реклама

реклама

Відомий шеф-кухар черкаського ресторану «Yoshi» Фудзівара Йошіхіро вже завоював визнання вибагливої столичної публіки. Ресторан, що носить його ім’я, – «Fujiwara Yoshi» – два місяці тому запрацював у Києві на вул. Солом’янській.

За цей недовгий час він устиг полюбитися не тільки жителям навколишніх будинків та працівникам сусідніх офісів, не тільки японцям, які працюють у столиці, а й відомим персонам. Шукають «свій» ресторан і черкащани, приїжджаючи до Києва у справах. Бо знають, у шефа Йоші – завжди смачно і справді по-японськи…

Меню – на iPad

Ресторан «Fujiwara Yoshi» не помітити складно. Стильна вивіска на одній з елітних багатоповерхівок по вул. Солом’янській,15А викликає інтерес. Не поступається стилем і інтер’єр закладу. Як зізнається директор ресторану та дружина японця Йоші Оксана Фудзівара, дизайн розробляли черкаські фахівці, що особливо приємно для неї як черкащанки. З ремонтом приміщення впоралися за 4 місяці, проте офіційного відкриття ще не робили. Планують влаштувати його восени, покликавши всіх старих і нових друзів. Їх, як каже пані Оксана, уже немало.

– Багато черкащан нас тут шукали, вітали з відкриттям, – розповідає вона. – Ми відкрилися 23 травня. Йоші визначив, що це вдала дата. А нещодавно приходив гість, який відзначив, що в нас дуже сприятлива атмосфера в закладі, і що матимемо успіх. Звісно, було дуже приємно почути такі слова.

У банкетному залі можна проводити ділові зустрічі

У банкетному залі можна проводити ділові зустрічі


Утім, визнання ресторан здобув не тільки в черкащан і киян, а й у японців, які працюють у київських офісах відомих японських компаній. Вони вже стали постійними клієнтами.

Родзинка київського ресторану – меню на iPad: клієнт сам гортає електронне меню та формує кошик замовлення. Кожна страва містить детальний опис, однак дівчата-офіціантки охоче консультують тих, у кого виникають запитання щодо замовлення.

– Для людей це дещо незвично, тому офіціанти обов’язково уточнюють, чи дійсно таке замовлення зробив клієнт. Адже інколи люди просто можуть із необережності чи через нерозуміння натиснути на екран і сформувати своє замовлення зовсім не таким, як збиралися, – розповідає директор.

Родзинка закладу – меню на iPad

Родзинка закладу – меню на iPad


Пані Оксана показує vip-зали. У київському ресторані їх два.

Один із vip-залів

Один із vip-залів


Крім цього, є основний зал, банкетний зал та зал на балконі. У банкетному залі можуть розміститися 8-12 осіб, його вже замовляють для проведення ділових зустрічей. У vip-залах – особлива «японська» атмосфера. Все виконано з дотриманням традицій, елементи декору Йоші сам привозив із Японії. В одному із залів можна подивитися на ексклюзивну Ляльку-Самурая, – дорогу традиційну японську річ, яка символізує мужність.

Лялька-Самурай символізує мужність

Лялька-Самурай символізує мужність


У іншому залі – пояси ручної роботи з натурального шовку. Це сімейна реліквія, яку вишивала мама Йоші. Обслуговування гостей у цих залах також здійснюється за старовинними японськими ритуалами. Є свої секрети подання страви та навіть переміщення офіціанток по кімнаті.

Дизайн закладу розробляли черкаські фахівці

Дизайн закладу розробляли черкаські фахівці


– Дуже багато гостей роблять компліменти нашому інтер’єру, і нам приємно, що гостям тут подобається, – зауважує пані Оксана.

В інтер’єрі – елементи, що символізують старовинні японські сувої з записаними рецептами

В інтер’єрі – елементи, що символізують старовинні японські сувої з записаними рецептами


Традиційно більшість елементів посуду та оформлення – привезені з Японії. Одяг для офіціанток Йоші купував на батьківщині. Це літнє кімоно юката.


– Наша мета – не тільки запропонувати гостям справжні японські страви, а й надати можливість потрапити у частинку Японії, відчути атмосферу цієї країни, – кажуть власники закладу.

Київські гості – відкритіші до екзотики

Нині в київському ресторані «Fujiwara Yoshi» працює команда кухарів із черкаського «Yoshi». Їх запросили сюди, адже вони вже майстерно володіють усіма тонкощами приготування японських страв. Сам Йоші каже, що в Києві простіше із замовленням якісних продуктів. Зокрема, є можливість швидко замовити й отримати навіть досить рідкісні морепродукти. Але в столиці відчутна конкуренція, та й відвідувачі вже більш спокушені екзотикою.

– У Черкасах ми  – єдиний ресторан високої японської кухні, а тут у нас багато конкурентів. Але в Черкасах немає такої кількості японців, – усміхається шеф-кухар.

Так само у «Fujiwara Yoshi» працюють із живою вітриною. Морських мешканців для неї привозять двічі на тиждень. Однак тут вони не затримуються, бо замовляють їх доволі часто.

Морська вітрина – незмінний атрибут японського ресторану

Морська вітрина – незмінний атрибут японського ресторану


Спеціально для київського закладу Йоші розробив декілька нових страв. Це, наприклад, «Ебі Чілі» – тигрові креветки в солодко-гострому соусі за фірмовим рецептом Йоші-сана, або «Мабо Дофу» – соєвий сир тофу, тушений зі свининою і грибами шиїтаке в гострому овочевому соусі. Більший вибір і традиційно японських десертів, наприклад, «Матча Адзукі» – з джемом із солодких бобів Адзукі.

Такі екзотичні і незвичні страви у киян викликають більший інтерес, ніж у черкащан. Як зауважує Оксана Фудзівара, якщо в Черкасах найбільшим попитом користуються традиційно роли та суші, то в Києві гості замовляють елітні морепродукти.

– Гості не бояться пити цікаві японські настоянки. Наприклад, Йоші-сан спеціально приготував нову настоянку Хіредзакі – на смажених плавниках риби фугу, – зазначає вона.

Популярні також настоянки Кампо на змії Мамусі, яку рекомендують для чоловіків, та настоянка Кампо на корені Жень-Шеню. Йошіхіро зауважує, що 50 грамів такого напою до страв буде цілком достатньо.

– Ми не ставили за мету особливо розширювати меню, адже все, що вже відоме черкащанам, для киян поки що нове. До того ж, щоб була якісна кухня, неможливо мати безкінечну кількість страв, бо це вже перетворює заклад на фаст-фуд, – коментує Оксана Фудзівара.

Для самого Йоші улюбленою стравою з меню є суп Набеякі Удон Темпура – наваристий бульйон з креветкою, лапшею удон, грибом шиітаке і овочами, який готується безпосередньо в супниці.

Улюблена японська страва Йоші – суп. А з українських страв любить борщ та вареники

Улюблена японська страва Йоші – суп. А з українських страв любить борщ та вареники


Інгредієнти та соуси – тільки з Японії

Серед цікавинок, які можна замовити в київському ресторані, – далекосхідні устриці, краби, морські гребінці, ікра морського їжака.

Та навіть ті страви, які можна спробувати в інших ресторанах, у інтерпретації Йоші мають зовсім інший смак. Бо готуються виключно з японських інгредієнтів. Приміром, приправа карі в супові «Каре Удон» відрізняється від того, якою її звикли куштувати українці. А до лапші удон, яка стала досить популярною, пропонують на вибір два соуси – європейський і власне японський. Їх Йоші також розробив для нового ресторану. На вибір – і два види соєвого соусу на столах – японський більш насичений та зроблений спеціально для українців – лагідніший.

– Суші подаємо з натуральним васабі, перетертим коренем. В інших випадках у закладах ви спробуєте гірчицю зі смаком васабі. Справжній японський васабі має інший смак. Так само ми подаємо справжній соєвий соус, не розбавлений водою, як це часто буває. Тому наші гості можуть не хвилюватися за якість продуктів, – переконує Оксана Фудзівара.

Зауважує: не всі відвідувачі знають, як правильно їсти японські страви. Тому якщо люди відкриті до діалогу, персонал може в цьому допомогти. Адже навіть те, яким боком занурити суші в соєвий соус, для японської кухні має неабияке значення.

На великому моніторі можна подивитися меню, а дітям – знайти цікаві ігри та розваги

На великому моніторі можна подивитися меню, а дітям – знайти цікаві ігри та розваги


– Ми намагаємося передбачати кількість замовлень, щоб нічого не залишалося на наступний день. Бо морепродукти повинні бути виключно свіжими. І навіть якщо постачальники пропонують нам дешевшу продукцію, але її якість під сумнівом, такого замовлення Йоші ніколи не зробить. Бо як справжній японець, добре розуміє відмінності і контролює всю продукцію, – зазначає пані Оксана.

Незважаючи на те, що в шефа Йоші та його команди вже з’явилося багато нових прихильників і друзів, черкащан в київському ресторані завжди раді бачити. Тож будучи у справах у столиці, можна відвідати «свій» японський ресторан. До речі, у «Fujiwara Yoshi» діють знижки за дисконтними картками, отриманими в Черкасах. І це, за словами власників, засвідчує про особливе ставлення до кожного гостя.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Андрій 11.08.2013 14:33
Успіхів Вам!!! Ресторан хороший і то факт. А заздрощі були і будуть - люди такі, нічого не вдієш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Дисконт 02.08.2013 13:17
А який максимальний дисконт можна мати у Йошах??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Helen 01.08.2013 17:54
Вау!!!!Отлично, теперь,находясь в Киеве по делам или в гостях у любимого...друга,отведаем изысканные блюда из нового меню....Еду в Киев!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Мелхала 01.08.2013 15:58
Добре, коли в людей виходить щось створювати, відкривати. Добре, коли люди працюють професійно. Може хочь японці нам "покращення" організують. Закладу -успіхів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 кимоно 01.08.2013 13:51
а я фанатею от их горячих ролов)!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Культура 01.08.2013 12:24
От мені цікаво- до позитивних коментарів стоять мінуси. Чому? Так- ресторан- це бізнес не бідних людей, але ж не треба бути настільки заздрісними))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100