реклама

реклама

Понад два десятки відчайдух у Черкасах на швидкість перепливли головну водну артерію України. 10 кілометрів без перепочинку далися навіть 62-річному плавцю.


Минулих вихідних у Черкасах пройшов шостий Міжнародний заплив через Дніпро. Плавці, серед яких були і професіонали, і звичайні любителі, долали цілих 10 кілометрів!!! Стартували учасники з лівого берега Дніпра поблизу села Чапаєвка, а фінішували у Черкасах. Для більшості учасників такий заплив – це випробування та перевірка власних сил. Плавці зізнаються, що на такій довгій дистанції думали передусім про перемогу,  їжу, а дехто і про красунь-русалок.

Загалом, кинути виклик такій дистанції зважилося більше 20 учасників. Серед яких і німець Томас Реєз. До речі, Томас  - не лише плавець, а й однин із ініціаторів проведення запливу, а також одним із основних спонсорів заходу. Томас розповідає, що разом з ним приїхати на змагання до Черкас збиралося ще кілька німецьких плавців, однак через непросту нинішню ситуацію в Україні, відмовилися. Тож іноземцем серед учасників був лише Томас, решта плавців з Черкас, Києва, Одеси, Львова, Дніпропетровська.


- Це вперше на запливі така велика кількість учасників. Але порівняно з іншими міжнародними змаганнями, де стартують сотні й тисячі учасників, то черкаському запливу ще є куди рости, - розповідає один з організаторів запливу Микола Чалов.


Першим дистанцію пройшов 17-річнийтриатлоніст з Черкас Максим Климович. Його час 2 години 16 хв. Максим лише на 1 хвилину опередив відому спортсменку Катерину Сюткіну. Дівчина ще на перших кілометрах запливу вирвалася вперед, залишивши позаду всіх учасників, але буквально на фіналі Максиму вдалося її опередити.


Поступилася, бо погано підготувалася – так Катерина прокоментувала перемогу Максима.

- Торік у мене був кращий результат (2 год. 6 хв.), а цьогоріч я ставила собі за мету не перемогу, а отримання задоволення від плавання, - каже Катя Сюткіна. – Максим виграв завдяки правильній тактиці, хоча, чесно кажучи, я думала, що він здасться. Але, як бачите, переміг сильніший.

Сам Максим після запливу і перемоги не багатослівний. Після подоланої 10-кілометрової дистанції відразу пішов їсти, кажучи, що надто багато енергії витратив.

- Я часто беру участь у різних змаганнях, але у запливі через Дніпро вперше. Хоч плавання - і важкий вид спорту, але мені подобається, - вже після відновлення сил розповідає Максим.


Найстаршому плавцю, який подолав 10-кілометрову дистанцію 62 роки! Петро Гемба приїхав до Черкас з Києва.

- Найважче мені дався перший кілометр, здавалося він ніколи не закінчиться. Тому довго думав, що пливу останнім.А вже, коли побачив, що скоро фініш, то можна сказати, ожив і почав летіти, як на крилах, - пригадує свої 2 години 48 хвилин на воді найстарший учасник запливу. -Сили на дистанції поновлював водою з медом та вафлями.


Одночасно з основним запливом цьогоріч проходила ще й естафета - вся дистанція була розділена між командою з трьох осіб. На кожного учасника припадало трохи більше трьох кілометрів водної стихії. За словами організаторів, у запливі було 4 команди: одна – столична, решта – черкаські. Між іншим, одна з команд представляла управління ДСНС у Черкаській області.На старт вийшли виключно керівники управління. І таки показали хороший результат, посівши 3 місце.

Варто зазначити, що Дніпро підкорювали не лише дорослі, а й діти, щоправда на значно менших дистанціях: 150, 300 та 1000 метрів.

Президент федерації триатлону України Андрій Більда, який разом із головним суддею В’ячеславом Кудрявцевим, проводив нагородження зазначає:

- Плавання на відкритій воді як вид спорту у Черкасах - не представлений, але незважаючи на відсутність великих призових, цьогорічний заплив став наймасовішим.


Всі учасники отримали нагороди та медалі. А щоб переможцями відчули себе практично всі, то кращих плавців відзначали за віковими категоріями: окремо серед дітей, і окремо серед дорослих.


Фото: Ольга Горіна

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100