реклама

реклама

Турнір з міні-футболу і літературні читання, розпалювання Холодноярської ватри і ночі кіно, військово-патріотичні майстер-класи та політичні диспути-«гутірки», дитячі розваги і лекції фахівців Інституту національної пам’яті, хенд-мейд і виступи відомих гуртів – це далеко не все, що поєднав у собі всеукраїнський «Фестиваль нескореної нації – Холодний Яр», що проходить 1-3 липня у Грушківці на Кам’янщині.

– Цей фестиваль не є «розважальним». «Розважальний» фестиваль в час, коли йде війна, не на часі, – розповіла журналістам голова оргкомітету Зоя Бойченко. – Насправді це – інформаційно-просвітницький захід, своєрідний фронт боротьби за душі, за голови українців. Ми хочемо познайомити їх з сучасними українськими письменниками, українською музикою, українськими традиціями. Хочемо показати документальні фільми, відкрити незнані сторінки історії.

Український інститут національної пам’яті підготував для учасників фестивалю дві виставки – про історію УПА і про український вимір Другої світової війни. Також фахівці інституту влаштували цикл лекцій, присвячених маловідомим, але важливим сторінкам української історії.

Організація фестивалю зайняла близько 5 місяців. Серед ініціаторів – «Національний альянс», військово-спортивне товариство «Сокіл» (фактично, молодіжне крило ВО «Свобода»), черкаська «Самооборона Майдану», «Пласт». Підтримала проведення заходу обласна державна адміністрація.

– Важливо, що цей фестиваль набирає обертів, – розповів журналістам голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. – Ми долучилися як співорганізатори. На наступний рік ми запланували закупівлю сцени, сценічного обладнання, іншого устаткування, яке зробить проведення таких фестивалів зручнішими. Я вважаю, що ми маємо всі шанси, щоб цей фестиваль мав національний, а можливо – й міжнародний рівень, який дасть можливість залучати патріотів і популяризувати нашу Черкащину.

Цьогорічний Фестиваль нескореної нації – вже другий, перший відбувся торік у липні.

Кошти, зібрані на фестивалі, підуть на підтримку сімей загиблих героїв війни на сході України, передусім черкащан.

Фестиваль – безалкогольний. Безпеку учасників забезпечують поліція, рятувальна служба та служба екстреної медичної допомоги.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #5 Іван 08.07.2016 19:39
Цитую Дато Батоно:
Чим би не бавились, як би не бились і не плакали, і нічого не спалили і не потруїлись. Є можливісь, нехай дітки відпочивають, співають, танцюють, забавляються. Що ще літом робити. А круті дядьки, знають як це припіднести. Ура!

Одного "крутого дядька" Рудика звідти нагнали, обізвавши тушкою, Ткаченка теж хотіли нагнати, але потім вислухали. Діток там було багато, але досить адекватні, мажорів я там не бачив. Молодь явно приїхала туди не напитись пива. Гуртів музикальних за три дні було з 15, різного напрямку, кому що до вподоби, патріотичні фільми. Однозначно фестиваль має право на життя і рівень його потрібно підвищувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Дато Батоно 06.07.2016 11:25
Чим би не бавились, як би не бились і не плакали, і нічого не спалили і не потруїлись. Є можливісь, нехай дітки відпочивають, співають, танцюють, забавляються. Що ще літом робити. А круті дядьки, знають як це припіднести. Ура!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 лаваши можно продавать 04.07.2016 22:32
шоб есчо и людей с востока привлечь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Іван 04.07.2016 22:19
І без санстанції все було добре, для поліції роботи не було. Це був дійсно фестиваль однодумців. Порадували прийнятні ціни у сфері обслуговування.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Джура 04.07.2016 14:41
Треба, щоб такі фестивалі проходили в кожному районі, де є ліси і річки чи озера. Ото буде клас! І щоб санстанція контролювала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100