11072788_870187826376072_743937099817789882_n Вражений тим, як разюче яскраво проявляє справжню сутність людей чорний прапор Холодного Яру. Звернув увагу: хто зайве біля нього позував, лише задля примітивного політичного піару - того цей прапор жорстко карає...

«Холодний Яр – живий. Він знає, хто свій, а хто – чужий...» Не я сказав це, Горліс-Горським сказано. Переконаний на сто відсотків: до осені, коли мають відбутися зміщені карантином з весни Холодноярські вшанування, цей чорний прапор відфільтрує, як лакмусовий папірець, вже не тільки окремих «особистостей», а й цілі партії, що перетворюються на партєйки збитих льотчиків...

Пропоную, щоб і Роман Боднар, і Анатолій Бондаренко зійшлися не в герці словесних баталій (досить нецікавих вже у їхньому виконанні), а у справі вшанування Героїв Холодного Яру – бо щось обидва похвалитися не можуть, як в місті, так і в області жодним цікавим культурним заходом (і карантин тут ні при чому). Пан голова ОДА – знаю, «Холодний Яр» Горліса-Горського читав, як тільки до нас в область приїхав. А пан міський голова – той взагалі Холодним Яром навіть Банковій грозився...

От і продемонструйте шану Холодному Яру – зрештою, ніхто ж не скасовував постанови попередніх урядів про відзначення 100-річчя Української революції. А то он вже сусідня Кіровоградщина рішеннями обласної влади намагається перетягти Холодноярські вшанування на свою територію, у Розумівку.

Продемонструйте, що для вас обох гасло про «Черкащину як місце сили» – не порожній звук з банального папірця рекламки. Звісно, якщо орієнтуєтесь, що для того зробити можна – час ще є.

А ми заодно і поспостерігаємо за тим, як вас сприйме Холодний Яр...;)

104407357_3114065205321645_4076258382307996252_o

Принагідно, за цей малюнок, який художник Святослав Пащук подарував "Козацькому краю" у 2015 році - щире дякую, друже, влучний він і "соковитий"!

Андрій Кравець, черкаський журналіст

* Допис у фейсбуці.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #6 Реаліст 19.06.2020 19:04
Цитую політика ,однако:
Хто і чий Сафроній ? Холодний Яр вже давно де-факто в окупації москальських попів

На весь Холодний Яр немає ЖОДНОГО московського попа - є тільки десяток черниць Мотриного монастиря на півтора гектарах монастирського поля навколо нього.
А площа Холодного Яру - це не півтора гектари, а декілька тисяч гектарів у Чигиринському і Кам'янському районах Черкаської області і в Олександрівсько му районі Кіровоградщини. Холодний Яр - це не тільки декілька козацьких організацій "не для галочки". Це і однойменний штурмовий загін у батальйоні "Айдар", і однойменна бригада ЗСУ на фронті. Це і фестиваль "Холодний Яр" у Суботові-Грушківці, і Холодноярські вшанування у Мельниках-Буді, і фестиваль "Крутий заміс", і дуже багато чого ще.
От тільки нинішні ОДА і "мерія" ні в чому тому - ні в зуб ногою. Бо ще не визначилися, який вітер з Банкової сильніше дме - більш підходящий для "мазепинки" чи для "будьонівки".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #5 політика ,однако 19.06.2020 16:14
«Холодний Яр – живий. Він знає, хто свій, а хто – чужий...» Тоді
Хто і чий Сафроній ? Холодний Яр вже давно де-факто в окупації москальських попів,а козаки там -для антуражу. Чомусь про це всі соромязливо мовчать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Чи хватить клепки? 17.06.2020 17:25
Цитую СОЛДАТ:
Цитую А й справді:
Цікаво – Роман Боднар ризикне поткнутися у Холодний Яр?

Боднар може і навідається.По великому рахунку у нього наче немає причин боятися туди приіхати.


Та Боднар-то у Холодний Яр може поїхати хоч і завтра - репутація у нього нормальна, проукраїнського офіцера СБУ, реального (а не "боТнарівського" типу) патріота.
Я так розумію, автор сумнівається в іншому: чи здатна Черкаська ОДА належно поставитися до збереження слави Холодного яру? У Кіровоградській області справді депутати облради проголосували за створення заповідника і історико-меморіального комплексу "Чорний Ворон", а у нас Холодний Яр ще торік, при Вельбівцю чи Шевченкові повністю віддали на поталу самопіару тягнибоківських ******.
Про Бондаренка взагалі мовчу - той тільки погорлопанить уміє. А їхні відділи культури і в місті, і в області - профани-балалаєчники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 СОЛДАТ 17.06.2020 16:14
Цитую А й справді:
Цікаво – Роман Боднар ризикне поткнутися у Холодний Яр?

Боднар може і навідається.По великому рахунку у нього наче немає причин боятися туди приіхати. А от чи приіде так званий преЗЕдент - то велике питання. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 А й справді 17.06.2020 12:31
Колись усі черкаські ЗМІ писали, що «лідер палаточних антипорошенківц ів» Саакашвілі пообіцяв поселитися у Холодному Яру – а опинився спочатку на даху київського будинку, а потім – за кордоном. До нього під холодноярським прапором любив позувати Микола Булатецький, а після нього – два Ботнаря – старий з малим Юрком.
Саак вже не в політиці, бо став слугою «слуги», Булатецький щез практично, а Ботнарі пакують чемодани на Молдову.
Цікаво – Роман Боднар ризикне поткнутися у Холодний Яр?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 17.06.2020 11:13
Шо Анатоль Васіліч, шо Ром.Миколайович – трошки «зеро» і в історії, і в культурі українській))) У чому вони змагатися можуть – у НЕзнанні Холодного Яру? :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100