реклама

реклама

zhu000 Черкаський губернатор видав до свого одноріччя перебування на посаді глянцевий журнал „Черкащина”. На 50 сторінках (разом з обкладинкою) розмістилось 56 фотографій Сергія Тулуба. Без сумніву, губернатор іде на рекорд – навіть такий нарцис, як Олександр Черевко, позаздрить: це круто.

На фоне Пушкина  Снимается семейство.  Как обаятельны (для тех, кто понимает)  Все наши глупости и мелкие злодейства  На фоне Пушкина.  И птичка вылетает.  Булат Окуджава

На фоне Пушкина Снимается семейство. Как обаятельны (для тех, кто понимает) Все наши глупости и мелкие злодейства На фоне Пушкина. И птичка вылетает. Булат Окуджава


На фотках Сергій Борисович увіковічнений в усіх можливих суспільно-економічних ракурсах: з дітками, ветеранами, медиками, спортсменами, бабусями, пекарями, лікарями, фермерами, торгівельниками, журналістами, директорами, робітниками, аграріями, науковцями, студентами, урядовцями... І без будь-кого. Просто сам. Без ансамбля. В задумі.

В „Слові до читачів” наш губернатор так презентував власний фотоальбом:

„Пропоноване увазі черкаської громади видання має всі підстави стати помітним явищем в інформаційному просторі нашого краю. З-поміж значного масиву журнальних видань „Черкащина” вирізняється, за задумом редакційного колективу, поєднанням матеріалу загальнополітичного, соціально-економічного і культурологічно-мистецтвознавчого змісту. І в цьому помітно прагнення не стільки розширити коло адресатів, скільки охопити й більш-менш повно репрезентувати багатовимірність життя Черкащини”.

Губернаторові-голові редколегії допомагало творити журнал подружжя - заступник губернатора Юрій Тимошенко (заступник голови редколегії) з дружиною Ларисою Завгородньою (випусковий редактор)

Губернаторові-голові редколегії допомагало творити журнал подружжя - заступник губернатора Юрій Тимошенко (заступник голови редколегії) з дружиною Ларисою Завгородньою (випусковий редактор)

„Багатовимірність життя Черкащини”, як бачимо, звелась до „багатовимірності” життя Сергія Тулуба. Черкащина, як той Пушкін, виявилася просто фоном. Всі зафіксовані на фото персонажі і ситуації служать одній меті – показати велич нового Очільника області, його труди на благо краю.

Ці слова назвали "життєвим кредо" губернатора

Ці слова назвали "життєвим кредо" губернатора

Тут обов’язково використали і Шевченка. Хоча, власне, самому Тарасу Григоровичу посвячений хіба що заголовок статті „Кобзар єднає Україну”. Далі пішло: Боже, які гості відвідали Чернечу гору з нагоди 197-і річниці Шевченка! Азаров сказав те-то, Герман сказала те-то, Очільник області те-то, Добкін подарував те-то. Прибули такі-то, подякували за те-то, обговорили те-то, закликали до те того... І фотки, фотки...

При чому тут Кобзар, „який єднає Україну”, залишилось незрозумілим. Словом, „на фоне Пушкина снимается семейство”.

А ще журнал "збагачено" колоритною громадською думкою

А ще журнал "збагачено" колоритною громадською думкою

„Фотоальбом” очільника злегка розбавили матеріалами про Миколу Негоду, театральну постановку „Тарас. Слава”, письменницю Зінаїду Тулуб та трипільські розкопки. Власне, лише тут не згадували про Тулуба. Ця творчість чомусь обійшлася без нього. Правда, з Зінаїдою Тулуб – велике питання. З якого дива ця письменниця згадується у цьому часописі? До Черкащини вона не має жодного стосунку, але з деяких пір чиновницька громадськість активно просуває це ім’я в культурну свідомість черкащан. Як туманно пояснюють, наш Очільник ніби-то належить до того ж роду Тулубів, що й письменниця. Тож тепер на Черкащині ведеться окрема просвітницька робота на предмет ознайомлення з творчістю уславленої Зінаїди. Тобто її теж використовують в ролі Пушкіна, на фоні якого, ну, самі знаєте що.

Слава Богу, що наклад цього солоденького журнальчика, присвяченого одній особі, усього 500 примірників. Тобто грошей пропало не дуже багато...

Слава Богу, що наклад цього солоденького журнальчика, присвяченого одній особі, усього 500 примірників. Тобто грошей пропало не дуже багато...

Турбує, що це не кінець, бо в „Слові до читача” пан Тулуб пообіцяв: „Ця духовно-інтелектуальна константа буде визначальною рисою й у всіх наступних виданнях часопису”. Тож в планах, як бачимо, подальші випуски такого ж змісту. На щось інше сподіватись не доводиться, бо в редакційній колегії новоспеченого журналу – два ректори черкаських вузів, два професора, три кандидати наук, один мер і один заступник голови облради. І цей потужний колективний мозок не підказав Сергію Тулубу, що таких глянцевих журналів-панегіриків випускати не можна, бо далі екзальтована громадськість затребує від нього тільки багатотисячних томиків „Возрождение” і „Малая земля”. Сідайте за їх написання, дорогий Леонід Ілліч Тулуб. Упевнені: у вас вийде.

Олександр Багінський, газета "Нова Молодь Черкащини"

 ПРЯМА МОВА. Губернатор Сергій Тулуб (презентуючи черкаській громаді новий журнал на підсумковій річній прес-конференції):

zhu00

- Це можливість інформування населення Черкащини про основні політичні, громадські, літературні, культурні та інші події, які відбуваються на Черкащині. Це можливість дати їм яскравий додаток до тієї повсякденної інформації, яку вони отримують сьогодні і по телебаченню, і по радіо, і в інших ЗМІ. Він буде виходити один раз в квартал, – зазначив Сергій Тулуб. – У першому номері ми намагалися показати результати роботи нашої команди за рік. А далі ми будемо працювати в тих напрямках, про які я сказав. Але це можливість дати як можна більше інформації для всіх черкащан.

zhu5 Голова Спілки письменників: «А культура просить милостиню…»

– При попередньому губернаторові випускалися дорогі книжки і журнали з масою фотографій з попереднім губернатором. Тепер ми маємо аналогічну картину у журналі «Черкащина» з цим губернатором. Тобто наша влада красується, на це тратяться великі кошти, а наша обласна Спілка письменників має простягати руку і просити грошей на «Холодний Яр», на Шевченківську конференцію. Але не культура повинна просити милостиню, а вони повинні черпати в нас духовність і ще перед нами схиляти голови, – висловлюється  очільниця обласної організації Національної Спілки письменників України Валентина Коваленко.

реклама

Коментарі  

 
0 #26 Солдат Джейн 15.10.2023 19:23
Цитую Данила-Солдат:
Большая глупость! Неужто больше, чем у Черевка? Это круто. Но самое смешное - заява письменников,чт о власть должна идти к ним за духовностью. Мадам путает понятия - духовность с душевностью. Их графомания ещё меньше народу нужна, чем фотографии Тулуба

Данила, мы все когда то были Солдаты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #25 Ирина 03.01.2012 11:55
особенно последняя фотография развеселила - с медалью, со своим фотоальбомом! Герой, е-мае! :lol: это похоже была пресс-конференция для психически больных, здоровый человек такое *** всерьез воспринимать не станет..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #24 sergo 15.12.2011 00:15
или губернатор среди свиней. :cry: или свиньи среди губернатора?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #23 Грім 26.04.2011 19:29
Цитую молния:
У нас любят чиновника, который "решает" вопросы, его не критикуют.
И наоборот, публичный и не коррумпированны й чиновник "утопает в море" критики.

У тебе, "молнія",язик не терпне, коли підлизуєшся до губера? :-x Щоб ти знав, Тулуб, "ославлений" по всій Україні після цього з дозволу сказать "журналу", дав у лоба (у переносному, звісно, значенні) кожному недолугому виконавцеві. Чи ти думаєш, що зализування 5-ї точки додає позитивної репутації її власникові?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #22 молния 26.04.2011 18:22
У нас любят чиновника, который "решает" вопросы, его не критикуют.
И наоборот, публичный и не коррумпированны й чиновник "утопает в море" критики.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #21 Знайка 21.04.2011 17:13
Цікаво,що сказав би Янукович,якби побачив цей шедевр черкаської преси з неймовірною кількістю фоток СБТ? Кажуть,він дуже боляче б"є кулаком по голові тих, хто проштрафився.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #20 Dimko 21.04.2011 16:53
Помнится, лет 10-15 назад Калиниченко начал издавать журнал о жизни областной администрации, скромно назвав его "Спільна справа". Название красноречиво говорит обо всем тому, кто хоть немного владеет итальянским, ибо на языке сицилийцев это звучит как "Коза ностра". Следую этой логике, Сергей Борисович четко дает понять, с кем в области теперь нужно решать абсолютно ВСЕ вопросы. А что бы не забыли - с фото....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #19 Шахматист 17.04.2011 06:50
Ах бросьте, прекрасный журнал!
Ай, как нам повезло с Ним!
Никому Его не прислали, а нам сказочно повезло!
Мы не должны "втрачаты уникальну можлывисть выкорыстати Його уникальный потенциал!

Господа, пани и панове,а может это не Ему нравится зализывание, нам нравится лизать?
А тут любителям повезло, Человек попался очень подходящий, без комплексов!
Лызь, лызь и сразу из пешки в дамки.
Кому тошнит на выход!
Опытные приезжие ферзи формируют очередь...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #18 Світлана 16.04.2011 21:04
а як розповсюджувати муть журнальчик?))) змусять всі держ структури підписатися і купувати й робити підшивки...))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #17 Белюкина Наталья 16.04.2011 15:18
Мне приходилось несколько раз общаться с губернатором, он очень умный человек, но к сожалению, свита играет короля. Есть надежда, что именно это он имел ввиду, когда сказал , что среди его ошибок - кадры. Хотя, пора прекратить быть наивной. Старо, как мир - царь хороший, бояре плохие.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100