реклама

реклама

На дорогах Черкас з’явився царський екіпаж – кабріолет часів Миколи Другого. Прототип автомобіля початку XX століття з радянського «Волинця» створив директор черкаської станції техобслуговування. 

Цей раритетний тюнінгований роллс-ройс черкаський автоконструктор Олексій Черненко зробив із радянського позашляховика «Волинця». Каже: ідея виникла після перегляду кінохроніки, тому що саме на такому авто їздив російський монарх.


– Свого часу Микола ІІ теж мав такий автомобіль роллс-ройс, який придбав у 1909 році, – розповідає автоконструктор черкащанин.


П’ять місяців знадобилося автознавцеві, щоб УАЗ перетворився на «царський» екіпаж. «Волинцю» довелося зрізати дах і повністю заварити днище. «Рідні» колеса Олексій замінив мотоциклетними з «МТ», обладнав шкіряні сидіння та перефарбував машину під старовину – у жовтий і червоний кольори.


– Коштів небагато пішло, а часу, щоб створити саму форму крил, порогів і самого салону.

Нині відреставроване авто – чи на найулюбленіша розвага для онуків Олексія Черненка. 12-річний Іван уже навчився ним керувати – і тепер катає діда.


Малий зізнається: на кабріолеті їздити важче, аніж на звичайній машині, проте цікавіше.

– Старіша коробка передач і переключатися важче трохи. Треба більше витискати зчеплення та газувати, Іван Черненко, – пояснюэ онук автоконструктора Іван Черненко.

Імператорський фаетон – не перше творіння Олексія Черненка. Кілька років тому він перетворив мотоколяску, яку прозвали в народі «Моргунівкою», на спортивний автомобіль «багі». А ще, відреставрував «ветерана» Другої світової – «ГАЗ-67». І це ще не все, – каже автолюбитель та обіцяє незабаром презентувати нові ексклюзивні автівки.

Олена Берестенко, Павло Тимошенко, «Новини», телеканал «Інтер»

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Берестенко 16.05.2012 14:56
Цитую кактус:
так берестенко ж на тонісі працювала? Чи поперли вже?


оу, яка увага до моєї скромної персони!))не поперли, шановний доброзичливець, а працюю відразу на декілька каналів. чи це тепер заборонено законом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Читав 16.05.2012 11:56
Цитую кактус:
так берестенко ж на тонісі працювала? Чи поперли вже?

А чого "поперли"? Зарплати "Інтера" на порядок вищі, аніж на "Тонісі"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Читав 16.05.2012 11:55
Не "моргунівка" авто, а "моргуновка" - бо від прізвища актора Моргунова, який на такій тачці їздив у фільмі "Кавказская пленница". ;-)
Цікавий "кругообіг" інформації в природі: "Інтер" взяв тему звідси: http://pres-centr.ck.ua/person/26015/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 кактус 16.05.2012 10:21
так берестенко ж на тонісі працювала? Чи поперли вже?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100