Дякую тим людям, які навесні з нічого створили армію. Тому що насправді армія створилася, коли на фронт пішли добровольці – через Нацгвардію, батальйони МВС. Пішли люди з величезним українським духом, з духом Майдану. Тому що на Майдані ми не тільки повалили Януковича, ми підняли дух українства.

Коли люди з українським духом пішли на фронт, військові теж ним перейнялися. Пам’ятаєте, як спочатку вони здавали БТРи, масово здавалися в полон. А потім усе змінилося. І ті військові, яких я зараз зустрічаю на фронті, мають величезний бойовий дух. Незважаючи на те, що вони ніколи не стояли на Майдані, ці люди зовсім не поступаються майданівцям.

Зараз добровольці стоять у найбільш ризикованих місцях. Стоять буквально як мішені. Але вони в жодному випадку не збираються відступати. Здійснюють спецоперації, хоч часто й не мають належного досвіду й не мають досвідчених командирів.

Тому йдеться про нашу перемогу. Ми перемагаємо спочатку духом, адже він завжди перемагає першим. Великі області України раніше, по суті, були антиукраїнськими, а тепер вони стали українськими. Тепер, якщо ви проїдете Дніпропетровщину чи Запоріжжя, ви побачите стільки українських прапорів, що не побачите стільки на Галичині. А щирих патріотів, мені здається, зараз у Маріуполі більше, ніж у Львові.

По-людськи приємно, коли їдеш БТРом через Маріуполь, а підбігають люди – чоловіки, жінки, діти, махають руками, кажуть: «Дякуємо вам, наші захисники!» Я не знала, що колись доживу до того, що Маріуполь стане українським містом!

У донецьких агломераціях, де зараз стоять путінські війська, завжди жили найбільші патріоти Росії. І що приніс Путін тим людям Донбасу, які на нього молилися? Приніс убивства. Зараз російський «Град» б’є по тому населенню, яке дуже хотіло приходу російських військ. Я добре знаю про те, як було знищене курортне село Широкіне поблизу Маріуполя. Тут більшість населення були прихильниками Путіна і Росії. Російською зброєю це село було знищене, там загинули люди...

Мій чоловік був родом із Горлівки й належав до дуже маленької патріотичної спільноти цього міста. (Нагадаємо, чоловік Тетяни Чорновол – доброволець батальйону «Азов» Микола Березовий загинув від кулі снайпера 10 серпня під Іловайськом, - ред.). До революції він дуже переймався з цього приводу й казав: «Я не розумію, що треба зробити, щоб Донбас став українським. Я спочатку думав, що повинно вирости нове покоління. Нове покоління виросло, але воно не стало українським. Навпаки, воно стало ще деструктивнішим, ніж їхні батьки». Я дякую Богові, що мій чоловік дожив до того часу, коли Маріуполь став українським. Він це бачив і дуже цьому радів! Тому що ми не думали, що за нашого життя може бути досягнута така перемога – коли величезна територія невідомо чого, яке називалося «Україною», стала справді Україною!

Сьогодні надзвичайно важливо втримати цю ситуацію!

Тетяна Чорновол, громадська діячка, активіст партії «Народний фронт».

* З виступу під час прес-конференції в Черкасах 15 жовтня.

реклама

Коментарі  

 
+2 #9 Западеньский Сепар 22.10.2014 16:37
На Західній Україні активізувала свою діяльність
  «Європейська галицька асамблея» .Актівісти організації
провели конференцію, на якій в якості гостей побували
  мер міста Садовий та екс-міністр економічного
  розвитку в уряді Яценюка Шеремета.Члени ЄГА
метою організації офіційно називають розвиток Галичини
  та інтеграцію в Європу, але натякають на те, що не проти потрапити
  в ЄС без України. «Потрібно об'єднуватися, принаймні,
  трьом областям - Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській.
Завдання нашої організації в тому, щоб повернути Галичину в
Європу, адже це та територія, яка найбільш готова
до євроінтеграції ,а уся Україна хай зачекає», - заява керівника
організації Павліва.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #8 Американський громадяни 19.10.2014 15:39
Батальйон "Шахтарськ" розформований за мародерство, заявив глава МВС України Арсен Аваков в ефірі телеканалу ТСН у програмі "Право на владу".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 ЧШК 18.10.2014 14:07
Цитую работница:
расскажите, лучше, как Таню на ЧШК попeрли, а З... поддержали, потому что народ за него. Z... forever!

Ты ....., за всех-то нас, рабочих, не метай бисер.Зубика мы поддерживали? Кто его поддерживал и продался,мы знаем и передадим ваши призвища куда следует,будь в этом спокойна,..........А Черкащан мы заверяем,что таких ****** у нас,на фабрике не очень много,которым, поверьте, мы создадим все условия,что бы в ближайшее время они нас покинули.Мы никогда не поддержим убийц нашей Родины-УКРАИНА!Слава Украине! Героям Слава!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 укроп 18.10.2014 08:34
"Зараз добровольці стоять у найбільш ризикованих місцях. Стоять буквально як мішені."
Що правда, то правда... За 23 роки Українська нація народила покоління патріотів, чим сильно озадачила і Росію, і Європу, і США, тому їх треба знищити,бо влада боїться патріотів.Висновок: Влада і дальше в нас антиукраїнська
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Крестьянка 17.10.2014 18:13
Це Ви, може, шановна Работница, хотіли, щоб Таню поперли, але не треба ж видавати бажане за дійсне...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 работница 16.10.2014 22:46
расскажите, лучше, как Таню на ЧШК попeрли, а З... поддержали, потому что народ за него. Z... forever!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 СЕЛЯНИН 16.10.2014 17:08
А львовский Зубик сейчас БОМОНД Черкасский очаровывает-судя по фото возле пединститута Случайно не он пожертвовал на заасфальтирован ие корней деревьев?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Я черкащанин 16.10.2014 12:55
Думаю, львів"яни тільки порадіють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Дід Трохим 16.10.2014 11:44
Скажи це у Львові і тікай! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100