50283427_2412437025493717_5684424108570312704_n Не мав вчора часу писати про засідання виконавчого комітету, тож напишу сьогодні, адже з якогось дива вчора більшу увагу привернула теза про проїзд по 4 гривні, і те, що автобуси ПАЗ зроблені в росії.

Отож щодо вартості проїзду:

Якось Сергій Ковальчук зробив дуже вдале порівняння ситуації в яку зараз може потрапити наше місто:

"Це типу адміністрація ринку:

– Ось вам торгове місце, можете торгувати, але ціна на кавуни повинна бути ось тільки така і не інакша) А ось тим окремим категоріям давати безкоштовно стільки – скільки зїдять.

– Але ж я нічого не зроблю за таких умов!?

– Ми порахувати, що зробите, тим більше ціна на селітру не виросла сильно, і людям же треба кавуни їсти. Ми порахувати, що ви стільки вдень продаєте, якщо не вистачає – щось придумаєте."

Якщо серйозно, то вартість проїзду не іграшка, як і дохід підприємств.І гратися в совєцкій союз, видаючи директивні команди без аналізу теж не вихід.За таких умов про якесь оновлення і покращення руху автобусів говорити не доведеться.

"Але перевізники не виконують графіки руху, не повісили їх на зупинках..." - воно то звісно так, але давайте глянемо, чи за рік відколи почали говорити про цю проблему щось змінилося в контексті управління транспорту.А не змінилося нічого.Як і було 2 люди які займаються усим, крім власне, управління транспорту, так і є.Як маршрути дублювали один одного то так і дублюють, як залежала виручка перевізника від кількості перевезених пасажирів а не якості роботи, так і залежить...

Щодо графіків, то перевізники надали їх (хоча графіки руху малиб розроблятися управлінням транспорту), он на сайті ЧМР є цілий талмуд, з тим щастям, а тепер давайте подумаємо, хто ті графіки мав би вішати на зупинках: зупинки в нас на балансі КП "ЧЕЛУАШ", транспортом займається управління транспорту, то виникає питання - з якого дива то мають робити перевізники?В даній конструкції управління транспорту мало б звернутися до КП "ЧЕЛУАШ" з проханням розмістити інформацію про рух ТЗ на зупинках, і вже між собою вирішити хто це зробить.

Підсумовуючи: вчора Ігор Зайчук виніс на голосування дуже слушну пропозицію яка була підтримана членами виконавчого комітету - визнати роботу управління транспорту НЕЗАДОВІЛЬНОЮ.Також для того щоб були зроблені висновки з цієї ситуації ми запропонували винести начальнику управління транспорту і його шефу- керівнику департаменту ЖКГ по ДОГАНІ. Однак з цим виявилося не так вже і просто.

Мосійчук Павло, активіст Нацкорпусу

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 справедливий 31.01.2019 10:39
Невже Заян може щось слушне порадити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100