реклама

реклама

Які переваги повинен мати той, хто вкладає в державу? Чому слід обкласти великими податками тих, хто вивозить сировину з країни? Скільки повинен коштувати газ для населення? Як держава має піклуватись про малозабезпечених та як нам стати сильними? Відповіді на ці та багато інших питань давав лідер Радикальної партії Олег Ляшко, перебуваючи напередодні Дня Конституції на Черкащині.

cherkasierkiq

Популярність лідера партії Олега Ляшка стала відчутною одразу при прибутті в область, адже всі його зустрічі були досить багатолюдними, а самі громадяни зверталися з найрізноманітніших питань. І це вже далеко не перший приїзд політика в область за короткий час. Цього разу робоча поїздка на Черкащину включала ознайомлення з виробництвом ТОВ «Комбінат баранкових виробів» у Ватутіному, ТОВ «Катеринопільський елеватор», ПАТ «МХП», а також зустріч з громадами Ватутіного, Єрок, Звенигородки тощо. Найбагатолюднішою ж була зустріч з жителями багатьох районів області в Звенигородському будинку культури.

Проте спілкування з громадою Олег Ляшко розпочав ще в машині по дорозі на Черкащину. Він вирішив сам сісти за кермо та з допомогою трансляції через інтернет розповів про молодість і першу машину.

cherkasivodi

«З моїм графіком і ритмом роботи, водій - це сувора необхідність. Але інколи хочеться згадати молодість і самому сісти за кермо. Я ж з дитинства їжджу. Перший раз був у 13 років. Я ще на велосипеді не вмів їздити, а вже дядя Вася навчив їздити на машині. Це був «ГАЗон» колгоспний. І ми, щоб нікого не задіти, вчилися їздити по сільських дорогах через поля. Був ще малий, ноги до педалей не доставали, так я до дядька на коліна сідав, руль міцно тримав, а він педалі нажимав. І в цьому «Газоні» потрібно було двічі вижимати, щоб передачу перемкнути», - пригадав народний депутат.

Олег Ляшко також зізнався, що дуже любить їздити за кермом. А першу свою машину придбав, коли йому було 18 років. Це була «вісімка».

«Я купив за зароблені гроші першу свою машину, уявляєте? Пацан з дитбудинку та інтернату у 18 років вже на машині. І так все життя. А потім, як вже «большим перцем» став, водія собі взяв», - розповів Ляшко.

«Слід перестати торгувати сировиною, а продавати продукцію!»

На необхідності підтримки державою вітчизняного виробника, який вкладає в Україну, вже не раз наголошує Олег Ляшко. Цього разу, ознайомившись з успішним виробництвом на комбінаті баранкових виробів у Ватутіному та  продегустувавши продукцію, лідер РПЛ наголосив, що такий багатий стіл повинен бути в кожній українській родині.

cherkasibarankiw

– Україна має торгувати не зерном, а булочками, баранками та пряниками. Комбінат за 2 роки, що існує підприємство, його власники залучили 200 мільйонів гривень інвестицій та створили сотні робочих місць. Проте від держави не отримали жодної копійки підтримки. Треба виправляти таку ганебну політику владу, – лідер Радикальної партії Олег Ляшко. – Запорукою розвитку країни є вироблення і продаж продукції, а не сировини! Треба тут створювати українськими руками продукцію. І тоді будуть в нас гроші, робочі місця, розвиватиметься економіка.

Олег Ляшко переконаний, таких підприємств має бути більше по Україні. Для цього має бути державна підтримка національного виробника.

– Нам треба не зерном торгувати, а випічкою, макаронами, хлібом, щоб заробляти і приводити в Україну валюту і були стабільні ціни. А у нас вивозять з країни мільйони тонн зерна, створюють робочі місця закордонним конкурентам і з нашої ж сировини завозять французькі булочки чи італійські багети, за які ми платимо втридорога. Ми можемо робити у сто разів краще, при цьому, наші люди матимуть роботу, достойну зарплату і не побиратимуться по всьому світу. А той, хто хоче торгувати сировиною, має платити космічні мита, - пояснив Ляшко.

Тим, хто інвестує у виробництво та створює робочі місця в Україні, політик пропонує давати дешеві кредити, встановлювати низькі податки і відшкодувати кошти на придбання техніки.

«Ціна на газ повинна бути справедлива!»

Зарплати українців зростуть, коли підприємства зменшать енерговитратність. У цьому переконаний Олег Ляшко. Політик відвідав Катеринопільський елеватор у селищі Єрки на Черкащині, де виготовляють корми для свійських тварин, переробляють олійні культури та зберігають зернові. Завод унікальний тим, що продукти переробки тут не утилізують, а отримують з них енергоносії. Лідер Радикальної партії наголосив, що таких підприємств має бути більше по Україні.

cherkasielevatq

– Чим більші енергозатрати – тим менші зарплати. Підвищення ціни на газ призведе до деіндустріалізації, адже зростає собівартість продукції, підприємства стають неконкурентноздатними і закриваються, а люди їдуть закордон. Ціна на газ повинна бути справедлива, яка дасть можливість розвивати виробництво, бо це робочі місця та зарплати для українців. В Америці ціну на газ тримають на рівні 103 долари за тисячу кубометрів. Натомість, нам нав'язують космічну ціну на газ. Для чого? Щоб закрилися наші виробництва? Тому зниження ціни на газ, збільшення видобутку власного газу, альтернативні види енергії: торф, брикет, лушпиння, сонячна енергія – все це дасть можливість зробити конкурентним наше виробництво, а значить платити більші зарплати робітникам, - зазначив Ляшко.

Лідер РПЛ також пропонує «не землею торгувати, як каже влада, а відроджувати тваринництво, агропереробку».

– Щоб на наші українські комплекси везли сою, соняшник та інші культури, а не за рахунок нашої сировини створювати виробничі потужності у Польщі чи Білорусі, - підкреслив Ляшко.

«Перелік безкоштовних ліків треба розширити!»

У Єрках Олега Ляшка зустріли скаргами на бідне життя, низькі доходи, високу комуналку. Лідер партії вимушений був визнати, що «не живуть, а виживають» не лише в Черкаській області, а по всій Україні.

cherkasilud

– Я пропоную політику, щоб люди достойно жили, а не виживали. Це нормальні зарплати і пенсії, підтримка національного виробника, відновлення тваринництва. Щоб у кожному селі була корова. А худоба буде тоді, коли будуть нормальні ціни на молоко і не торгуватимуть пальмовою олією. Тому ми добиваємося заборони пальмової олії. Також ми вимагаємо давати кожному фермеру по 5 тисяч гривень дотації на кожну корову, щоб вигідно було її тримати, - наголосив Ляшко.

Наболілою темою для мешканців села Єрки є високі ціни на газ.

– У селян немає грошей платити за газ по нинішній ціні, а влада ще й хоче підняти до 11 тисяч за тисячу кубів. Газ для населення має коштувати максимум 3-4 тисячі гривень. Це його собівартість із транспортними затратами. Також треба збільшити обсяги видобування власних енергоносіїв. Нам везуть імпортне вугілля замість того, щоб відновити шахти. Запуск українських шахт коштуватиме вдвічі дешевше, ніж імпортне вугілля. Ось альтернатива дорогим енергоносіям, - вважає лідер РПЛ.

Крім того, селяни пожалілися Олегу Ляшку, що не можуть полікуватися – лікарів в селі немає, а медикаменти дорогі.

– Уряд тримає Супрун, бо виконує завдання – щоб українці повмирали. В мене завдання інше – щоб у людей була доступна медицина і доступні ліки. Я пропоную обмежити рентабельність, відновити державне регулювання цін, скасувати ПДВ, розширити перелік безкоштовних ліків препаратами від онокології та антибіотиками. Якщо сьогодні людина хворіє, то останнє з хати виносить. Так не має бути! - підкреслив лідер РПЛ.

«Наш народ не повинен побиратися по світах!»

На прийомі в громадській приймальні в Звенигородці Олега Ляшка чекали ще задовго до початку прийому. Одна з перших до Ляшка звернулася директор Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Ліна Терещенко. У школі є онкохвора учень. Олег Ляшко одразу включається в роботу, каже, що тема йому знайома, бо він пам’ятає лист від Ліни Денисівни, який приходив на його електронну пошту. Лідер партії одразу звертає увагу на це підлеглим. Каже, що необхідно завчасно готуватися до прийому громадян, щоб хоча б частково бути у темі проблем та бід тих, хто приходить до них, щоб одразу знати як допомогти.

IMG_20180626_132822

– У Чернігові ми відкрили сучасний лінійний прискорювач для лікування онкологічних захворювань. Я вже переговорив з головним лікарем, щоб там обстежили дитину безкоштовно і в разі потреби, зробили операцію на найвищому рівні. Але, на жаль, до кожної дитини не дійдеш, тому нам треба змінювати політику держави, щоб онкологія була в центрі державної медичної програми, — підкреслив лідер РПЛ. — Наразі маємо зворотнє — людина з цим виліковним захворюванням у нашій країні приречена та має винести з хати усе разом із хатою, аби спробувати вижити. Я добиватимусь, щоб лікування таких пацієнтів стало безкоштовним, щоб у програмі «Доступні ліки» було передбачене надання ліків саме для онкохворих.

Звернулася до Ляшка і директорка Звенигородської школи-інтернату Оксана Волощук.

– Ми багато років мріємо про літній клас для вихованців. Це майданчик на території закладу, де проводяться уроки на свіжому повітрі. Це не примха ,а велика потреба. Бо є в нас діти, які проживають завжди. І хотілося б займатися з дітьми на свіжому повітрі, – каже Оксана Володимирівна.

До слова, Олег Ляшко — сам інтернатівець. Політик зазначив, що особисто йому виховання у школі-інтернаті дало чимало - прагнення до життя, вміння боротися, жагу до знань. Тож, пообіцяв допомогти та обов’язково відвідати цей унікальний заклад, як і побувати на першому дзвонику в спеціалізованій школі для обдарованих дітей ім. Траса Шевченка.

— Я хочу, щоб людям було добре, бо коли щасливий народ, це означає, що ми маємо міцну країну, не побираємось по світах і нам не страшний ворог. Головне не бути ворогом самим собі! – акцентував Олег Ляшко. – А за мною в майбутньому більше фінансування освіти.

IMG_20180626_144109_1

«Треба повернути заробітчан, щоб вони тут мали достойні зарплати!»

Завершальною в робочій поїздці Олега Ляшка по Черкащині того дня була зустріч з громадянами у будинку культури. Весь зал був заповнений. Спершу лідер партії виступив перед присутніми, потім люди задавали питання, а насамкінець Олег Ляшко вручив грамоти та нагороди.

IMG_20180626_142130

Проте зауважив, що свято До Дня конституції можна сприймати зі слізьми на очах через те, що багато норм Конституції не виконується. Це і право на достойну старість, на медичне обслуговування, на освіту, на достойну зарплату за свою роботу.

36265282_212073609615829_5766898815072206848_o

– І нічого нового немає. Ми просто повинні дотримуватися норм законів. Так тоді й житимемо. А влада нині ігнорує норми Конституції, тому таке й життя. Ми ж повинні жити за законом і захищати національні інтереси України. Бо не можна сподіватися, що хтось нам поверне території, захистить наші права, дасть гроші, як це нібито робить МФВ, то такого насправді не буде. Це наша земля і тут ми господарі, тому повинні самі дбати за себе, захищати наші інтереси, – каже Олег Ляшко. – І не буде потреби брати кредити МФВ, якщо проводитимемо правильну політику.

Людей насамперед цікавило питання благополуччя, роботи, освіти та здоров’я.

– Коли високі зарплати – тоді будуть і високі пенсії. Ви ж не винні, що все життя пропрацювали за трудодні чи за «галочки», а зараз маєте копійчані пенсії. Ми добиваємося перерахунку пенсій незалежно від того, яка раніше була зарплата. Ми цього доб’ємося! - підкреслив Ляшко.

Хтось через брак коштів не може піти на навчання, а хтось після навчання змушений виїздити на заробітки. Таким Ляшко відповідає, що доб’ється повернення українців додому.

IMG_20180626_142328

– Таких хлопців і дівчат, які закінчують школу і не знають куди піти – мільйони по Україні. Я борюся за відновлення фінансування ПТУ, щоб молодь мала можливість отримати навики і знання. А далі – щоб могла піти працювати. Тому я хочу встановити пільги для підприємств, які беруть молодь на роботу. Щоб вони були зацікавлені у молодих спеціалістах. Також ми пропонуємо відновити молодіжне кредитування житла. Щоб молоді сім’ї могли брати кредити на житло на 30 років під 1-2%. І головне – підвищення зарплат, щоб хлопці і дівчата не їздили по Польщах, а заробляли в Україні, - зазначив Ляшко.

Окремо людей хвилювали питання ціни на ліки. Олег Ляшко розповів, як зробити ліки доступними для кожного українця.

– Я борюся із цією фармацевтичною мафією. Вони купують пачку ліків за 10 доларів, а продають за 50 чи за 100. І добре, якщо ці медикаменти не фальшиві. Тому я добиваюся зниження цін на ліки. Це стане можливим, якщо обмежити рентабельність, відновити державне регулювання цін, скасувати ПДВ, розширити перелік безкоштовних ліків та встановити кримінальну відповідальність за підробку медикаментів, - пояснив народний депутат.

IMG_20180626_142422

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко на зустрічі з людьми у Звенигородці на завершення підкреслив, що нині ключовим є відновлення державного управління, тієї вертикалі, котра має добросовісно виконувати свої функції.

– Тільки так ми матимемо сильну державу та сильну економіку! І мені прикро, що влада не розуміє цього. Але я знаю чому, Бо їхнє життя в офшорах, далеко десь. А моє життя тут. І якщо дехто у нас Мальдівський, то я – Ляшко Звенигородський. Або Ляшко Жашківський чи Монастирищенський. І так далі. Бо мені Мальдіви не треба. Мальдіви треба зробити тут!– сказав Олег Ляшко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #22 СОЛДАТ 29.11.2018 18:49
Цитую Дімон:
Ляшко Молодець!
ПРи зустрічі з ним, в той день, я задав кілька питань...
Та мова була переведена в інше русло. Ляшко ван лав!!!

Щось у добродія наче трішки "позднее зажигание"- дивлячись на дату публікаціі статті...Та і питання у нього наче в тому анекдоті, який починається так:"Кум зайшов до куми і каже - кума! у мене до вас є три питання...." :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #21 Дімон 29.11.2018 17:48
Ляшко Молодець!
ПРи зустрічі з ним, в той день, я задав кілька питань...
Та мова була переведена в інше русло. Ляшко ван лав!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #20 справедливий 24.07.2018 10:01
Невже Женя Петров примкнув до задньоприводних ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #19 Ван Гог 12.07.2018 11:34
«Я Ляшко Звенигородський -задньоприводний і я зроблю країну сильною-і активною і пасивною!» От сво..ота, знайшов "дірку" в культурі та освідченості людей (зокрема замучених селян), і використовуючи нехитрий, близький до них лексикон (сільський)грає скотиняка на їх свідомості. Для прикладу(депута т Ляшко): земля, вила, корова,село,пен сії,скотина,гни да, гімно, вішати, старий пердун,гній, молоко, жаба, велосипед і т.д.- прості і близькі до людей землі слова.Для прикладу (Президент і Ко): євроінтеграція, політична воля, ротердам+), біткоін, регресія,біржов а ставка,прецеден т,Віденська опера,ментальні сть, економічний баланс і т.д.- те що люди села не до кінця розуміють. Ось так і граються словами, змішуючи все підряд в наших мізках...замість того щоб навчати людей сьогоднішнім правилам життя. А люди дурні бо бідні і бідні бо дурні...так і живемо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #18 Чорнобаївець 03.07.2018 13:22
ще один автарітєт "калян_пітєрскій ".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #17 Вася Ватутінський 02.07.2018 23:43
А Рома Буданцев то оказується тоже не по бабах , від мами Юлі пішов бо почуяв тягу к мальчикам, тип (л)ІДЕРУ :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #16 Доречі. 02.07.2018 20:03
Цитую Чудова весільна подорож:
У молодят прям у обох очки одинакові. Красіва пара.

Не тільки очки, а й окуляри теж однакові.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 читач 02.07.2018 12:32
"я до дядька на коліна сідав", - так от звідки воно взялося. А цікаво дядько вже одсидів чи і вже в партії? От шалунішка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #14 Ох 02.07.2018 11:28
Цитую звенигодець:
Жаль людей ,які вірять цьому пройдисвіту і пройдисвітці юлі . Два сапога - пара .

Здається що у них один бенефіціар, який вирішив для стьобу зіграти в дві руки, акторкці і клоуну в цирку під назвою Україна підготували достатньо цікаву програму для того щоб вони мали неодмінний, безконкурентний глядацький інтерес до самої виборчої урни...
Хто не захоче приймати участь в цьому цирку, майте на увазі що на це тех розраховано...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #13 Костя 02.07.2018 11:21
Чудова "показуха". Так тримати товарищи !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100