпня в місті Дніпрі така собі нотаріус Павловська, посилаючись на нібито скасування Звенигородським районним судом свого рішення (як з’ясувалося, такого скасування насправді не було), все-таки внесла зміни в реєстр, позбавивши нас права власності на комбінат. Ми негайно звернулися до поліції міста Дніпра. Але наряд, який виїхав у нотаріальну контору, наштовхнувся на замкнені двері... Чистісінький кримінал!

Олександр Дрошнєв також повідомив, що минулої п’ятниці Бабушкінський суд міста Дніпро скасував своє рішення, на підставі якого внесено зміни в реєстр. Тепер залишилося тільки повернути в реєстр старих власників.

Витяг

– «Хепі енд» цієї історії наближається, але залишилися серйозні питання до тих людей, які зробили аферу можливою. Тобто, до судді в Бабушкінському суді Дніпра і до нотаріуса, – підсумовує Олександр Дрошнєв. – Річ у тім, що крутійство із власністю на підприємство так чи інакше відбивається на його роботі.

Зміна власника у державному реєстрі й справді дуже суттєво ускладнила роботу підприємства.

– Ми не можемо реєструвати податкові накладні. Це створює погані умови праці як для нас, так і для підприємств, з якими ми працюємо, – наголошує бухгалтер ТОВ «ВКБМ» Галина Стоколяс.

Схвильовані й робітники.

– Зараз наша робота стала стабільною. Зменшується відсоток ручної праці, відбувається модернізація виробництва. Підприємство стає на ноги. Зарплата, аванс, премія – все вчасно. У разі потреби – матеріальна допомога, – розповідає майстер зміни Костянтин Богунець. – Тому-то зміни власника нам, трудовому колективу, геть не потрібні.

У керівництві міста також занепокоєні ситуацією, що склалася.

– На «Ватутінському комбінаті будівельних матеріалів» сталася спроба рейдерського захоплення, – констатував у коментарі журналістам міський голова Ватутіного Олександр Лисюк.

Мер

За його словами, для маленького міста Ватутіне це суттєва проблема, адже на сьогодні «ВКБМ» – дієве бюджетоутворююче підприємство.

– Не дивно, що цей «ласий шматок» викликав в когось такий «інтерес». На жаль, неузгодженість наших законів дає таку можливість, –  підсумував міський голова.

реклама

Коментарі  

 
+14 #1 Андрій 08.09.2017 13:31
Щось ватутінцям не везе, то свого часу хлібзавод Т******н вкрав, тепер з будматеріалами хтось мутить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100