реклама

реклама

Відсутність породи не впливає на талант собаки. Це доводили учора 12 безпородних собачок, які боролися за першість на виставці «Кубок друга 2012».


Чотирилапі змагалися у таких конкурсах: «Собачий вальс», під час якого песики танцювали зі своїми господарями та «Хто найбільший ненажера?», де перевірялось, скільки може з’їсти кожен пес. Трійка фіналістів також змагалися у конкурсах «Собаче караоке», де собаки співали разом з господарями, та «Хто найспритніший?», під час якого песики на швидкість оббігали добровольців.


Цьогорічну перемогу здобув Марс. Він вразив членів журі своїм артистизмом: пес уміє співати та танцювати. Його власниця Ніна Сафроненко розповідає: знайшла цуценятко три роки тому на вулиці. Пройти повз не змогла.

– Собаки, вони як люди. Їх треба любити, ними треба займатися. Вони завжди відповідають любов’ю та відданістю, – розповідає Ніна Сафроненко. За талант Марса обіцяє його сьогодні смачненько погодувати.


Зовсім без талантів все ж собак на полі не виявилось. Усі учасники за участь отримали золоті медалі.

Окрім конкурсної програми, на виставці представили собак з притулку «Друг», які шукають собі хазяїна. Всі вони мають нещасливу та схожу долю: овчарку Князя після дачного сезону залишили прив’язаним без їжі, Джастіну прив’язали до дерева, після того, як за день у центрі її продати не вдалося, Грету підібрали на дорозі з роздробленою ногою, а таксу Чіка хтось загубив, однак хазяїн так і не знайшовся… Тепер вони стерилізовані, шукають собі новий дім.


– Притулок – це як дитячий будинок, кожна собака шукає собі хазяїна. Вони віддадуть своє останнє: і життя, і серце. Будуть відданими до кінця! Навіть є вислів, що собаки – останні ангели на землі, – говорить волонтер Інна. У жінки вже 4 собаки, останню взяла місяць тому з притулку. До життя у притулку собаченя жило у коробочці біля смітника…

Окрім вже дорослих собак під час виставки роздавали маленьких цуциків та кошенят.

– Притулку для котів у нас немає, тому по черзі тримаємо їх вдома. Я роздаю за тиждень від шести до десяти кошенят, – розповідає волонтер товариства захисту тварин «Друг» Валентина. Зараз у неї вдома перебуває 10 кошенят.


Під час виставки одне собаченя таки знайшло свій новий дім.

Також цього дня маленьких любителів тварин розмальовували фарбами.


Організатори кажуть: ідею такої виставки запозичили у Києва, де сім років тому проводили схожий конкурс. У Черкасах же «Кубок друга» відбувається втретє.

– Головна наша мета – це показати, що безпородні собаки нічим не гірші за своїх породистих братів. Хотілось пояснити, що вони класні, у них є таланти, вони піддаються дресируванню, – зазначає організатор свята Ірина Васюра.


На виставці «Кубок Друга» було зібрано 1310 грн. Усі кошти будуть витрачені на потреби безпритульних собак. Наступного року організатори обіцяють не менш цікаве дійство.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100