11-річний музикант-гітарист Іван Линник від самого народження слухав класичну музику: Баха, Чайковського, Моцарта. Сьогодні його можна побачити та послухати на вечірніх вулицях Черкас з музичними композиціями на електрогітарі в різних стилях: від блюзу до важкого металу.  Батько хлопчика Володимир Линник поділився з «Прочерком» успіхами свого сина.

203

«Дружина під час вагітності Іваном та після його народження включала тихенько класичну музику. Вдома була напівакустична гітара в неробочому стані, до якої підходив маленький однорічний Іван та з цікавістю смикав струну», - розповідає тато хлопчика.

Завдяки підтримці батьків, хлопчик почав прогресувати. Батько забезпечує сина інструментами для гри, мама Людмила возить юного музиканта  на різноманітні концерти та інші заходи задля досвіду та мотивації.


Володимир ділиться:

«Коли Івану було 6 років, я практично за останні гроші купив йому електрогітару для того, щоб просто спробувати. Навіть не було з ним розмов стосовно цього. Це був досить таки відчайдушний вчинок. Після того як купили інструмент, а це було досить дорого для нас на той час, ми всю зиму їли одну гречку».

Іван до цього займався гімнастикою. Після падіння поза межами тренувань хлопець отримав струс мозку і тренування довелося покинути. В подальшому хлопчик займався футболом, але його знову спіткала невдача - він зламав обидві руки.  На той час Іван вже мав невеликий досвід гри на гітарі і в сім’ї вирішили, що Івану варто всерйоз займатися тільки музикою.

«В 7 років син почав відвідувати музичну школу, більше грати, цікавитися, дивитися в інтернеті різні ролики і розвиватися як музикант. Я його возив на майстер-класи, одним з яких був майстер-клас Сергія Табачникова (музикант, гітарист і композитор, грає у тих стилях, якими цікавиться Іван - ред.) в Києві», -  ділиться батько.

У 8 років Іван Линник навіть потрапив на концерт рок-гурту Marilyn Manson. Івану дуже сподобалася атмосфера: якісна музика, відомі артисти-гітаристи. Це, ділиться батько, надихнуло хлопчика на саморозвиток.

Нині Іван є учасником двох гітарних колаборацій, які можна побачити на його YouTube-каналі

204

Чималим досягненням для музиканта-початківця став виступ на професійній сцені разом з гуртом «Тінь Сонця» в Києві в концертному залі Atlas Weekend, де Іван Линник зіграв з гуртом пісню «Їхали козаки».

Володимир, батько хлопчика, не є професійним музикантом, але теж любить цю справу. За його словами, Іван уже на кілька кроків попереду в плані професійності.

«Я працюю, маю мало часу на музику, тому вирішив в сина вкладати більше ніж в свої музичні вміння», -  говорить Володимир.

На нині Іван має чотири електрогітари та приділяє чимало часу репетиціям – у прямому сенсі грає вдень та вночі.

«Буває таке, що син грає до першої-другої години ночі. Він працює в певному режимі: пів години грає, відпочиває, і грає знову, виходить результативна репетиція», -  пояснює Володимир.

Юний музикант намагається не витрачати час дарма. Він навіть не має особистого смартфону, аби його дорогоцінний час не забирали ігри, соцмережі та відео. Хлопчик живе тільки школою та гітарою. Просто гуляти на вулиці чи займатися якимись справами без результату йому не цікаво.

202

Іван виявив бажання грати на вулиці для людей і батьки його абсолютно підтримали та придбали все необхідне. Тепер юний гітарист має комбопідсилювач з акумулятором та bluetooth для можливості виступати просто неба.

Від виступів на вулиці юний музикант вже має перший заробіток. За один вечір від вдячних глядачів Іван може отримати від 500 до 800 грн. Завдяки своїм вмінням та наполегливості, хлопчик вже за свої особисті кошти придбав самокат вартістю 7000 грн, відпрацювавши близько 10 виступів.

Послухати та оцінити творчість Івана Линника можна біля супермаркету «Делікат» в південно-західному районі Черкас.

201

Маргарита Борисенко

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Ольга 18.09.2020 17:07
Талановитий
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Solid/ 12.09.2020 14:11
Хард Форева ! ! !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Рокфан 11.09.2020 01:09
Цитую центр:
проходив не раз поруч, чув, не дуже... тим паче, перелом рук, т.д. не беріть на жалість, гречка значно подорожчала!

покажи клас, ну давай, не соромся, тут всі свої
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 центр 08.09.2020 23:17
проходив не раз поруч, чув, не дуже... тим паче, перелом рук, т.д. не беріть на жалість, гречка значно подорожчала!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Агафон 06.09.2020 01:38
Бедные, гречкой давились всю зиму... Бывают в жизни огорченья, что вместо хлеба ешь печенье. Ну теперь вложение оправдывает себя, можете позволить себе даже колбасу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Карвин 05.09.2020 18:49
Даёшь курс по игре на гитаре для новичков от Иван Найна!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Стас 05.09.2020 13:52
Красава!Это вам не рэп бубнить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Gabriella Quevedo 04.09.2020 09:59
По черкасски. Только здесь для успеха должна быть пара "мама-сын" и фингерстайл.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100