реклама

реклама

Хор студентів Черкаського музичного училища імені С.С. Гулака-Артемовського під керівництвом Наталії Шмараєвої-Гожі блискуче виступив на цьогорічному Міжнародному конкурсі хорів «Золоті голоси Монтсеррат» на іспанському узбережжі Коста Брава. Черкащани здобули перемогу в усіх пісенних змаганнях, у яких брали участь, і привезли додому пам’ятний кубок і дипломи від Королівства Іспанія.

55922060_436219140256283_766557830185484288_n

Конкурс «Золоті голоси Монтсеррат», який щороку проходить у каталонському місті Ллорет де Мар, вважається одним із найпрестижніших хорових конкурсів світу. Цьогоріч тут змагалося 18 хорів із різних країн світу – від Іспанії, Франції, України і Чехії до Японії і Чилі. Крім хорових колективів, у окремій групі номінацій виступали також танцювальні.

Черкащани брали участь у трьох номінаціях – академічній (із творами «Незнакомка» Юрія Фаліка і «Mata del Anima Sola» Антоніо Ештевеця), сакральній або духовній (із «Lux Aurumque» Еріка Вітакра і «Nearer my God to Thee» Лоуела Масона та Джеймса Стівенса), і фольклорній (із українськими народними піснями «На Купала на Івана», в аранжуванні Івана Захарчевського та Наталії Шмараєвої-Гожі, та «Да що на горі імбер» у обробці Євгена Савчука).

– Хор студентів Черкаського музичного училища існує близько п’яти років. Він має вже досить значну історію вдалих виступів на міжнародних конкурсах, – розповідає адміністратор хору, студентка ІІІ курсу училища і президент училища Катерина Лихолай. – Зараз, після деякої перерви, ми, маючи підтримку меценатів, вирішили відновити участь у престижних турнірах. Звісно, перемоги на конкурсах міжнародних рівнів, – це наша ціль як музикантів, задля якої ми живемо і творимо.

Програма конкурсу «Золоті голоси Монтсеррат», що пройшов 24-28 березня, включала, крім виступу хорів у базиліці гірського монастиря Монтсеррат, також майстер-класи, професійне спілкування і гала-концерт.

– Зараз ми готуємо програму для участі у ще складнішому пісенному змаганні – Міжнародному конкурсі хорового співу Le Florilège Vocal («Вокальна Антологія»), який відбудеться за рік, – підсумувала пані Катерина.

56669513_2133710630056835_3357710156753272832_n

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100