реклама

реклама

Прем’єра української саги «Запорожець за Дунаєм» відбудеться в Черкаському театрі Шевченка 6 та 7 квітня о 17:00. Постановка здійснена за мотивами одноіменної опери Семена Гулака-Артемовського.

Це нове осмислення відомої бувальщини про повернення додому козаків із задунайських володінь Османської імперії. Як відомо, там вони опинилися після знищення царицею Катериною ІІ Запорізької Січі.

DSC_6338

Історичні джерела зазначають, що ініціатором нетужливого прощання із чужиною став отаман Йосип Гладкий: уродженець села Мельники,що на Золотоніщині. Відтак сценічне дійство аж двічі пов’язане із Черкащиною: як за постаттю автора опери, так і за прототипом головного героя.

Режисер-постановник і сценограф нової роботи, заслужений артист України Андрій Маслаков, вирішив не відтворювати укотре дійство цілковито. Його «Запорожець за Дунаєм» – це українська сага за мотивами опери класика. Тож глядачі стануть свідками нових сюжетних ліній та несподіваних перевтілень героїв, а вистава захопить оригінальністю в усіх своїх складниках. У ній незвичні декорації, несподівані мізансцени й навіть герої не завжди вбрані у «козацьке». Її герої постануть інакшими, аніж зазвичай.

DSC_6047

Фото театру

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100