305647117_5624176067648145_7350490582087336695_n Жителі України у всі часи любили робити подарунки, а з початком війни взагалі перетворили цю процедуру на витончене мистецтво. Іноді на мистецтво вбивати. Зберуть усією сім'єю грошей на якусь небезпечну залізяку і відразу на фронт її, щоб не заіржавіла. Ще й попросять бійців підписати «на згадку». На тактико-технічні характеристики цей інскрипт не вплине, але дарувальнику душу зігріє. Як правило, слова пишуть образливі і навіть нецензурні. Все одно одержувач прочитати не встигне. Над каліграфією в окопі особливо не заморочуються, але прохання обов'язково перед доставкою виконують.

І ось одного разу знайома сім'я вкотре скинулася на подібний "подарунок" —замовила конкретний напис і, звісно ж, отримала фотозвіт. Служба доставки ЗСУ — організація відповідальна. Посилки не губляться.

Трохи пізніше, за сімейною вечерею, діти вирішили показати своїй мамі, на що час і гроші під час війни витрачають. Мамі дев'ятий десяток, але, дай, Боже, кожному такої жвавості розуму і любові до Батьківщини. І ось читає вона на фото, мружачись навіть в окулярах, дарчий напис на корпусі "подарунка": "П@дарам від сім'ї .....нко". Потім піднімає здивований погляд і запитує в дітей: "А хто такі п@дари?"

І тут діти, до речі, дорослі люди, трохи знітилися.

"Ну... розумієш, мамо... це такі... нехороші люди... навіть і не люди... це ті, що прийшли нас вбивати, мамо".

А мама й відповідає: "То так би й сказали, що п@дари!"

І жодних труднощів перекладу.

Фото: фейсбук Igor Mouller


Ясність розуму зашкалює.

Але є один грішок у бабусі — любить гороскопи.

Якось читала вона астрологічні прогнози на 2024 рік. А її діти слухали і підтакували, адже вона їм читала: "Тобі, синку, буде те-то і те-то… здоров'я бережи, у сім'ї порядок буде… діти ростуть, тата слухають. У тебе, донечко, клопоту багато буде, але вирішиш ти всі проблеми… достаток у домі збільшиться. Рік для ваших знаків зодіаку буде сповненим тільки приємних несподіванок… ще й стабільним у фінансах..."

Потім мама зробила паузу, вдивляючись у текст, і запитала: "А Путін хто?"

Діти миттєво відкрили роти для стандартної відповіді, але вчасно перезирнулися, усміхнулися і все ж таки перепитали маму: "За гороскопом? Та начебто терези..."

"Собака він скажений! Пишуть тут, що здохне! Файний гороскоп," — впевнено сказала старенька.

Жінка, яка випромінює оптимізм.

Пишаюся, що особисто з нею знайомий, дай, Боже, здоров'я і їй, і її дітям!

Ігор Муллер, черкащанин, письменник

*Допис із фейсбуку

реклама

Коментарі  

 
+11 #2 Хвєдя 05.03.2024 19:10
То це пан писатєль создав такоє геніальне проізвєдєніє? Ето шедевр! Я у восторгє!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Пшонка 05.03.2024 16:33
Ігорьоня Муллєр українською мовою почав писати?
Пісатєль-фантаст..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100