Після дощових днів сонячним ранком 30 травня черкасці поринули у світ позитивного настрою та розваг, розпочалося головне свято велосипедистів – Всеукраїнський велодень. Місто вже не вперше бере участь у велодні. Така масова акція покликана привернути увагу до здорового та активного способу життя та з кожним роком кількість любителів екологічного двоколісного транспорту зростає, інформує газета "День".


На площі Богдана Хмельницького зібралися декілька сотень велосипедистів, аби стати поважними учасниками дорожнього руху та проїхатися колоною центральною вулицею міста до Ювілейного парку. Серед учасників велопараду: клуб черкаських велобайкерів, багато молоді, дітей та дорослих, що приїхали сім’ями, у колі друзів. Майже всі вбрані по-спортивному з прапорцями та кульками.


Активні Анна і Сергій цього року взяли на велопарад і маленьку онучку Діанку. Дівчинка розмістилася на дитячому сидінні  поруч з дідусем. Подружжя розповідає, що саме велосипед вважають зручним способом пересування, часто катаються та привчають онучку до здорового способу життя. Привертає увагу і маленька пасажирка, собачка Марі, прикрашена віночком. Вона спокійно сидить у кошику велосипеда, спостерігає за оточуючими, бо змалечку привчена до такої їзди.


«Я постійно їжджу велосипедом на роботу, коли Марі була маленька, її не було з ким залишити вдома, тому вона завжди їздила зі мною, - розповідає пані Лариса, хазяйка собачки. – Їзда велосипедом для мене – це приплив гармонії, позитиву, гарного настрою, спілкування з природою, з навколишнім середовищем».


Свято триватиме цілий день. У Ювілейному парку на учасників чекатимуть різноманітні конкурси, дитяча велогонка, велогонка крос-кантрі в категоріях: еліта, любителі, жінки. Опісля спортивних заходів відбудеться нагородження переможців, а також частування  усіх охочих кашею. Такими заходами громадськість демонструє необхідність створення безпечних та цивілізованих умов для велосипедистів за європейськими стандартами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100