реклама

реклама

Гігантський вінок, який охопив цілий фонтан за черкаським Будинком рад, сплели 4 липня під час всеукраїнської акції «Молодіжне творче віче «Україна вражає».

Голуб ласує пшеницею з гiгантського вiнка

Голуб ласує пшеницею з гiгантського вiнка

 

Вінок, присвячений народному святу Івана Купала, мав засвідчити єднання України.

Фонтан, оплетений вiнком

Фонтан, оплетений вiнком


– Свято відбулося з ініціативи виробничої фірми «Урожай» та її директора Олега Васецького, – розповів журналістам заступник голова ОДА Віталій Коваль. – Ініціативу підтримав голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Заходи, які сьогодні відбуваються на Черкащини, мають національно-патріотичний характер. У нас – одне завдання: з багатогранного, строкатого українського суспільства сплести єдиний, неподільний, цільний «вінок», яким стане українська нація. Сьогодні в наш мирний вінок вкраплюються червоні маки... Але, можливо, саме вони його і скріплять.

Заступник голови ОДА Вiталiй Коваль iз захопленням оглянув виставку

Заступник голови ОДА Вiталiй Коваль iз захопленням оглянув виставку


Віталій Коваль нагадав, що, коли сміляни відвозили подарунки для українських військових, які несуть вахту на горі Карачун поблизу Слов’янська, солдатів найбільше зацікавили не якісь речі чи продукти, а книжки і дитячі малюнки.

Під час акції виступали співаки й музиканти різних жанрів – від народної пісні до рок-музики. Прозвучала й молитва за Україну. Всі охочі могли придбати собі витвори так званого хенд-мейду (предметів ручної роботи).

Спiвачки

Спiвачки


Але основним змістом свята став творчий конкурс, під час якого кожен учасник прагнув у своєму мистецькому витворі висловити ідею єдності України. У номінації «Діти» перші три місця посіли Ліля Алєксанова, Антоніна Мошкова і Софія Латиш, у номінації «Молодь» – Анастасія Мосаківська, Ольга Носова та Владислав Козій, у номінації «Професійні художники» – Тетяна Черевань, Анна Василенко та Ольга Курська, а у номінації «Народні майстри» – Тетяна Дубовець, Ірина Бабенко й Ольга Отнякіна-Бердник. Усі вони отримали грошові призи.

Бодiарт. Розмальованi хлопцi

Бодiарт. Розмальованi хлопцi


– У кожного – свій виріб: у кого з глини, у кого – з картини, – пожартував у коментарі «Прочерку» ведучий свята Михайло Коваленко. – Найкращі 40 робіт 16 липня буде виставлено в Черкаському обласному художньому музеї, директор якого Ольга Гладун разом із відомими черкаськими майстрами мистецтва ввійшла до журі. Із цих 40 робіт буде вибрано роботи, які допрацюють професійні дизайнери. Ці роботи прикрасять білборди в усій Україні. Сподіваюся, таке творче віче відбуватиметься щороку.

Юнi учасники конкурсу

Юнi учасники конкурсу


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 народ 11.07.2014 15:11
Годі вже виспівувати, як не перед добром! Чому Міністр не переносить ці заходи 1 Совіть є чи не має!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 тася 11.07.2014 15:02
Да... Вінок врятує Україну!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Белла 11.07.2014 15:00
............від Коваля ні на шаг ні-ні! Стереже вірно!
Справа на фото! А це ж новопризначена начальник культури і досі не відліпає від нього!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Андрій 05.07.2014 17:11
а чому хлопців малювали, а дівчат - ні? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100