11lastivka — 1 липня 2015 року в черкаському театрі сталася пожежа, втім, і по цей час його відбудова триває. Зараз будівельники доробляють екстер’єр театру, але всередині основні роботи не зроблено, і ми не можемо приймати глядачів у рідних стінах. Тому  працюємо на інших сценах міста, подекуди таких, які не відповідають вимогам театрального мистецтва. Сьогодні мене не так хвилює інтер’єр чи екстер’єр театру, як його технічне забезпечення: світло, звук, планшет сцени, куліси. Якщо на це направлять залишок коштів, але не приділять належної уваги, театру буде дуже складно. Можна зробити сучасну глядацьку залу, але якщо не буде світла чи звуку, то нічого буде дивитися? Тоді театр втратить сучасне технологічне поєднання живого актора і технічних засобів — те, до чого вже звик сучасний глядач.

28 вересня ми відкрили театральний сезон прем’єрою «Україна — Європа», який проходив у Палаці культури «Дружба народів». А 1 жовтня зірвався показ наступної прем’єри «Бувальщина... Українські водевілі», бо в місті було оголошено жалобу в зв’язку з убивством місцевого депутата Михайла Бінусова. Тож показ перенесли. Наш колектив увійшов у таку стадію роботи, що ніхто не питає, чому ми ввечері проводимо репетиції. Гастролюємо, шукаємо нові форми спілкування театру з глядачем, готуємо концерти, вистави. Так 13 жовтня відбудеться «Козацький концерт», присвячений дню заснування УПА. Будуть не тільки пісні УПА, а й, так би мовити, вся лінія захисників України: козаки, повстанці, холодноярівці, упівці, АТОвці. Це буде роковий концерт із спеціально написаними піснями для нього. Готуємо прем’єру пісні «Холодний яр», прем’єру пісні з оркестром, дуже багато нового будемо виконувати. Почнемо з «Ой на горі та й женці жнуть» — жартівливого українського маршу. Тож чекаємо глядачів на наших концертах. Якщо кожен черкащанин хоч раз на рік відвідуватиме театр, ми збиратимемо аншлаги щодня.

Петро ЛАСТIВКА, директор-художній керівник Черкаського академічного
обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка,
заслужений діяч мистецтв України, режисер-постановник

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+13 #9 Зритель 12.10.2017 10:15
Цитую Коп:
Театр стал шароварщиной


И бувальщиной ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #8 Коп 11.10.2017 11:51
Театр стал шароварщиной
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #7 Роман 10.10.2017 18:59
Оце читав-читав, і так і не побачив аргументів, ЧОМУ Я повинен хоч раз на рік відвідати театр. Побачив, що театр збиратиме аншлаги щодня, ЯКЩО... Побачив анонс КОНЦЕРТІВ ?!!! (Це таки ТЕАТР чи якась концертна площадка?) Побачив скаргу на зрив прем'єри... НЕ ПОБАЧИВ СУЧАСНИХ вистав, НЕ ПОБАЧИВ цікавих вистав, хоч би й класики. Лише якась шароварщина, вибачте. То що ж таки може театр запропонувати, щоб я ЗАХОТІВ його відвідати не за вказівкою директора (бо патріотично, так треба, підтримайте театр тощо), а тому, що вистава мені буде цікава?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #6 Коваль 07.10.2017 19:26
А тим часом по офісах шастають якісь бородань з дівицею і настійливо рекомендують придбати у них за 200 гривень абонемент на вистави.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+42 #5 театр 07.10.2017 17:03
с Осиповым объездили и Германию, и Францию, и Польшу, и в Бразилии, Голландии побывали. Здесь дальше Золотоношы не выезжали еще. Полная утопия :sad: Денег ВООБЩЕ театр не зарабатывает, судите сами...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+39 #4 зритель 07.10.2017 17:00
Не в том направление работаете, бувальщина - это прошлый век, не нужно уж так не дооценивать своего зрителя :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+40 #3 марина 07.10.2017 16:58
Директор не компетентен, но такие нынче в тренде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+40 #2 актер 07.10.2017 16:56
С такими работами, мы будем ездить не дальше Драбова :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #1 Мы с мамой эстеты 06.10.2017 14:25
я б не против, но театр сгорел =(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100