369693979_151010731376837_346837372001592343_n Від імені Черкаської територіальної громади звернувся з трибуни до очільників правоохоронних і контролюючих органів з вимогою негайного реагування на факт торгівлі безакцизним тютюном на території області.

За підрахунками експертів в Україні щомісяця реалізується на чорному ринку 80 тонн тютюнової суміші для куріння кальяну без сплати жодних податків. Це 270 мільйонів гривень недоотриманих доходів в бюджет. В Черкаській області це 4-6 тонн і за мінімальними підрахунками 14 мільйонів гривень відповідно. Ці гроші ми могли б спрямувати на підсилення Збройних Сил. Але натомість через цю схему вони спрямовуються до федерального бюджету рф.

Адже, майже увесь нелегальний тютюн має походження з країни держави агресора, який перепаковують в українські пачки неіснуючих виробників та реалізовують без сплати ПДВ, без акцизного податку і акцизної марки.

Крім того сотні закладів громадського харчування на території області купують такий тютюн і надають послуги куріння кальяну з яких також не сплачуються податки.

Для мене залишається загадкою як за увесь час війни ці недобросовісні підприємці не були оштрафовані, а тютюн не був вилучений. Тому є відкрите питання до виконавчої влади…?

Маразм дійшов до крайньої межі, одна з незліченних «точок» знаходиться за 25 метрів від Черкаської облдержадміністрації інша біля податкової служби.

В зв'язку з вищезазначеним запропонував протокольно доручити керівнику ГУНП в Черкаській області, керівнику податкової служби та іншим контролюючим органам:

1. Терміново здійснити перевірку всіх магазинів роздрібного продажу тютюнових виробів та закладів громадського харчування, які надають послуги куріння кальяну.

2. В разі виявлення вилучити незаконну продукцію та перевірити бухгалтерські документацію на предмет продажу послуги куріння кальяну з вимогою надати документи про закупівлю тютюнових виробів, які були закуплені для надання таких послуг.

3. В разі виявлення порушень накласти адміністративні стягнення за порушення правил обігу і продажу підакцизних товарів.

4. Відзвітуватися на наступній сесії Черкаській обласній раді про проведені заходи.

Очікуємо оперативного реагування виконавчої влади, правоохоронних і контролюючих органів, в іншому випадку як депутати будемо змушені ставити кадрові питання перед вищим керівництвом держави.

Вадим Гайович, депутат Черкаської обласної ради

* Допис у соціальній мережі «Фейсбук».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #4 Табурєткін 23.11.2023 11:53
Викликав "поліцію" до такої точки на вул.Момота(луначарс ького),писав звернення до Держпродспожив служби.І шо?А НІЧОГО,всі в долі і всі в "тємі"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #3 Лейба 21.11.2023 16:24
Наївності автора немає меж. Там все в порядку - податі сплачені вчасно, всі перевірки проведено, порушень не виявлено. Не треба шуміти - гроші люблять тишу. 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #2 Інкогніто з адмінісрації 21.11.2023 15:47
Руки геть від нашої найнаближеної "точки"! Ми що зазря підземні димні комунікації від її генерального кальяну до наших кабінетів прокладали? Це повний маразм, прокладати димоводи від більш віддалених точок! Весь кайф, навіть в таких, майже ідеально теплоізольовани х димоводах не тільки охолоне, а й на їх стінках конденсується в кальянний дьоготь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Вася 21.11.2023 13:50
правильно каже
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100